Finn.no i mål med sluttpakker: - Overtallighet er løst

Men de ansatte står fortsatt i en sårbar prosess, forteller tillitsvalgt.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Som Kampanje omtalte forrige uke, må rubrikkjempen Finn.no nedbemanne etter oppdelingen av Schibsted Marketplaces, hvor Finn holder til, og Schibsted Media.

20 sluttpakker er blitt lyst ut i salgsavdelingen i Finn.no og fristen for å søke gikk ut natt til fredag.

Nå er søknadene behandlet og alle som har søkt om sltutpakke har fått den bevilget.

- Det stemmer at sluttpakkesøknadene er ferdigbehandlet, og at vi er i en situasjon der overtallighet er løst, slik at vi kan tilby stillinger til de som ikke har søkt frivillig pakke. Vi går nå i gang med interne dialoger om det praktiske rundt dette, sier kommunikasjonssjef Adéle Cappelen Blystad i Finn.no.

Les mer: Finn.no må nedbemanne: - Oppsigelser er uunngåelige

- Sårbar prosess

Tillitsvalgt for Parat i Finn Sigurd Ruud Frivik puster lettet ut.

- Vi er glade for at alle som har søkt sluttpakke gjennom frivillig ordning har fått innvilget det, sier han til Kampanje.

Han understreker at de ansatte fortsatt står i en sårbar prosess.

- Vi står overfor en organisasjonsendring og det vil potensielt medføre uønskede rolleendringer. Vi har god dialog med ledelsen, og hvis medarbeidere blir forespurt rolleendringer de ikke ønsker i den videre prosessen, har ledelsen sagt seg villige til å inngå individuelle løsninger.

Analytikere ikke overrasket

Tallknuserne Kampanje har snakket med er ikke overrasket over at Schibsted Marketplaces kutter i antall ansatte.

- Nei, ikke det hele tatt. Det har vært snakk om dette på gata en stund. Selskapet er et investeringscase der vi har forventet kostnadstiltak og når jeg sier det så er det med aksjebrillene på. En skal også tråkke forsiktig når vi snakker om folks arbeidsplasser, sier analytiker Mads Ek Strøm i Danske Bank til Kampanje. 

Schibsteds rubrikksider har vært en pengemaskin i alle år med marginer på opp mot 50 prosent i enkelte deler av konsernet. Regnskapstallene for årets første kvartal viste at Schibsteds rubrikkvirksomhet hadde en omsetning på 1,3 milliarder kroner og et driftsresultat på 411 millioner kroner etter årets tre første kvartaler. Overskuddet var svakt ned og driftsmarginen falt dermed til 30 prosent etter at markedsplassene opplever tøffere tidere både i det generelle reklamemarkedet og innenfor jobbvertikalen. 

Les mer: Schibsted-analytikere om Finn.no-kutt: - Dette er bare begynnelsen

Finn.no i mål med sluttpakker: - Overtallighet er løst