Kitchen-gründere ferdige i Publicis: - Tiden er inne for å gjøre noe nytt

Byråeieren Publicis har på knappe to måneder mistet to av sine mest betrodde ansatte.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Mandag ettermiddag kom nyheten om at også Bjørn Polmar (62) slutter i Publicis.

- Etter 22 år i Kitchen og Publicis har jeg besluttet at tiden er inne til å gjøre noe nytt, sier Polmar til Kampanje.

Han har jobbet i reklamebyrået Kitchen i en mannsalder etter at han var med å grunnlegge byrået sammen med Haakon Dahl og Rune Roalsvig. Etter hvert forsvant Roalsvig, men Polmar og Dahl har stått last og brast sammen i alle år.

- Jeg har levd hele mitt yrkesaktive liv i ulike byråer, til sammen mer enn 35 år fra min første jobb i McCann. I løpet av årene har jeg vært med å starte flere reklamebyråer, vært byråleder i Bates og Leo Burnett, og viseadministrerende i både Kitchen og Publicis. På veien har jeg hatt æren av å ansette og jobbe med bransjens aller beste, i tillegg til å få jobbe med en rekke fantastiske kunder over lang tid. Mange av disse fra tiden i Kitchen som Haakon Dahl og jeg startet med Rune Roalsvig i 2002, sier Polmar.  

Nå kutter Polmar båndene til det franske kommunikasjonskonsernet Publicis som han hatt en relasjon til både i Leo Burnett og Kitchen. Dermed forsvinner enda en senior ut av Publicis-huset på kort tid. For knappe to måneder siden ble det kjent at også Haakon Dahl slutter i Publicis etter like lang tid i byrået.

- Har det spilt inn at din mangeårige partner Haakon Dahl nylig sluttet? 

- Alle faktorer spiller jo inn, men det er en helhetsvurdering som ligger bak mitt valg. Haakon tok sitt valg også har jeg tatt mitt valg. Det er to isolerte ting. Men så betyr ikke det at man også savner en god kollega gjennom mange år, sier Polmar. 

Les også: Byråtoppen om Publicis-exit: - Juger hvis jeg sier at dette ikke har vært vanskelig

Reklametrio:

Slik så de ut på tiårsjubileumet i Kitchen. Fra venstre Bjørn Polmar, Haakon Dahl og Rune Roalsvig.

- Handler ikke om alder

I likhet med Bjørn Polmar fyller også tidligere Kitchen- og Publicis-kollega Haakon Dahl 62 år i juni i år. 

- Det er plass til folk over 60 år i Publicis? 

- Ja, det mener jeg og det tror jeg du finner gode eksempler på både i Publicis og andre steder i bransjen. For min egen del handler ikke dette om alder heller. Det er vel så mye hva man tenker rundt sin egen livssituasjon, sier Polmar.  

Da Haakon Dahl sluttet tidligere i år sa reklamemannen at han «ikke følte seg ferdig med noe som helst» og nå skulle «teste ut noen hypoteser.»

- Skal Haakon Dahl og Bjørn Polmar finne på noe sammen igjen? 

- He he.. det er nok ingen grunn til å starte opp noen vidløftige spekulasjoner rundt dette. Vi har tatt våre valg rundt det å jobbe i Publicis også har ikke jeg brukt så mye tid på hva jeg skal gjøre fremover. Men jeg vet jo hva jeg trives med å gjøre, og hvor jeg har erfaringen min. Så får vi se hva som dukker opp enten det er prosjekter eller andre ting. Jeg er åpen for å vurdere ulike alternativer, og har bestemt meg for å ha en bred tilnærming til hva jeg gjør videre. I første omgang blir det nullstilling gjennom sommerferien, så får jeg se hvor blanke arkene er når høsten kommer, sier Polmar.

Les også: Publicis-byråer dobler nesten overskuddet – sikter mot rekordinntekter på over en kvart milliard i år

- Ingen dramatikk:

Publicis-sjefen i Norge, Peder Mittet, sier det ikke er noen dramatikk i at de to Kitchen-gründerne nå slutter i løpet av kort tid.

- Ingen dramatikk i dette

Toppsjefen i Publicis Norge, Peder Mittet, blir ikke bekymret selv om to av tre grundere i reklamebyrået Kitchen forsvinner helt.

- De har vært med lenge og over 20 år, så et generasjonsskifte er naturlig og de rollene de har hatt i Kitchen er nå fylt av andre svært kompetente personer. Dette skjer også på toppen av andre endringer i Publicis og Kitchen der vi jobber med å samle byråene tettere med tanke på kommunikasjon, teknologi, data og medier. Det er ikke noen dramatikk i dette, sier Mittet.

- Hvor går veien videre nå for Publicis, skal dere samle byråene enda tettere?

- Vi beholder og satser på våre byråbrands Starcom, Kitchen og MSL og så er kunsten samtidig å organisere seg så sømløst som mulig på huset for å møte kundenes behov, sier han.

- Blir stillingen til Polmar erstattet?

- Akkurat nå kommer disse oppgavene til å fordele seg på andre funksjoner i Publicis-ledelsen, så får vi se hvordan det blir fremover. Det blir litt på finans, litt på HR og noen oppgaver tilfaller meg selv. I tillegg har Karoline Nybakk allerede tatt over mange Polmars oppgaver i Kitchen.

Med Dahl og Polmar mister Publicis som begge har ekstremt lang fartstid i bransjen, forsvinner også to seniorer. Begge har i dag fylt 62 år.

- Det er plass til folk over 60 år i Publicis?

- Ja, absolutt. Vi har folk over 60 år på kontoret som vi skal ta godt vare på, akkurat som dem på 20. Det er ikke bare kjønn, etnisitet og legning som er mangfold. Også alder bidrar til mangfold. Vi har behov for alle typer mennesker, sier Publicis-sjefen Peder Mittet. 

Kitchen-gründere ferdige i Publicis: - Tiden er inne for å gjøre noe nytt