Sikret «God Morgen Norge»-oppdrag til Mastiff - vil nærme seg 200 mill. i omsetning

- Det har vært knallharde pitsjerunder og knallhard jobb.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger og Tobias Fredø

Når TV 2 onsdag denne uken besluttet å flytte produksjonen av «God morgen Norge» ut av huset og til Mastiff, betyr det en stor økning i oppdragsmengde for et av landets største tv-produksjonsselskaper.  

Mastiff-sjefen, som snart skal over i en ny jobb som programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, er både lettet og glad over at Mastiff fikk oppdraget.

- Ja, heldigvis! Vi gleder oss veldig til å ta i mote den fine redaksjonen i «God morgen Norge» og at vi er best egnet fordi vi har et så stort faglig og redaksjonelt miljø. Jeg vil si det er jubel på huset her i dag. Alle ansatte i Mastiff er glade for at vi har blitt valgt som produsenter av «God morgen Norge» og har fått en avtale på fem år. Det er ikke dagligdags i denne bransjen, sier Haldorsen.

- Du skal selv begynne i TV 2, var dette en done deal for Mastiff?

- Nei, det har vært en åpen konkurranse og det har vært knallharde pitsjerunder og knallhard jobb. Det gjør det mye lettere å ta farvel med Mastiff i visshet om at selskapet kommer til å leve godt i årene som kommer. Det er rett og slett lettere å reie fra et selskap med vekst, enn produksjoner på vei ut døren, sier hun.

Les også:  TV 2 setter bort «God morgen Norge» - 31 ansatte flyttes til Mastiff

Flyttes: Mastiff overtar «God morgen Norge». Dermed får 31 ansatte ny arbeidsgiver. Programmet skal fortsatt spilles inn på Aker Brygge. Skjermbilde: TV 2

Jeg forstår at spørsmålet stilles, men det ønsker jeg ikke å spekulere i. Jeg kan ikke ha annet enn tillit til at TV 2 håndterte dette på en profesjonell måte, sier han. remantle-sjefen Peter Testman-Koch.

Får inn 40-50 mill. i nye inntekter

Tallene for 2018 er ikke klare, men Mastiff hadde i fjor en omsetning i størrelsesorden 150 millioner kroner. Plusser en på «God morgen Norge»-oppdraget kan tv-produksjonsselskapet fort runde 200 millioner kroner i omsetning når avtalen med oppstart til høsten begynner å løpe.

- Jeg kan ikke kommentere verdien på avtalen, sier hun.

Tidligere i dag kunne TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække fortelle Kampanje at kanalen er fornøyd med den avtalen som i dag ble inngått med Mastiff.  Også Haldorsen mener det i dag er inngått en god avtale for Mastiff.

- Hva mer kan du si om innholdet i avtalen?

- Jeg vil si det er en god avtale for Mastiff. Den er på fem år og det vil si ti sesonger. Den forutsigbar og den gir oss en fantastisk mulighet til å produsere live tre timer daglig, fem dager i uka. Den interessant innholdsmessig og bra i den forstand at vi beholder det journalistiske miljøet.

Det til tross for at flere ansatte har vært bekymret for flyttingen og klubbleder i TV 2, Henrikke Helland, kunne fortelle at de i utgangspunktet syntes det var en dårlig idé.

- Vi har forsøkt å synliggjøre de konsekvensene dette vil få for TV 2, men dette mener ledelsen er overkommelig, og at man vil få på plass avtaler med Mastiff. Beslutningen ligger hos ledelsen, så nå må vi bare se hvordan det blir. TV 2 blir et fattigere redaksjonsmiljø uten «God morgen Norge», det er en bekymring, sier Helland.

Les også: Klubbleder i TV 2: - Vi blir et fattigere redaksjonsmiljø

Bekymret: Klubbleder i TV 2, Henrikke Helland, forteller at det er vanskelig å beskrive stemningen internt nå, og hun vil ikke kommentere på hva som sies blant de som er berørt av «outsourcingen».

- Vi må sitte trangere, men vi har god plass

Mastiff-sjefen Kathrine Haldorsen vil ikke si så mye om hvorvidt hennes nye ansatte vil få «bedre betingelser enn de som allerede er på Mastiff-huset»?

- Det jeg kan si er at dette er en virksomhetsoverdragelse og med det følger det også noen forpliktelser som vi må forholde oss til. Utover det må du nesten høre med TV 2.

- Hvor mange flere blir dere, blir dere dobbelt så mange?

- Nei, det jobber allerede mange på huset her i dag og vi er over 50 ansatte. Vi har en stor stab med mange faste ansatte fordi vi driver med journalistisk innhold og vi har avtaler med NJ.

- Har du plass til alle?

- Rent fysisk har vi store flotte lokaler. Vi må sitte trangere, men vi har god plass, sier Haldorsen.  

- Vært en veldig ryddig prosess

Etter det Kampanje kjenner til kjempet Mastiff med flere av landets største produksjonsselskaper, blant annet Monday, Monster, Fremantle og TV 2-selskapet Screen Media, om super-oppdraget. 

I superfinalen stod det til slutt mellom Screen Media og Mastiff, før det dansk-eide Mastiff i dag fikk oppdraget.

- Det er ingen tvil om at Mastiff har et solid journalistisk miljø, så det er bare å gratulere med en svært attraktiv kontrakt, sier Peter Testman-Koch, administrerende direktør i Fremantle til Kampanje.

- Opplever du at prosessen var ryddig nå som Mastiff-sjef Kathrine Haldorsen fikk jobb i TV 2?

- Jeg forstår at spørsmålet stilles, men det ønsker jeg ikke å spekulere i. Jeg kan ikke ha annet enn tillit til at TV 2 håndterte dette på en profesjonell måte, sier han.

Han var selv lenge med å kjempe om oppdraget.

Vi har hatt en veldig ryddig prosess med Trygve Rønningen i TV 2, og vi har ingenting å utsette på den.

Hos den andre Mastiff -rivalen Monster, som også var med å kjempe om «God morgen Norge»-oppdraget, sier administrerende direktør Ingvild Daae følgende:

- Jeg kan bekrefte at vi var med på å kjempe om «God Morgen Norge», og vi gratulerer Mastiff som fikk oppdraget. 

Hun vil ikke kommentere om de var blant de byråene som gikk til andre runde. Av totalt 12 selskaper som meldte seg til TV 2 med ønske om å ta over produksjonen gikk fire videre til runde to. Dette skal ha vært Monster, Mastiff, Monday og Screen Media. I finalerunden kjempet Screen og Mastiff om kontrakten som altså endte med at Mastiff vant.

- Fikk dere noe forklaring på hvorfor dere ikke var blant de to som gikk til siste runde?

- Vi har hatt en veldig ryddig prosess med Trygve Rønningen i TV 2, og vi har ingenting å utsette på den.

Hos TV 2 avviser kanaldirektør Trygve Rønningen at ansettelsen av Kathrine Haldorsen kompliserte prosessen.  

- Ansettelsen av Kathrine Haldorsen har ikke hatt noen innvirkning på beslutningen og det har vært ryddighet alle veier både fra Masitffs side og fra TV 2s side, sier Rønningen.

Sikret «God Morgen Norge»-oppdrag til Mastiff - vil nærme seg 200 mill. i omsetning