Tante Randi nærmer seg 25 millioner i omsetning – men sliter med lønnsomheten

Nå legger reklamebyrået om kursen. - Fjoråret vårt var nok det året som definerte vår vei videre i bransjen, sier sjefstante Tore Woll.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Reklamebyrået Tante Randi, som rett før jul i fjor, ble rangert som det beste småbyrået i Kampanjes mini-Byråprofil fortsetter veksten og nærmer seg nå 25 millioner kroner i omsetning. Det var en vekst på nesten fire millioner kroner sammenlignet med 2021.

- Vi bikker 20 millioner for første gang i tillegg til at vi markerer oss i Gulltaggen med å nå pallen av shortlist for tredje året på rad, med jobber utelukkende gjort av nye tanter og nye rutiner. Det er jeg skikkelig stolt av. Det betyr at vi har et veldig godt produkt som skaper både verdi for våre kunder og for oss selv, sier Tore Woll til Kampanje.

Les også: Try, Anorak og Tante Randi med flest Gulltaggen-nominasjoner

Han har fått mer å gjøre den siste tiden ettersom han nylig mistet sin daglige leder Joachim Skageng. Nå har Woll, som startet opp Tante Randi i 2018 etter at han ga seg i Llowbank, blitt byråleder i selskapet for andre gangen.

- Ja, jeg beholder personalansvaret, men delegerer litt mer til administrasjonen, sier Woll

«Administrasjonen» i Tante Randi er driftssjef Yvonne Sollihagen.

- Hun har fått tittelen grandtante, sier Woll.

Forhåpentligvis vil denne «innsparingen» av daglig leder løfte litt på resultatene i Tante Randi som enn så lenge sliter med å levere de helt store overskuddene. I 2022 endte overskuddet på snaue tre hundre tusen kroner, noe som ga en driftsmargin som ikke var større enn drøye prosenten.  

Byråinntekten i selskapet endte på 14,2 millioner kroner, opp fra 9,9 millioner kroner i 2021. 

Her kan du se regnskapstallene til Tante Randi for 2022. Alle tall i MNOK. Tante Randi vokser på toppen

Tante Randi 2022 2021 Endring i %
Omsetning 23,5 19,8 + 19
Driftsresultat 0,3 0,2 + 50
Resultat før skatt 0,2 0,2

Sliter med politikken

Tante Randi har mye av sin kundeportefølje knyttet til offentlig kunder. I fjor på Gulltaggen vant blant annet byrået stort for sine jobber for Imdi. Nå sier Woll at han merker endringene i en offentlig sektor som av regjeringen har fått beskjed om å sette bremsene på hva gjelder eksterne kjøp av kommunikasjonstjenester.

- Omtrent 80 prosent av vår omsetning er knyttet til offentlige aktører, så vi merker godt at flere kommunikasjonsavdelinger bremser bestillinger. Jeg liker åpenbart denne politikken dårlig. Rammene i kontraktene med det offentlige allerede er så uforpliktende, men vi må samtidig ha tilgjengelig kapasitet til å opprettholde god responstid og gjennomføringsevne, som gjør det vanskelig å ha riktig balanse i årsverkene, sier Woll

Han sier han også opplever at kundene også er forvirret.

- Selv om politikken de fører åpner for informasjons- og holdningskampanjer, så er det nok glidning i vår bransje mellom reklamebyråer og PR-miljøer til at enkelte heller lar være å gjennomføre oppdrag med konsulenter, sier han.

- Hva med lavkonjunkturen, merker Tante Randi den?

- Vi merker ikke lavkonjunkturen like godt, det er politikken vi merker. Oppdragene tørker ut. 

- Vanskelig å spå

Tore Woll mener 2022 ble et år som definerte byråets videre vei.

- Fjoråret vårt var nok det året som definerte vår vei videre i bransjen. Vi er top of mind nå, og det fører til at vi er med i mange pitsjer og møter det man må kalle Norges mest anerkjente kreative miljøer.  Nylig omtalte Kampanje Smash!-pitchen som Per Høj forsvarte, og dette er slik vi dreier byrået nå. Mer mot merkevarer og tjenester fra bedrifter som har god nytte av vår forretningsmodell og vår arbeidsmetode som vi kaller Slabberas, sier Woll.

Han sier det i dag er «16 tanter på jobb» selv om ikke alle har full stilling, men hvor stor familien blir i løpet av året synes Woll det er vanskelig å mene noe om.

- Jeg synes det er vanskelig å si med 2023. Vi får flere henvendelser enn noen gang, men jobben med å få omgjort dette til bestillinger tar tid, så jeg tror dette året vil bli sånn cirkus som i fjor, om vi ikke da får en større oppdragsgiver som gir oss det jeg i hvert fall mener er en velfortjent tillit, sier Tore Woll.

Les også: Per Høj slår Morgenstern, Nord DDB og Tante Randi i kampen om Smash!

Tante Randi nærmer seg 25 millioner i omsetning – men sliter med lønnsomheten