Try skal gi Sats større reklamemuskler - Anorak deltok ikke i konkurransen

- Vi ser et behov for å være tydeligere, sier markedsdirektør Marianne Orderud.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi Journalist

Sats har hatt et samarbeid med Noa-byrået Anorak de siste seks årene, men nå er det nye krefter som skal løfte markedsføringen til Nordens største treningssenterkjede. Jobben går til Norges største reklamekonsern, Try. De får ansvaret for utviklingen av kommunikasjonen til Sats i alle de nordiske landene etter å ha gått seirende ut av en byråkonkurranse.

- Hva var det som utløste behovet for en ny konkurranse?

- Det var ikke noe spesielt, annet enn at vi har hatt Anorak som partner i veldig mange år og hadde behov for å se på både byråoppsett, avtale og omfang på nytt. Sats har vært gjennom ulike epoker i løpet av disse årene, da spesielt de siste fire årene, der vi har etablert en helt ny nordisk markedsavdeling med både nye ansatte og arbeidsprosesser, rebrandet Elixia i Norge, etablert oss i Danmark, blitt børsnoterte og lansert nye produkter og sentere, sier markedsdirektør Marianne Orderud i Sats.

Også kommunikasjonen til Sats har endret seg, påpeker hun. Nå snakker treningsenterkjeden mer om effekten man får av trening, ikke bare fysisk, men også mentalt. Samtidig har Sats blitt sterkt påvirket av pandemien.

- De siste to årene har vi vært gjennom en tøff periode med pandemi og nedstengninger. Vi har balansert gass og brems, og under pandemien åpnet vi 29 nye sentere og entret markedet med nye og innovative produkter, som treningsspeilet for hjemmetrening «Mentra by Sats».

I sum betyr det at Sats har et behov for å spisse kommunikasjonen ytterligere.

- Vi ser et behov for å være tydeligere på hvorfor man velge Sats. Vi har 270 treningssentre i hele Norden, og bare i Oslo har vi opptil 4000 gruppetimer i løpet av en uke. Vi skal også fortsette å ha fokus på alle fordelene trening gir deg, fysisk og mentalt.

Lanserer nytt konsept i august

Sats satte i gang byråkonkurransen i januar. Det har vært en lang og grundig prosess, ifølge Orderud, og Anorak var blant byråene som ble invitert inn.

Hun vil ikke si hvor mange byråer som deltok.

- Når dere endte opp med å velge Try, var det også fordi dere hatt lyst til å få noen til å se på markedsføringen med nye øyne?

- Vi startet denne prosessen fra behovet av å få andre til å gi oss sine perspektiver, kunnskap og råd på hvordan vi skal nå målene våre fremover. Try har vist at de har en spennende innfallsvinkel på det, både innsiktsmessig og rent kreativt. I tillegg har vi møtt mennesker i Try med en vanvittig sterk «passion» for det vi jobber med, og de deler våre ambisjoner med å ta Sats til neste nivå kommunikasjonsmessig.

I Try er de allerede i gang med utviklingen av de første kampanjene for Sats. Kreativt team er Caroline Riis og Eirik Sørensen, Ingrid Linjordet er prosjektleder og Hanan Jahr rådgiver. 

- Trening eller livsstilsendring handler om rutine og variasjon. Men selv om de gode intensjonene er der, handler det også om å vise forståelse for at dagene ikke alltid blir som planlagt. Vi tror Sats har mye å vinne på å vise at de skjønner dette og snakke om tjenester og produkter som skal gjøre det lettere for folk å få gjennomført treningen, sier Hanan Jahr.

Det nye kommunikasjonskonseptet skal lanseres i august.

- Blir det en totalomlegging?

- Nei, det blir det ikke. Vi har en sterk base og visjon, og posisjon som vi står fast ved. Det blir en annen kreativ «take» på grunnlaget vi allerede har, sier Marianne Orderud.

På trappene med nytt konsept:

Etter sommerferien går markedsdirektør Marianne Orderud i Sats på lufta med et helt nytt kommunikasjonskonsept signert Try. Foto: Eivor Eriksen

- Det har vært kjempekrevende

Samarbeidet mellom Sats og Anorak har båret flere frukter og for to år siden ble Sats ble kåret til Årets markedsfører for 2019.

Les mer: Treningssenterkjede kåret til «Årets markedsfører» - slår McDonald’s og Vipps i finalen

Marianne Orderud takker Anorak for samarbeidet, spesielt under pandemien.

- Det har vært kjempekrevende, ikke minst for byråene, både medie- og reklamebyrå, som har snudd seg rundt annen hver dag avhengig av hva myndighetenes retningslinjer har vært. Anorak har virkelig stått på og gjort alt de kan for å bistå oss på beste mulige måte under pandemien.

Anorak: - Vi gir oss på topp

Kundedirektør Janne Espevalen i Anorak sier de er stolte av resultatene de har skapt sammen med Sats i årene de har jobbet sammen med dem.

- Vi heier på Sats og vi kommer til å savne alle de fine folka der så vi skulle selvsagt svært gjerne fortsatt. Det sagt, vi tenker at vi gir oss på topp og vi er skikkelig stolte av det vi har utrettet sammen, sier hun.

Anorak deltok nemlig ikke i byråkonkurransen, kan hun opplyse.

- Hvorfor ikke?

- Det var en vurdering som bestod av flere komponenter hvor konklusjonen ble at vi ikke deltok i konkurransen.

Les også: Treningssenter tar ikke nyttårssats: - Når alle andre roper «kjør på» føles det riktig å gjøre det motsatte

Try skal gi Sats større reklamemuskler - Anorak deltok ikke i konkurransen