Reklame-gründer flytter til Australia - slår byrået sammen med Natt&Dag

No Name Oslo slår seg sammen med Natt&Dag og utvider staben. Samtidig flytter Aram Zarkoob Vaughan til Australia og utvider familien.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

I tre år har Aram Zarkoob Vaughan (41) drevet for seg selv i selskapet No Name Oslo. Reklamegründeren selv kalte det nyoppstartede byrået for «et enkeltkvinnesforetak», men i dag føler hun No Name Oslo har blitt til noe langt større.

- Jeg har aldri følt at jeg har jobbet med et enkeltkvinneprosjekt. Husk at No Name representerer veldig habile og sterke personligheter. Men om du sikter til at det er en kvinne som startet noe alene, så er jo det selvsagt riktig, sier hun til Kampanje.

Forretningsideen til No Name Oslo var å fungere som en kommersiell agent som kobler kjente kulturprofiler med merkevarer gjennom mat, musikk og kunst. Nå slår hun sammen «enkeltkvinnesforetaket» med Natt&Dag og utvider staben til hele tolv personer.

- Hvordan blir det å gå fra én til så mange?

- «Sammen blir vi sterkere» har aldri vært mer riktig enn nå. Tolv  mennesker er spennende og de som kjenner meg vet at jeg er veldig snakkesalig, så nå får enda flere bryne seg på meg... ha, ha. Men helt alvorlig så er det slik at tolv mennesker vil kunne bidra mer inn til både kunder og profiler. I tillegg vil vi kunne tilby flere tjenester enn det jeg har kunnet gjøre tidligere, sier Vaughan.

Vaughan har med No Name allerede klart å vise seg frem i både Gulltaggen, med priser i samarbeid med Pol og SMFB, Gulltaggen og reklamekonkurransen Sølvfisk i samarbeid med både Bureau og Try.

Les også: Vaughan skal jobbe med Matoma og får flere TV-kokker på menyen

2022 har vært året der No Name har vært på partnerjakt og kysset et par frosker på veien, men til slutt landet med prinsen. Aram Zarkoob Vaughan, No Name-gründer

Slår seg sammen med Natt&Dag

Helt alene har Vaughan bygget opp virksomheten i No Name til en omsetning på nesten ni millioner kroner, når hun nå slår seg sammen med det som i sin tid var landets første gratisavis. Men at det ble Natt&Dag var ikke gitt.

- Jeg har helt siden dag én av selskapet prøvd å finne partnere som kan drive og drifte No Name Oslo sammen med meg. I begynnelsen var det få som forstod hva jeg prøvde å gjøre, og hvordan markedet ville reagere på en kreativ tjenesteinnovasjon. Men så har No Name bevist at troverdighet og autentisitet bygger bedre omdømme for annonsørene og samarbeidspartnere, sier hun.

Vaughan sier hun er veldig fornøyd med sin nye partner.

- Det er et enormt potensiale i våre talenter og fagpersoner. Vi trenger flere hoder og hender for å ta ut de muligheter for strategiske samarbeid som ligger foran oss. For meg er det viktig å få flere erfarne folk med på laget, som kan realisere suksessfulle samarbeid mellom merkevarer og landets fremragende kulturprofiler, sier hun.

Les også: Vaughan starter for seg selv - skal bygge opp nytt byrå med flere artister i stallen

Ny familie:

Her er den nye byråfamilien til Aram Zarkoob Vaughan. Fra venstre Terje Dybdahl, Kristoffer Tellström, Christian Fure og Christian Berg som sammen skal fortsette å jobbe med Vaughans selskap No Name Oslo.

- Kysset et par frosker på veien

Vaughan kan også fortelle at en endring i livssituasjon bidro til å sette fortgang i partnerjakten. I fjor ble den tidligere reklamesjefen i Anti og partner i reklamebyrået Kitchen nemlig gravid i godt voksen alder.  

- Når jeg nå ble gravid i 2022 så ble det ekstra prekært å få riktige partnere på plass raskt. For de som har startet selskaper alene vet at det ikke er lett å drifte og drive et selskap alene. Prøv graviditet og alt som følger med graviditet på toppen av det! Så 2022 har vært året der No Name har vært på partnerjakt og kysset et par frosker på veien, men til slutt landet med prinsen, sier hun.

I forbindelse med graviditeten tok Vaughan også et livsvalg om å flytte fra Norge.

- Ja, det stemmer. Jeg flytter til Australia og har allerede «rømt» vinter og kulde. Jeg befinner meg nå i Palm Springs, før ferden går til Melbourne og Australia. Min mann er australier og det har vel ligget i kortene at jeg en dag nok må følge kjærligheten til andre siden av planeten, men er det en ting som Covid-19 beviste var det at det er mulig å jobbe fra hvor som helst i verden, sier hun i dag.

- Flytter du fra Norge for godt tror du? 

- I første omgang så flytter vi ned for tre år, så får vi se hva fremtiden bringer. Men jeg er altfor glad i Norge og heldigvis vil vi ha en fot i Norge med hytta vår på Tjøme. Så det blir nok en del turer til Norge fortsatt. Heldigvis, sier hun.  

Beholder navnet

No Name Oslo beholder navnet, men får inn den tidligere byrålederen i iProspect, Christian Fure, som daglig leder. Fure leder i dag Venture Factory-selskapene Natt&Dag og Filter Media samt det kommersielle innholdsstudioet til Natt&Dag. Innholdsstudioet legges nå inn i No Name Oslo, men skal fortsette å representere sine profiler og utvikle konsepter.

- Blant profilene vi jobber med representeres det fremste innen mat, musikk og kultur. De skal tilby annonsører og byråer innsikt, kunnskap og troverdighet. No Name sørger for at det blir gjort riktig, og nå utvider vi satsingen. Profilene vi representerer og merkevarene vi samarbeider med, vil gi byråer og annonsører en større, kreativ verktøykasse, sier Fure.

Han sier Natt&Dag går inn på eiersiden i No Name og tar en eierandel på 51 prosent, mens de resterende prosentene blir fordelt på nøkkelpersoner, inkludert Vaughan. Ingen pengeoverføringer er funnet sted i transaksjonen.

- Hva legger Natt & Dag i potten?

- Vi legger inn både produksjonskapasitet, designere og folkene våre og merkevaren vår også har vi en del innsikt fra Natt&Dag som vi kan utnytte, sier Fure.

Han kan også fortelle at med på laget kommer også to tidligere Very Agency-rådgivere, Terje Dybdahl og Christian Berg samt markedssjefen i Burn Energy i Sverige, Kristoffer Tellström.

- Jeg gleder meg til å starte opp dette og føler meg trygg på at vi har sydd sammen det vi trenger for å være en fullverdig aktør som tilbyder av kulturkonsepter og profiler, sier Fure.

Da Kampanje omtalte Very Agency sist var det i forbindelse med at byrået gikk konkurs, men Fure ønsker å legge til at de to rådgiveren ikke «var en del av konkursen» da den inntraff.

Les også: Event- og reklamebyrå slår seg selv konkurs: - Pandemien rammet oss hardt

Babylykke og byrålykke:

Aram Zarkoob Vaughan opplever både babylykke og byrålykke når familien samles i Australia og byrået hennes No Name blir del av en større familie med Natt&Dag. Foto: Privat.

- Forsvinner ikke fra No Name

Tilbake i Palm Springs og hos Aram Zarkoob Vaughan, kan reklamegründeren fortelle at selv om hun for tiden nyter tilværelsen som mor til «en fantastisk, etterlengtet datter», lover hun ikke å forsvinne fra den norske markedsføringsscenen.

- Nå skal jeg nyte det å være nybakt mamma og er lykkelig i mammaperm en liten stund til. Men jeg forsvinner ikke fra No Name. Fremover vil jeg ha mer en rådgivende rolle, men det er så klart viktig for No Name å ha folk i Norge som kan være nær prosjektene vi produserer. Sammenslåingen med Natt&Dag var jo i så måte etterlenget, sier hun.

- Hva kommer du til å savne mest fra reklamebransjen i Norge når du er Australia?

- Menneskene. Vi er så heldige i vår bransje at man får jobbet med mange kloke og fine hoder. Og jeg har vært veldig heldig som har fått lov til å jobbe med mange gjennom årene. Disse menneskene har blitt mine venner og mange nære venner. Jeg vil savne den daglige praten jeg har hatt med disse om jobb og liv.  Tiltross for at vi holder kontakten, så vil jo tidssoner gjøre det vanskelig å få til den mer jevne praten. Men jeg håper jo at jeg får fortsette å jobbe med mange også i fremtiden, sier Aram Zarkoob Vaughan. 

Reklame-gründer flytter til Australia - slår byrået sammen med Natt&Dag