Schibsteds annonsesjef om bruddet med Finn: - Marginal endring

Per Håkon Fasting tror annonsørene vil nyte godt av et økt fokus på redaksjonell kontekst etter skilsmissen i Schibsted.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Per Håkon Fasting er ikke bekymret for at annonsekundene til nye Schibsted Media skal lide av at de ikke lenger kan nyte godt av rekkevidden til Finn og de andre rubrikkselskapene som de tidligere har delt eier med.

Han forteller at de skal levere de samme produktene til kundene som de gjør i dag ut året.

- Blir annonseproduktene til Schibsted Media dårligere når disse synergieffektene forsvinner?

- Nei, vi mener ikke det. Vi er først og fremst et rekkeviddeselskap og vi beholder de viktigste dataene og den viktigste rekkevidden. Det er en marginal endring. Vi kan levere mer eller mindre det samme, sier han.

Ifølge Fasting er det kun mellom fem og ti kunder som har kjøpt datasignal hos Finn og visninger hos Schibsteds nyhetsmedier, og disse kundene har Schibsted Media opprettet et samarbeid med Schibsted Marketplaces for å betjene.

- Dette samarbeidet er basert på samtykke, som gjør at vi kan levere til disse kundene fra Finn, men det er veldig få kunder.

Mandag var første offisielle arbeidsdag i Schibsted Media etter at salget av selskapet til Stiftelsen Tinius ble formalisert fredag.

Les mer: Har ansatt 200 nye etter Schibsted-splitt: - Kostnadene blir høyere

Må hente nye ansatte

Som Kampanje tidligere har skrevet, foregår det nedskjæringer i Schibsted Marketplaces splitten fra Schibsted Media, og det er spesielt i salgsorganisasjonen i Finn at det er overtallighet.

I Schibsted Media ligger det ikke an til tilsvarende runder. Heller tvert imot.

- Alle kunder har tidligere hatt én kontaktperson i Schibsted og i september overtar vi en del store kunder som Finn har betjent for oss og som vi nå skal betjene selv. Så vi må opp i antall ansatte, sier Fasting.

Les mer: Finn.no må nedbemanne: - Oppsigelser er uunngåelige

- Hvilke kunder er det snakk om?

- Det er i vertikaler som bil, bank og finans, jobb og eiendom. Fra 1. september får de dobbeltbetjening med én kontaktperson i Finn og én hos oss.

- Kan de oppleve at de ikke lenger får et like godt produkt?

- Nei, nå får vi et nytt fokus på redaksjonell kontekst. Schibsted har tidligere hatt en stor og bred portefølje. Når du har mange merkevarer og kontekster du skal selge, er det ikke alltid like lett å holde fokus.

- Men har ikke det vært bra for kundene da?

- Jo, det har vært bra, men det er fordeler og ulemper med alle ting, ler Fasting.

Låner annonseplattform

Det er fra før av kjent at det er Schibsted Media som beholder annonseteknologiplattformen i skilsmissen med Schibsted Marketplacrs. Denne plattformen skal Schibsted Media låne ut til sine tidligere kollegaer ut året.

- Det er en komplisert sak å bygge opp en hel adtech-plattform. De har ut året på å få den opp og stå sånn at de kan tilby egne produkter, sier Fasting.

- Betaler de for å bruke den?

- Det er noe vi ordner internt. Det er en TSA som det heter (Transition Service Agreement, red. anm), som går ut på at du under endringen skal levere enkelte tjenster til den andre parten.

Schibsteds annonsesjef om bruddet med Finn: - Marginal endring