Telenor har enda ikke kommet til enighet med TV 2 om fotball-rettigheter: - Kanaler kommer og går

Men telekjempen fortsetter å selge TV 2 Sport Premium til kundene sine.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Om få uker sparkes en av verdens mest populære fotballigaer i gang når Liverpool tar i mot Norwich på Anfield 9. august. For Telenors tv-kunder hersker det derimot fortsatt usikkerhet om de får sett Premier League ved sesongstart.

Tidligere har Kampanje omtalt at distribusjonsavtalen mellom TV 2 og Telenor angående Premier League skal ha utgått i juni. Dette har Telenor verken ønsket å avkrefte eller bekrefte tidligere.

På spørsmål om det begynner å haste for å lande en avtale før Premier League sparkes i gang, forteller Telenors tv-sjef, Camilla Amundsen, at det «er en prosess som pågår».

Selv om avtalen skal ha utløpt, tilbyr Telenor fortsatt kanalpakken TV 2 Sport Premium, hvor Premier League sendes, på sine nettsider.

- Ja, der har vi gjort en forlengelse. Jeg kan ikke si annet enn at den avtalen fortsatt løper, kommenterer Amundsen overfor Kampanje.

- Kan dere garantere kundene at de også har kanalen når Premier League sparkes i gang i august?

- Vi jobber for å sikre at kundene har det innholdet, også i august. Så er det sånn at kanaler kommer og går, og vi vil alltid være i en dialog med kringkastere og prioritere innhold med tanke på hva kundene ønsker.

Ønsker ikke å kommentere om «avtalen løper»

TV 2-sjef Olav Sandes, som sitter på Premier League-rettighetene i Norge, tilbyr fotballgale nordmenn den engelse fotballigaen gjennom TV 2 Sumo og kanalpakken TV 2 Sport Premium. 

Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt man har forlenget den eksisterende avtalen som skal ha utløpt i juni.

- Vi kommenterer ikke den type prosesser. Jeg kan ikke si noe mer enn det Camilla Amundsen har kommunisert.

- Kan du bekrefte det Amundsen sier?

- Vi kommenterer ikke løpende prosesser rundt distribusjonsavtaler, svarer Sandnes.

Landet Altibox - Telenor lar vente på seg

TV 2-sjef Olav Sandnes landet nylig en stor hovedavtale med Altibox. Han er derimot ordknapp omkring forhandlingene med Telenor om TV 2 Sport 1 og TV 2 Sport Premium. Foto: Eivor Eriksen.

- Har veldig god dialog med TV 2

I starten av juli kunne Telenors konkurrent, Altibox, bekrefte at de var blitt enige om en ny avtale med TV 2, som sikrer alle Altibox-kunder tilgang til alt av TV 2s innhold og kanaler på alle plattformer.

Les også: TV 2 og Altibox legger tv-konflikten bak seg - inngår ny avtale

Dette gjelder da også TV 2 Sport Premium og TV 2s nysatsing, TV 2 Sport 1, hvor man i våres blant annet kunne følge fotballens mest ettertraktede klubbturnering, Champions League.

Der har også Telenor en forhandlingsrunde de må gå med TV 2. Kampanje er kjent med at da TV 2 og Telenor fremforhandlet ny hovedavtale som skulle dekke distribusjon av TV 2s innhold sist sommer, var den da nylanserte kanalen TV 2 Sport 1 et av forhandlingspunktene de ikke kom til enighet om.

- Vi er i dialog med alle partnere, men kan ikke kommentere enkeltforhandlinger, sier Amundsen omkring TV 2 Sport 1.

- Er det noe i avtalen mellom Altibox og TV 2 som Telenor ikke har fått til. Sandnes kalte jo dette en avtale for fremtiden?

- Nei, vi har veldig god dialog med TV 2, så jeg tror ikke det skal være noen forskjeller som jeg ikke kjenner til der. Med tanke på internasjonal konkurranse og Netflix, så er det viktig for oss å ha gode partnerskap både med kringkastere og oss distributører i mellom. Vi må sammen tenke hvordan vi helhetlig kan sikre gode leveranser til kundene våre og møte konkurransen, sier Amundsen som mener det ikke kom frem noe nytt eller overraskende i Altibox sin avtale med TV 2. 

- Vi vokser på fiber

Da Telenor fremla sine tall for andre kvartal mandag denne uken, kom det frem at Telenor øker antall kabel-tv-kunder med 10.000 sett opp mot første halvår i fjor. Ser man derimot utviklingen fra første kvartal til andre så blir de stående på 556.000 abonnenter. Samtidig viser Telenors kvartalstall at de i snitt tjener mindre per tv-abonnent enn tidligere.

Der de i første kvartal i snitt tjente 336 kroner per tv-kunde, tjente de i andre kvartal 326 kroner per kunde.

- Vi vokser betydelig på fiber også i dette kvartalet og skal fortsette å vokse med i overkant av 30.000 fiber-kunder i siste halvår. Der er det en stor andel av kundene som også velger å ta med tv i tillegg, så vi vokser der også, og planlegger for vekst på tv i siste halvår av 2019. Det går ganske parallelt, kommenterer Amundsen. 

At antallet kabel-tv-kunder hos Telenor holder seg stabilt, står i kontrast til hva amerikanske tv-distributører har opplevd de siste årene. «Cord cutting» har blitt et populært begrep om alle kabelkunder som velger å gå for strømmetjenester i stedet for den tradisjonelle kabel-tv-en. 

Kommer med ny tv-plattform til høsten

På spørsmål om hvorfor vi ikke ser det samme i Norge, peker Amundsen på at kundene er veldig opptatt av at man tilbyr godt lokalt innhold. 

- Så velger de gjerne strømmetjenester i tillegg, men de gir ikke et godt nok totaltilbud. Vi ønsker ikke at kundene våre skal merke forskjell på lineær tv-seing og strømming, som vi kan tilby som en totalleverandør. Samtidig ser vi endringer blant de yngre, og vi følger nøye med på hva som skjer så vi kan tilby det de ønsker seg. Barn og unge forholder seg ikke til et sendeprogram som den eldre garden gjør.

- Trenger norske tv-distributører å være bekymret for dette?

- Ja, absolutt. Derfor må vi skjerpe oss og være gode på å levere det kundene vil ha. Vi ser at vår største konkurrent på tv-siden er Netflix, da må vi forholde oss til det og tilby det kundene ønsker. Man må kunne gjøre gode søk, få innholdet man vil når man vil det og tilby samme funskjonalitet. Dette er en grunn til at vi kommer med en ny tv-plattform etter sommeren.

Amundsen utbroderer ikke hva hun legger i ny tv-plattform, men sier at de jobber med å oppgradere TV-løsningen og at kundene absolutt har noe å se fram til. 

Telenor har enda ikke kommet til enighet med TV 2 om fotball-rettigheter: - Kanaler kommer og går