Kiwi-topp er «Årets markedssjef»: - Du må stole på magefølelsen din

Jacob Rolland er ikke bare størst i dagligvaremarkedet. Nå er han også Årets markedssjef.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Onsdag gikk kåringen av «Årets markedssjef» av stabelen for tredje gang, og denne gangen gikk prisen til markedssjef Jacob Rolland i Kiwi. 

- Dette synes jeg var veldig stas. For det er jo kollegaene mine som melder meg på, så det synes jeg er skikkelig gøy, sier Rolland til Kampanje.

Han har 17 år bak seg i Kiwi i ulike roller. Filosofien har hele tiden vært å sette kundene først, forteller han.

- Svaret ligger hos kundene dine. Du må forstå hvem de er, sier han.

Markedssjefen retter også en takk til Kiwis reklamebyrå gjennom mange år, Alexander Reklamebyrå.

- Vi har hatt samme reklamebyrå så lenge jeg har jobbet i Kiwi. Det har vært en utrolig styrke, sier Rolland.

Les også: Hun er «Årets B2B-markedssjef»: - Har laget gull av gråstein


- Kun den beste vinner

Juryen har vært ledet av Lise Tangen Hansen, som til daglig jobber i merkevare- og teknologiselskapet Papirfly. Samlet sett har juryen brukt 250 timer på å peke ut vinnerne.

- Det har vært ekstremt engasjement. Vi har nesten kranglet, sier Tangen Hansen og legger til at de har løst konflikter med å gå metodisk til verks og lagt kriteriene for prisen til grunn.

Den som skal pynte seg med tittelen «Årets markedssjef» må levere mer enn bare effekt. Juryen har også sett på personlige egenskaper.

- Vi har lett etter de som har vært litt skitne på henda, som har tatt vanskelige beslutninger og fått med seg teamet sitt, og vært en god leder.

Jacob Rolland får prisen av juryen for et «bunnsolid arbeid» og imponerende resultater, både målt i merkevareoppfatning og markedsandel. Fjoråret ble et merkeår for Kiwi som for første gang er landets største dagligvarekjede. 

- Juryen er imponert over det langsiktige arbeidet på veien mot å gradvis stjele små marginer fra konkurrentene, små marginer som utgjør milliarder av kroner for bedriften. Det er lett å tenke at det er lett å lykkes i en bransje med store budsjetter for å ta proposisjonen, men når konkurrentene har like store budsjetter, så vinner kun den beste, heter det i juryens begrunnelse.

Ifølge juryen er Jacob Rolland en godt likt og inspirerende leder for sitt team.

Vinneren selv tar til orde for å stole på magefølelsen sin.

- Selv om mange ikke liker det ordet, så er magefølelse god innsikt. Du må stole på denne innsikten-

Tidligere vinnere av denne prisen har vært Tim Nilo fra Askeladden og Mari Husby fra McDonald’s Norge.

Markedssjefen i Kondomeriet er landets modigste

Jacob Rolland var en av fem finalister til prisen, ved siden av Hanne Lill Johnsen i Finn, Jannicken Lampe i Lyse, Lena Borge i Kondomeriet og John Andre Storebø i Fjordland.

Selv om det var Rolland som til slutt trakk det lengste strået, fikk også markedssjefen i Kondemeriet heder i form av spesialprisen «Årets modigste markedssjef».

Hun feirer i år tiårsjubileum som markedssjef i Kondomeriet.

- Lena Borge har en strategisk tilnærming, målrettede arbeidsmetoder og evne til å identifisere nye muligheter. Dette har blant annet resultert i en rekke priser for arbeidet som er gjort de siste ti årene. Mange husker fortsatt kampanjer som «gå inn bakdøra» og «på innsiden av det norske folk», sier juryen.

Borge var ikke selv til stede på utdelingen, men kollegaer av henne tok imot prisen.

I tillegg til Lise Tangen Hansen har juryen bestått av partner og kreativ leder i Morgenstern, Anders Muurman Holm, tidligere byråleder i mediebyrået PHD og i dag kommersiell leder i DayTwo, Marie Louise AlværEspen Haugen i fra Los & Co, Alf Bendixen fra Big Blue, Trond Bentestuen fra Løvenskiold Handel og Nina Gade Tenvik fra Kampanje.

Les mer: Disse kjemper om å bli årets markedssjef – se alle de nominerte her

Kiwi-topp er «Årets markedssjef»: - Du må stole på magefølelsen din