Ny smell for Playroom - femdoblet underskuddet i 2018

Men nå er selskapet endelig rigget for lønnsomhet igjen, mener Playroom-sjef Helge Wold

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi Journalist

Det er ikke bare lek og moro i eventbransjen. Det er også blodig alvor, noe gjengen i Playroom har fått erfare. Etter at Jan-Fredrik Karlsen sa opp i selskapet i 2016 og tok med seg store deler av staben og kundelisten til hans nye selskap All-In, har pengene rent ut av Playroom. Bare i fjor hadde Playroom et underskudd på 10,7 millioner kroner før skatt. Året før var underskuddet på 1,9 millioner kroner.

De siste tre årene har de samlede tapene vært på 21 millioner kroner.

- 2018 ble helt som forventet et investeringsår, sier Playroom-sjef Helge Wold.

Han tok over driften i januar i fjor og forklarer underskuddet med at det «var veldig lite butikk» inn i 2018. Han måtte starte med å bygge ut kundelisten.

- Vi har brukt året på å bygge business og vi har vunnet kunder for mange titalls millioner kroner, som du ser effekten av i år. Det er Finans Norge, Evry, Virke Handelskonferansen, Jernia, Fargerike, Sporveien og Møller, ramser han opp.

- Veldig mange kunder startet opp i 2019, så vi har en veldig mye større omsetning i år, fortsetter han.

Skal tjene penger i 2019

Fjorårets byråinntekt ble på 6,6 millioner kroner, ned fra 14,9 millioner kroner i 2017 og 21,4 millioner kroner i 2016.

- Kan dere si at dere har lagt tapene bak dere nå?

- 2019 blir et kjempeår og 2020 ser også bra ut, men markedet går opp og ned, og man aldri si noe lang fremover om et marked som er konjunkturavhengig. Vi må jobbe steinhardt hver eneste måned for å levere butikk. Det jeg er mest stolt av, er den butikken vi har gjennomført og som vi har fått nye kontrakter på, uten å måtte pitsje på nytt. Da slipper vi hele tiden å måtte konkurrere om prosjektene. Møller, Jernia, Fargerike, Virke Handelskonferansen og Evry er kunder som vi fortsetter med i 2020.

- Hva blir byråinntekten på i år?

- Vi er et børsnotert selskap, så jeg kan ikke kommentere på tallene som sådan, men vi kommer til å ha en ganske høy omsetning, og den blir så bra at vi tjener penger på bunnen.

Tar jobber for eierne

Wold sier han måtte ha en diskusjon med eierne i Nordic Entertainment Group (Nent Group) ved inngangen av 2018 om statusen i selskapet, og at fjorårets tall heller ikke kommer som en overraskelse på dem.

- Høster dere noen fordel av å være eid av Nent Group?

- Vi har vokst veldig bra inn i Nent og har tydeliggjort vår posisjon og vårt kompetanseområde innenfor selskapet. Vi gjør prosjekter og kundearrangementer også inn til eget selskap, og vi har akkurat gjennomført en samling for alle ansatte i Nent Group, som er det største arrangementet de gjør i år. Det er store arrangement for oss rent inntektsmessig, så det skaper gode vekstmuligheter fremover.

Playroom har nå 14 ansatte og Wold skal ønske to nye velkommen før han sier seg fornøyd med mannskapet i år.

Før han tok på seg jobben med å lede Playroom, har Helge Wold vært innom selskaper som Statoil, McCann og Gyro, hvor han var i ti år. Nå konkurrerer han om kundene både med gamle kollegaer i Gyro og eks-Playroom-ansatte i All-In.

- Jeg er ikke så veldig opptatt av hvor kunden har vært, men det er mange byråer om beinet og vi kriger alle om de samme kundene, sier han.

Kalddusj for PlayroomTaper store penger på event

Her ser du regnskapstallene til Playroom for 2018. Alle tall i MNOK. 

Playroom Event 2018 2017 Endring i prosent
Omsetning 21,9 50,3 - 56,5
Byråinntekt 6,6 14,9 - 55,7
Resultat før skatt - 10,7 - 1,9

Ny smell for Playroom - femdoblet underskuddet i 2018