Lurt av Langeland - visste ikke at han hadde rolle i Wonderboy-oppfølger

- Dette er noe jeg aldri trodde jeg skulle få oppleve, sier Jan Fredrik Karlsen.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Tidligere i dag skrev Kampanje at den siste boken i triologien om Christian «Wonderboy» von der Hall, «Showtime», nå er lansert. I de to første bøkene i serien gjør den vellykkede næringslivslederen von der Hall karriere i medie- og kommunikasjonsbransjen og i finansbransjen. 

Nå er det eventbransjen som er von der Halls nye arena.

- Christian er kongen av norsk event, men har en stein i skoen og den heter Jan Fredrik Karlsen. Han kan ikke fordra Jan Fredrik Karlsen, og klarer selvsagt å vikle seg inn i en brudulje med ham, røpet forfatter Henrik H. Langeland til Kampanje. 

Jan Fredrik Karlsen er artistmanager og tidligere sjef i Playroom. Nå leder han det nye eventselskapet All-In. Han fryder seg over å være en del av Langelands persongalleri.

- Jeg synes dette er veldig gøy og spennende! Det er en ære å få figurere i en norsk roman. Det er en ny erfaring, og noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle få oppleve, sier Karlsen til Kampanje. 

Karlsen forteller at han han ble kontaktet av forfatteren for omtrent to og et halvt år siden, og at de da hadde en research-samtale. 

- Jeg ga en slags innføring i eventbransjen. Jeg fortalte om hvordan jeg ser på bransjen, hvordan vi hadde bygget opp Playroom, og om All-In, som vi da akkurat hadde startet opp.

Karlsen sier at han på dette tidspunktet ikke var klar over at han kom til å figurere som en sentral karakter i boken. 

- Det gikk to og et halvt år, og for to-tre måneder siden ville Langeland ha et møte, og da fortalte han at jeg var med i boka!

Ikke lest boka - forberedt på overraskelser

- Har du selv lest alt som skrives om deg i boka, eller er det mulig at det dukker opp noen overraskelser? 

- Jeg har akkurat fått boka, og skal i gang med å lese den. Min partner i All-In Jens Kristian Nesse har lest boka, og synes det som står der er veldig gøy. Han nevnes også i boka, og han synes den gir god innsikt i bransjen vi jobber i hver dag, i tillegg til å være underholdende, sier Karlsen.

Han legger til at han helt sikkert kommer til å få seg noen overraskelser når han setter i gang med lesingen av boka. 

- Mange av karakterene er jo basert på ekte mennesker, men dette er jo en roman og ikke virkelighet. Jeg er veldig positiv til boka, sier han. 

Hovedkarakteren Christian «Wonderboy» von der Halls sin største konkurrent i eventbransjen er altså Karlsen. Og tillegg til å knive om de beste oppdragene i eventbransjen, kniver de også om en kvinnelig karakter ved navn Madelen. 

«I Jan Fredrik Karlsens tilfelle hadde han for lengst måttet erkjenne at han i tillegg næret en særskilt personlig misunnelse. Som ikke egentlig handlet om dametekket eller hans sosiale magnetisme (...)», skriver Langeland i boka. 

- Kan det stemme at du har bedre dametekke enn hovedkarakteren?

- Det er vanskelig å si noe om, for jeg vet ikke noe om dametekken til hovedkarakteren, ler Karlsen og fortsetter:

- Men jeg velger å ta det som et kompliment. 

- Fighter om jobbene

- Er det en viss sannhet i hvordan du beskrives i boken – er du en av dem som «troner» i eventbransjen? 

- Det er ikke opp til meg å bedømme det, og jeg tenker ikke på det på den måten. Vi i All-In er heldige som får jobbe i en utrolig interessant og spennende bransje. Det vi får gjøre er gøy, og vi er utrolig stolte over jobben vi gjør, i en bransje med mange flinke folk.

Men at konkurransen innad i eventbransjen er hard, det innrømmer Karlsen. 

- Vi har mange, mange flinke konkurrenter der ute, og vi fighter om de samme jobbene hele tiden. Derfor har vi i Al-Inn fokus på å gjøre jobben vår best mulig. 

Karlsen sier at han har lest både «Wonderboy» og «Fyrsten», altså de to første bøkene i triologien om Christian «Wonderboy» von der Halls.

- Jeg synes det er utrolig gøyal lesing, og jeg synes Langeland skriver godt. Det kommer tydelig frem at han har god innsikt i bransjene han skriver om. Måten han skrev om både kommunikasjon- og finansbransjen var veldig spennende, avslutter Karlsen. 

Lurt av Langeland - visste ikke at han hadde rolle i Wonderboy-oppfølger