NHH legger mer enn dobbelt så mye i potten i jakt på nytt reklamebyrå: - Vi ønsker større fleksibilitet

Norges Handelshøyskole (NHH) lyser i disse dager ut nytt reklameanbud for merkevare og profilering. Anorak vil forsvare kunden.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

De siste fire årene har NHH og Anorak samarbeidet om å profilere bergensskolen siden de inngikk avtale i 2019. Den utløper i mai i år og dermed må NHH atter en gang på jakt etter nytt reklamebyrå. I anbudsutlysningen heter det at NHH har behov for en «sterk samarbeidspartner på merkevare- og reklamebyråtjenster».

- Vi er på jakt etter et byrå som tar eierskap til merkevaren NHH og bidrar til å styrke NHHs posisjon som ledende handelshøyskole. Byrået må kunne støtte NHH og NHH Executive i alle ledd av merkevare– og markedsføringsarbeidet og tilby et bredt spekter av tjenester og kompetanse, står det i utlysningen.

Den nye avtalen har en lengde på to år med mulighet for to års forlengelse, slik som forrige avtale. Denne gang øker derimot rammeverdien på avtalen markant siden sist avtale ble inngått. Avtalen med Anorak hadde en øvre maksgrense på 7,5 millioner kroner, mens den nye avtalen har mer enn doblet seg i potensiell verdi med en maksramme på 20 millioner kroner. 

Kommunikasjonsdirektør ved NHH, Geir Mikalsen, peker blant annet på at de ønsker mer fleksibilitet enn på forrige avtale, og å ha rom for ufortusette markedsføringstiltak i tiden fremover:

- Vi skal styrke satsingen på etter- og videreutdanningstilbudet, og må støtte opp under dette med treffsikre kampanjer. I tillegg legger vi inn distribusjonskostnadene til kampanjene våre i rammeavtalen, mens de i forrige avtale delvis ble håndtert internt. Vi ønsker større fleksibilitet enn vi hadde sist, med muligheter til å kunne iverksette nye større tiltak i kommende fireårsperiode uten at disse per nå er planlagt, forklarer han.

Les også: Anorak vant NHH i tett løp

Vil styrke posisjonen i Europa

Mikalsen legger samtidig til at de først og fremst vil ha fokus på digitale kanaler i kampanjearbeidet sitt, i tillegg til noe print. Samtidig tar de sats på å styrke sin posisjon utenfor landegrensene.

- Videre trenger vi en god sparringspartner til å spisse kommunikasjonskonseptet vårt, noe som skal bidra til å styrke posisjonen vår som en ledende handelshøyskole i Europa, sier han. 

Han trekker samtidig frem sittende byrå Anorak som en god samarbeidspartner.

- De har levert høy kvalitet i tråd med forventningene våre. Nå nullstiller vi og er spente på hvem som melder sin interesse for å samarbeide med oss, fortsetter Mikalsen.

Frist for å levere tilbud for å delta i anbudet er satt til 16. januar, hvor byråene blant annet må levere en beskrivelse av inntil fem relevante leveranser de siste tre årene. NHH vil så plukke ut maksimalt syv tilbydere som vil få sjansen til å kjempe om handelshøyskolens gunst, før kontraktssignering er satt til slutten av mai i år.

Går for fire nye år:

Byråleder i Anorak Kine Werenskiold er klar på at de akter å forsvare NHH-kontoen. Her er hun sammen med kreativ direktør i Anorak Jens-Petter Aarhus og Noa Norge-sjef Kai Holmberg, Foto: Anorak

- Skal legge alle kluter til

Byråleder i Anorak, Kine Werenskiold, forteller at de akter å delta i det nye anbudet. I 2019 snappet byrået kontrakten fra reklamebyrået Oktan og designbyrået Reine Linjer foran nesen på McCann, Creuna, Anti, Ernö og nevnte Oktan.

- Vi håper å gå seirende ut av dette, og skal legge alle kluter til, sier Werenskiold når Kampanje ringer.

Der skal de presentere løsninger og jobbe sammen med søster-byrået Noa Connect.

- Det er både en medie- og reklamekonto, så vi kjører den sammen med vårt performance-miljø, fortsetter Werenskiold.

- Er det en betydelig kunde dere forsvarer?

- De ligger i et bredt mellomsjikt i størrelse økonomisk sett for Anorak, men det er ikke bare penger som teller, svarer Werenskiold.

Hun peker nemlig på at de har hatt et langt og godt samarbeid, hvor de sammen blant annet har staket ut «en ny kurs» og utarbeidet nytt kommunikasjonskonsept.

- Det konseptet vi kom frem til er det som fortsatt brukes som brief i anbudet, og som man har jobbet godt på i flere år. Vi har satt pris på å jobbe med NHH, som den utrolig sterke institusjonen og tydelige merkevaren den er. Det er også et spennende oppdrag med tanke på at det er flere spennende målgrupper å jobbe mot, både med NHH som et sted for å studere som ung, men også som et sted for videreutdanning, avslutter Werenskiold.

NHH legger mer enn dobbelt så mye i potten i jakt på nytt reklamebyrå: - Vi ønsker større fleksibilitet