Maverix-gründere i pluss - nå sikter de mot 30 millioner i 2019

- Vi har vokst veldig fort og litt over forventningene våre, sier Linda Nordheim.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger

Hybridbyrået Maverix med gründerne Arne Hjeltnes, Paal Tarjei Aasheim, Jan Ove Årsæther og ikke minst tidligere McCann-sjef og byråleder Linda Nordheim, har lagt bak seg sitt første hele regnskapsår og tallene viser at byrået som forsøker å finne seg en posisjon i krysningspunktet reklame og journalistikk går med overskudd.

- Det har vært et spennende og veldig travelt oppstartsår, forteller Linda Nordheim.

Oppstartsåret til Maverix-gründerne endte med et driftsresultat på 2,4 millioner kroner.

- Har det gått over forventningene?

- Litt over forventet har det nok gått. Ikke det at vi ikke hadde mål og ambisjoner, men jeg trodde aldri at vi skulle være 13 stykker etter ni måneder, sier hun.

Maverix startet opp på vårparten i 2018 av folk med lang fartstid fra media, tv og reklame og i tillegg er tidligere Pareto-direktør Petter Winther Borg med som investor og styreleder.

Omsetningen i 2018 og det de kaller «oppstartsåret» endte på snaue 18 millioner kroner.

- En venn av oss sa ved oppstarten at å starte for seg selv er veldig moro på dagen og angstfylt på natta. Og slik har det vært. Vi har jo vokst veldig fort, sier Nordheim.

- Tar dere ut OK med lønn?

- Det kommer jo litt an på hvor du kommer fra. Men alle som gikk inn i Maverix fikk redusert lønnen sin og når vi alle gründerne er 40 pluss tror jeg det er fornuftig å kjenne litt på det å være gründer. Alle har nok endret litt på måten vi lever. Man spiser litt mindre ute og reiser ikke fullt så ofte, sier hun

Les også: Maverix-gründerne med nytt talkshow - se premieren her

Det holder å se rundt seg i denne bransjen så skal det ikke så mye til før en begynner å tenke på lønnsutbetalingene neste måned. Det handler om å gå inn i en måned uten å få sammenbrudd Linda Nordheim

Beholder pengene i selskapet

Selv om det selskapet fikk et resultat før skatt på tilsvarende 2,4 millioner kroner sier byråleder Linda Nordheim at det ikke blir noe stort utbytte på overskuddet.

- Nei, vi ble enige om å reinvestere alle pengene i selskapet. Vi tok en beslutning om det da vi startet, at det første året skulle vi ikke ta noe utbytte. Vi hadde det greit i starten da vi leverte på Rema 1000, og det bidro jo også til at vi turte å dra dette i gang, men det var jo ikke noe fremtidig sikkerhet i det og i dag gjør vi heller ikke noe for Rema.

- Så pengene blir i selskapet?

- Ja, jeg tenker det er lurt at det er tre måneder i lønninger til ansatte på bok. Det holder å se rundt seg i denne bransjen så skal det ikke så mye til før en begynner å tenke på lønnsutbetalingene neste måned. Det handler om å gå inn i en måned uten å få sammenbrudd, sier Nordheim

Sikter mot 25-30 millioner

Totalomsetningen endte på tett på 17,8 millioner kroner for Maverix som i løpet av sitt første driftsår har gjort jobber for TV 2, Rema 1000 og Kjeldsberg, Godt levert, Santa Maria, BergensAvisen, Nordic Aquafarms, «X Games», Apotek 1 og First Hotels, for å nevne noen, og her anslår Nordheim at rundt 70 prosent av omsetningen er byråinntekten, mens 30 prosent er innkjøp av tjenester.

I 2019 har Maverix sikret seg nye kunder Santa Maria, Andfjord Salmon, Bergensavisen og flere nye kunder er på vei inn. 

- Inngangen vår for 2019 er sinnssyk bra og vi sikter mot 25-30 millioner kroner i år. Det er jeg ganske komfortabel på å si, sier hun.

Som en leverandør av både reklame og tv-produksjoner befinner Maverix seg i et krysningspunkt flere andre byråer som The Oslo Company og Storylounge, som i dag er konkurs, forsøker å posisjonere seg.

- Vi er et byrå med ressurser som har veldig bred kompetanse innen strategi, kommunikasjon og konseptutvikling. Mange av oss har lang erfaring fra bransjen, med kompetanse fra mange fagområder, som gjør at kunden trenger færre kontaktpunkter for å få en oppgave løst, sier byrålederen.

- Hva tenker du om Storylounge-konkursen?

- Det er veldig trist. Også tenker jeg at skal du drive med tv-produksjoner må du ha nok kapital å tære på i starten. Du må være rigget for det i forkant. Hvis du har tre-fire stykker som jobber med produksjonsløp på 1,5 år hvor skal du hente de pengene fra. Heldigivis har vi andre produksjoner som løper mye raskere innenfor reklame. Den miksen tror jeg er kjempesunn, sier Linda Nordheim. 

Journalistikk og reklame

Nordheim anslår at rundt femti prosent av omsetningen er fra reklame og den andre halvparten er tv-produksjonsoppdrag.  Men selskapet leverer reklametjenester til kunder som Godt levert og Santa Maria, er det mer tradisjonell tv-produksjon når det handler om «Fjorden Cowboys» og «Gutta på tur» til TV 2. I tillegg gjør Maverix også flere produksjoner for næringslivet. 

- Crossoveren mellom det kommersielle og det journalistiske har gjennom fjoråret bidratt til spennende innholdsprosjekter, hvor vi både har ide, konsept og produksjon for både næringsliv og mediehus, forteller Nordheim.

- Hva er et slikt innholdsprosjekt som befinner seg i dette krysningspunktet?

- Et eksempel er det vi gjør for Andfjord Salmon AS, som akkurat har hentet inn 150 millioner til utvikling av landbasert lakseoppdrett. Her jobber vi med flere fagområder som PR og samfunnskontakt, informasjon til investormiljøene, nettsider, kommunikasjonsstrategi og dette er før produktene skal tas ut til forbruker både i Norge og internasjonalt, sier hun. 

Hun trekker frem Godt Levert «som en annen spennende kunde».

- Her har vi jobbet sammen med kunden har jobbet som en redaksjon, både for å sikre rett og godt innhold, samt hele tiden sikre at vi følger trakten til forbrukeren i salgsprosessen.  I de nye filmene vi laget, reduserte kostnaden og økte konverteringsraten med nesten tre gangeren. Vi tok med oss det beste fra tv-produksjonsverden, krysset det med reklame-verden og fikk utrolig mye ut av hver investerte krone. Dette hadde ikke fungert, om vi ikke hadde jobbet tett sammen, og at kunden har vært en del av redaksjonen og redaksjonsmøtene. Det første året har vært alt annet enn kjedelig, sier Nordheim.

Maverix-gründere i pluss - nå sikter de mot 30 millioner i 2019