Oslo Pride hyller PR-sjefens initiativ: - Helt fantastisk

- Sammen skal vi sende et sterkt og tydelig signal om at vi skal ha et mangfoldig og inkluderende samfunn, sier Oslo Pride.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Om ikke lenge er det duket for landets største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold når Oslo Pride går av stabelen. Årets feiring blir spesiell, særlig med tanke på terrorangrepet som fant sted under fjorårets Pride-feiring.

Kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt i Oslo Pride, Rohan Sandemo Fernando, forteller at de med årets feiring skal ta Oslo tilbake.

- Årets Oslo Pride blir den største noensinne. Den blir også kanskje den viktigste noensinne. Etter fjorårets terrorangrep skal vi nå ta Oslo tilbake. Vi skal ta friheten, synligheten og livene våre tilbake. Vi skal være høylytte og vi skal være synlige, sier han.

Han forteller at de i år opplever et stort engasjement blant folket, og at de har storsamfunnet, kulturen, idretten, næringslivet og andre allierte i ryggen.

- Sammen skal vi sende et sterkt og tydelig signal om at vi skal ha et mangfoldig og inkluderende samfunn, sier Sandemo Fernando.

Han forteller videre at årets program består over 220 programpunkter.

- Mange tenker på Oslo Pride som kun paraden, men programmet vårt strekker seg fra 23. juni helt frem til 1. juli, forteller Sandemo Fernando.

Festivalen består i hovedsak av tre ulike arenaer – Pride Park, Pride House og Mini Pride. Pride park er hovedfestivalområdet på Kontraskjæret , Pride House er Prides debattarena, mens Mini Pride er arenaen for de minste som skal bidra til læring og bygging av inkluderende holdninger og tilhørighet.

- I tillegg har vi mange ulike fester, Drag Sunday på Salt, Skeiv Natt på The Hub og mye mye mer, sier Sandemo Fernando.

Pride arrangeres av Fri – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold og har Clear Channel, Strawberry, DNB, Ringnes og Yara som sine hovedpartnere, i tillegg til Oslo kommune, Posten og Eplehuset som partnere.

Tar Oslo tilbake:

Rohan Marius Sandemo Fernando, kommunikasjonsrådgiver og pressekontakt i Oslo Pride, forteller at de skal ta tilbake Oslo etter fjorårets angrep på Pride-markeringen. Foto: Gaurav Madan / Oslo Pride

- En gavepakke for oss

Sandemo Fernando forteller videre at om lag 80 frivillige jobber med innholdet og identiteten til Oslo Pride gjennom hele året. I tillegg er det cirka 300 frivillige som trår til under selve festivalen.

- Har dere klart å få tak i nok frivillige, eller skulle dere gjerne hatt flere?

- Vi er godt i rute til å nå årets rekrutteringsmål, men vi har fortsatt plass til flere, sier Sandemo Fernando.

Som Kampanje omtalte tidligere i uken gjør PR-byrået Trigger sitt for å bidra. Bente Kvam Kristoffersen, byråsjef i Trigger, har bestemt seg for å gi de ansatte avspasering for å kunne bidra som frivillig hos Pride. Dette bestemte hun seg for etter å ha pratet med byråets mangfoldsgruppe.

- De sa at det som faktisk er problemet, er at det trengs masse folk. Da tenkte jeg at «da må vi på dugnad». Men det skal ikke være tvang. Dette er for dem som har lyst. Så kan Trigger by på den tiden, også får de ansatte tiden tilbake gjennom avspasering, sa hun til Kampanje.

Les også: Trigger-sjefen gir ansatte Pride-fri: - Betyr mye

Sandemo Fernando hyller Trigger for engasjementet.

- At Trigger gir sine ansatte mulighet til å avspasere timene de arbeider frivillig for Oslo Pride er helt fantastisk. Det er en gavepakke både for oss, men også for de ansatte i bedriften, sier han og fortsetter:

- Det bidrar til å skape en trygg arbeidsplass internt, uavhengig av identitet. Dette er vi svært takknemlige for, og håper det kan inspirere andre arbeidsplasser til å gjøre tilsvarende. Slike tiltak betyr så mye for så mange. 

- Har egne frivilligteam på kommunikasjon

Selv om Trigger bidrar med sitt inn mot Pride, så har de ikke organisasjonen på kundelisten. 

- Hvilke byråer jobber dere med i år?

- Oslo Pride er en frivillig organisasjon, der mange bidrar innenfor sitt fagfelt. Vi har egne frivilligteam som gjennom året bidrar med kommunikasjon, design, foto, video, teknologi og så videre. Det meste av vårt kommunikasjonsarbeid gjøres derfor internt, sier Sandemo Fernando

Han forteller imidlertid at de har et samarbeid med Make Graphics som bistår med deler av parkdekor og noe designjobber, i tillegg til Clear Channel som har støttet Pride med utarbeidelsen av to kampanjer.

- Har dere noen kampanjer dere skal rulle ut nå før Pride?

- Forrige uke gikk det en rekrutteringskampanje på Clear Channel sine flater. Her viste vi frem noen av våre fantastiske frivillige, hvor de fortalte om hvorfor det er viktig for de å være del av Pride, sier Sandemo Fernando.

Han forteller at de har fått gode tilbakemeldinger på kampanjen og en «reell boost» på rekrutteringsfronten.

- I tillegg kjører vi også ut en landsdekkende kampanje i Pride-uken, hvor vi setter fokus på hvorfor Pride i år er viktigere enn noensinne, sier Sandemo Fernando og fortsetter:

- Skeive rettigheter står under press verden over, og terrorangrepet i Oslo vitner om at motstanden også er stor her i Norge. Her vil vi oppfordre alle til å stå opp for et samfunn der alle kan være hele seg selv, og elske den en vil.

Oslo Pride hyller PR-sjefens initiativ: - Helt fantastisk