Gir opp fransk byråsatsing i Norge: - Ønsket ikke å finansiere videre drift

Byrået, som har vært ledet av Bente Sollid Storehaug, har slått seg selv konkurs.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi Journalist

Digitalbyrået Wizaly Nordic har slått seg selv konkurs. De franske eierne setter dermed et punktum for en nesten fire år lang nordisk satsing som har vært ledet av Bente Sollid Storehaug inntil oktober i fjor. Da var hun selskapets eneste ansatte og driften ble innstilt etter at hun sluttet.

Til Kampanje forteller Storehaug at hun følte at «læringskurven i det franske selskapet var på hell».

- Man kommer til et punkt der man vurderer om dette er noe man skal bruke tid på. Jeg har så mange andre spennende prosjekter på gang for tiden, så det var et valg jeg tok i fjor høst. At det fikk den konsekvensen at de avslutter sitt engasjement i Norge, er så som så, sier hun til Kampanje.

Wizaly Nordic har tapt 2,5 millioner kroner fra 2015 til 2017. Tall for 2018 er foreløpig ikke klare.

- Er de økonomiske resultatene årsaken til at du sluttet?

- Nei, vi har finansiert selskapet av egne lommer, både franske og norske eiere, og det kom til et punkt der jeg ikke ønsket å finansiere videre drift. Jeg følte ikke at jeg lærte mye mer om attribusjon, men brukte all tid på å selge denne teknologien. Men ingen taper en krone på at selskapet avvikles. Det er en ren og pen avvikling, sier hun.

Bobestyrer Johan Ratvik bekrefter overfor Kampanje at det så langt ikke er framsatt noe krav fra noen kreditorer. Selskapet har en konsernintern gjeld på 550.000 kroner.

Anser ikke pengene som tapte

Bente Sollid Storehaug har eid 22 prosent av selskapet, men hun ser på investeringen som læring, ikke tap.

- Jeg har investert noen hundretusen kroner i selskapet. De pengene har jeg fått så mye igjen for at jeg ikke anser det som et tap.

Sollid Storehaug ble nærmest rikskjendis på 1990-tallet og fikk raskt tilnavnet «internettdronningen» da selskapet hun etablerte, Digital Hverdag, ble fusjonert med New Media Science som igjen ble børsnotert i Sverige under navnet Cell Network, med en markedsverdi i milliardklassen.

Nå fortsetter hun virksomheten sin i selskapet Digital Hverdag.

- Jeg driver med rådgivning, har ti styreverv og holder 50-60 foredrag i året, så jeg har mye å gjøre.

Har vært gjennom flere endringer

Wizaly Nordic har vært gjennom en rekke endringer og navneskifter siden lanseringen i 2015. Da byrået først ble opprettet, var det i et samarbeid mellom franske ESV Digital og Dinamo under navnet ESV Dinamo. Få måneder senere valgte Dinamo å gå ut av selskapet, og Bente Sollid Storehaug overtok som aksjonær og administrerende direktør i ESV i Norden.

Les mer: Døper om digitalbyrå og går i ny retning

I 2017 byttet byrået navn og profil, og ble hetende Wizaly Nordic, men det var fremdeles en del av ESV-gruppen. Navneskiftet signaliserte et skarpere fokus på attribusjon. Samtidig forlot medgrunnlegger Pål Petersen selskapet.

Han er i dag direktør for kundetjenester i Bertel O. Steen, og ønsker ikke å kommentere nedleggelsen.

Kampanje har forsøkt å oppnå kontakt med det franske eierselskapet. Saken oppdateres dersom de kommer tilbake til oss med kommentarer.

Gir opp fransk byråsatsing i Norge: - Ønsket ikke å finansiere videre drift