TV 2 suser forbi NRK på strømmetoppen: - Fantastisk

Nå bruker TV-seerne mer tid på TV 2 Play enn på NRKs strømmetjeneste.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

TV 2 har god fart inn i sommeren. Ferske tall fra Kantars TV-måling viser at TV-huset lykkes spesielt godt med strømmetjenesten TV 2 Play.

- Mai har vært en fantastisk måned for TV 2. Vi lykkes med fotballsatsingen vår. Og de store underholdningskonseptene «The Voice», «Sommerhytta» og ikke minst «Forræder» trekker store seermasser til TV 2 Play, sier kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2.

Ifølge Kantar brukte nordmenn i snitt 9,9 minutter på TV 2 Play hver dag. Det er en økning på 4,2 minutter fra samme måned i fjor.

Dermed går TV 2 forbi NRK som den mest brukte strømmetjenesten her til lands blant TV-seere mellom 10 og 79 år i Kantars måling.

- At vi nå er på toppen av listene i seerminutter målt på vår strømmetjeneste er vi selvsagt veldig tilfreds med, sier Rønningen. 

Til sammenligning bruker nordmenn i snitt 8,1 minutter på NRK TV hver dag. Det er en liten nedgang på 0,2 minutter fra i fjor. 

Netflix har lenge vært nordmenns førstevalg i strømmejungelen, men tallene fra Kantar kan tyde på at den amerikanske strømmegigantens grep på TV-kvelden er blitt svakere. I mai så vi i snitt 5,7 minutter på Netflix hver dag, 1,4 minutter mindre enn på samme tid i fjor. Kampanje får imidlertid opplyst at Netflix-seingen ikke måles på samme måte som de norske TV-kanalene som er med i målingen.

Som Kampanje tidligere har omtalt er TV 2 Play i sterk vekst, ikke minst som følge av at TV 2 har landet flere omfattende distribusjonsavtaler de siste årene. Tidligere i år kunne TV 2 melde at strømmetjenesten når 1,3 millioner kunder.

Les mer: Rakettvekst for TV 2 Play – har lagt på seg med over 500.000 kunder på ett år

Øker kraftig med lineær-kanaler

TV 2 vokser også på det lineære markedet, men denne veksten kan forklares med at mediehuset nå sammenligner seg med en periode i fjor der de var i en konflikt med Altibox. Denne konflikten ble først løst i oktober i fjor.

Les mer: TV 2 og Altibox enige om ny avtale - én million seere får tilbake TV-kanaler

TV 2s kanaler hadde en samlet andel på 29,2 prosent i mai (+ 5,8 prosentpoeng). Samtidig går alle deres konkurrenter tilbake. NRK med 0,6 prosentpoeng, Warner Bros. Discovery med 1,7 prosentpoeng og Viaplay med 1 prosentpoeng.

- Lineærkanalene øker også kraftig sammenlignet med i fjor, og det har naturligvis sammenheng med at Altibox-kundene ikke hadde tilgang til TV 2 i mai i fjor, kommenterer Trygve Rønningen.

Nordmenn så i snitt 92 minutter TV hver dag i mai, enten via lineær-TV eller strømmetjenester. Det utgjør en nedgang på ett minutt sammenlignet med samme periode i fjor.

Her kan du se TV-kanalenes andeler i mai 2023TV 2 vokser mest

Mediehus Mai 2023 Mai 2022 Endring i prosentpoeng
NRK 41,8 42,4 + 0,6
TV 2 29,2 23,4 + 5,8
Warner Bros. Discovery 13,4 15,1 - 1,7
Viaplay 8,0 9,0 - 1,0
Andre 7,6 10,0 - 2,4

Kilde: Kantar

TV 2 suser forbi NRK på strømmetoppen: - Fantastisk