Kathinka Sommerseth slutter i Storebrand og melder flytting til Obos

På sin nye adresse får Kathinka Koch Sommerseth ansvaret for bærekraft i tillegg til marked og kommunikasjon.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger

Etter rundt åtte år i Storebrand er tiden kommet for Kathinka Koch Sommerseth til å flytte på seg og neste adresse ut er boligbygger og eiendomsutvikler OBOS. Før jobben i Storebrand hadde Sommerseth rukket å være innom både Creuna, Jordan og Orkla.

- Jeg har vært heldig og fått sanke erfaring fra flere spennende arbeidsgivere tidligere. Sånn sett kjenner jeg at når jeg nå skal begynne å jobbe i OBOS så har jeg med meg en god ballast for å ta tak i de mulighetene og utfordringene jeg vil møte der, sier hun.

Hun har rukket å gjøre mye i Storebrand, og har blant annet vært med å vinne «Årets markedsfører» i regi av Oslo Markedsføringsforening og Kampanje for noen år siden, blitt kåret til «Årets foredragsholder» av Annnonsørforeningen og har de siste årene vært svært synlig på flere marketing-konferanser der hun både har snakket om både markedsføring og teknologiens betydning for kommunikasjonsfaget. Men særlig varmt har hun snakket om samfunnsansvar og betydningen av bærekraft i fremtidens merkevarebygging.

Les også: Storebrand hiver seg på miljøbølgen

Nå får hun også kommunikasjon og samfunnsansvar i tittelen sin når hun går fra å være markedsdirektør i Storebrand til å bli konserndirektør for marked, kommunikasjon og samfunnsansvar i OBOS.

- Jeg ser frem til å tre inn i konsernledelsen i OBOS, og til å ta et større ansvar for både den helhetlige markedsføringen og merkevarebyggingen, for kommunikasjonen, samt for samfunnsansvaret som er en så viktig del av OBOS’ forretningsvirksomhet.

- Og samfunnsansvar og bærekraft er noe du brenner for?

- Ja, når muligheten kom til å jobbe i et så spennende selskap som også tar samfunnsansvaret såpass alvorlig, så lå alt til rette for et skifte. Jeg gleder meg veldig til å begynne å jobbe i selskap som bygger for fremtiden, og som legger så stor vekt på livet mellom husene og betydningen av et godt miljø og grønne arealer, sier hun.

Les også: Sommerseth er Årets foredragsholder: - Uventet og stor ære

- En up and coming merkevare

 Selv om OBOS ifølge Sommerseth «allerede er en meget godt kjent merkevare» mener hun selskapet har et uforløst potensial.

- Det er en up and coming merkevare, og selv om tidene har endret de siste månedene har OBOS hatt meget god vekst over flere år, de satser i Sverige, og de har et veldig sterkt samfunnsengasjement knyttet til det de gjør. Dette var vinn vinn, sier hun. 

- Er det ikke mange som oppfatter OBOS som litte trauste og treige?

- Det er nok litt strekk i laget. Noen kjenner nok OBOS som litt trauste, men andre kjenner dem som en fremtidsrettet boligutbygger, og et bærekraftig selskap. OBOS har et svært godt omdømme og nå blir det min jobb å fremme en enda tydeligere og helhetlig OBOS-merkevare. Det er en spennende utfordring. Jeg kan trekke paralleller til dagens arbeid i Storebrand. Storebrand er også en meget godt likt merkevare, men som stadig trenger kontinuerlig arbeid for å sikre fornyelse, sier hun. 

- Ble du ferdig med jobben om å tydeliggjøre Storebrand som et bærekraftig selskap? 

- Både ja og nei. I det profesjonelle miljøet er vi kjent for å ta samfunnsansvar, men spør du «mannen i gata» har vi nok fortsatt et stykke igjen å gå. Men vi var den største klatreren på Sustainability Brand Index i fjor, så vi har absolutt begynt å bevege oss i riktig retning.

Får et vesentlig større sponsorbudsjett

Hun sier det har vært en spesiell vår og tid som ble hennes siste i Storebrand. Etter sommerferien er det klart for oppstart i OBOS.

- Det har vært hjemmekontor og krisehåndtering som har preget de siste månedene. Videre har vi brukt mye tid på å informere kunder, sier hun.

- Måtte dere endre på mye av markedsføringen?

- Vi justerte budsjettene og startet umiddelbart med å monitorere hva kundene ønsket informasjon om. Storebrand har en veldig stor kundemasse og vi kan derfor sende ut målrettet kommunikasjon basert på hva våre kunder ønsker informasjon om.  Å drive rent salg føltes ikke riktig i starten av krisen, men den siste tiden har vi vridd oss mer over mot en mer proaktiv kommunikasjon i alle kanaler.

- Venter det en enda større lommebok i OBOS for deg som markedsdirektør?

- Det vet jeg ikke nok om i dag til at jeg kan uttale meg. Men OBOS har et vesentlig større sponsorbudsjett som er med på å bygge opp under det store samfunnsengasjementet. Det er verdt å nevne at OBOS i denne tiden også har stått ved alle sine sponsorforpliktelser og dermed vært seg sitt samfunnsansvar bevisst.

- Så nå må du flytte inn i en OBOS-leilighet?

- He he, det var vel ingen som sa noe om det i ansettelsesprosessen, men jeg har selvfølgelig blitt medlem i OBOS slik at jeg kan gripe muligheten når det føles rett. Det bygges veldig mye flotte boliger i regi av OBOS, sier hun.

Kathinka Sommerseth slutter i Storebrand og melder flytting til Obos