- Tallene taler for seg selv
Fossliens favorittblogger Camilla Pihl gikk i år over til å blogge på den nye plattformen United Influencers som Kampanje har skrevet mye om de siste ukene. Selskapet sikter mot 100 milioner kroner og ble i forbindelse med en kapitalinnhenting verdsatt til 350 millioner kroner. Til sammenligning ble Norges nest største mediekonsern Amedia med sine over 60 lokalaviser nylig solgt for 395 millioner kroner.
Les ogå: Sikter mot over 100 millioner i blogg-omsetning
Plattformens største mote- og livsstilsblogger, Caroling Berg Eriksen, har 130.000 lesere i uka. Det er knappe 9.000 færre enn Norges største moteblad har per måned. Samtidig har bloggerne mange flater å spille på som blogg, Instagram, Snapchat, Facebook, Periscope og podcaster.
- Noen av profilene er større enn noen av mote- og livsstilsbladene. Tallene taler for seg selv, men det er viktig at vi har sammenlignbare tall. Ukentlige unike lesere på profilenes digitale flaterkan ikke sammenlignes med printopplaget til et månedsmagasin, sier Julie Holst Berntsen i United Influencers.
- Tror du flest henter inspirasjon fra blogger eller blader?
- Jeg tror de henter inspirasjon fra begge, men det er kjent at mennesker tror på mennesker mer enn brands. Derfor fungerer influencers marketing (markedsføring der påvirkningen skjer gjennom kjente profiler som for eksempel bloggere, red. anm.) så bra.

På lesertoppen: Sophie Elise er Norges største blogger med over en halv millioner lesere i uka. Det er mer enn Norges største ukeblad Se og Hør.
Sophie slår Se og Hør
Måten bloggbransjen organiseres på blir stadig mer profesjonalisert. Ikke rent sjelden bytter bloggerne plattformer. De største bloggplattformene i Norge er i dag United Influencers, Blogg.no, Stylista og Adlink. Flere har også organisert seg med management som tar imot og behandler forespørsler fra både annonsører og journalister.
Les mer her: Tar opp kampen med mediekjempene
Norges største blogger Sophie Elise Isachsen er blant dem som har skaffet seg management. Kommunikasjonsbyrået Anti svarer på alle henvendelser på vegne av bloggeren. Anti er også managementet til bloggere som Celine Aagaard, Anne Brith og Vibeke Klemetsen.
Sophie Elise har 560.000 unike lesere i uka og selv om over halvparten av disse er i aldersgruppen 12-19 år knuser den unge bloggeren de fleste ukebladene i Norge. Til sammenligning har Se og Hør 471.000 lesere per utgave (kun tirsdagsutgaven, red.anm.). Hjemmet har 469.000 lesere, Norsk Ukeblad 245.000 lesere og Allers 224.000 lesere.
Les også: - Kjemper for hver eneste leser

Tar opp bloggkampen: Ellen Arnstad og Ingeborg Heldal har med Adlink satset mye bloggere i det siste. Det kan saktens trenges for flere av bloggerne byr nå de store forlagshusene på kamp i antall lesere.
- Blogg viktig for mediehusene
Her skal det sies at flere av de store forlagshusene som Bonnier, Egmont og Aller har satset tungt på bloggerne også, noe printansvarlig i Aller, Ellen Arnstad, påpeker.
- Bloggsatsingen er blitt en viktig del av vårt mediehus, sier hun.
Arnstad mener mediehuset ikke trues av bloggernes innflytelse, heller tvert imot.
- Vi har en bloggsatsing som heter Adlink, som har de største premiumbloggerne og vi har nettopp ansatt Ingeborg Heldal fra Nettavisen som bloggredaktør, som rapporterer til meg. Vi ser at bloggerne blir en viktig del av samspillet i våre medier og vi står meget godt rustet i den konkurransen der, sier Arnstad.
Ypper mot avismagasiner
Men det er ikke bare på mote- og livsstil bloggerne ypper seg. Mange vil hevde at Sophie Elise også har blitt en viktig samfunnsstemme.
- Leserne til Sophie Elise har et forhold til henne og ønsker å høre hennes mening om alt fra klær til samfunnsspørsmål. Tilgjengeligheten er stor og kommunikasjonen personlig, i motsetning til et tradisjonelt mediehus som i større grad holder seg objektiv, sier Julianne Fjørtoft i Anti til Kampanje.
Tall viser at bloggeren ypper også aktualitetsmagasiner som A-magasinet og D2 til kamp. Det største avismagasinet, A-magasinet, har 679.000 lesere per utgave. VG Helg har 583.000 lesere, Dagbladet Magasinet har 452.000 lesere og Dagens Næringsliv D2 har 220.000 lesere og ikke overraskende har Sophie Elise Isachsen figurert på forsiden til både A-magasinet og D2 i 2016.
- Bloggere er ikke styrt av trykketid eller deadlines, de har mulighet til å ta samfunnsdialogen når den er tidsaktuell.De er sine egne redaktører og styrer innholdet som de selv ønsker. Det er nok i større grad viktig for leserne å ha innholdet lett tilgjengelig på telefonen, når de trenger og ønsker den, med stor frekvens av ny informasjon.
Matblogg større enn matmagasin
Det er ikke bare mote- og livsstilsmagasinene som blir pustet i nakken av bloggerne. Norges største matmagasin, Aftenposten-eide Mat fra Norge, har 112.000 lesere. Det er 130.000 færre lesere enn matblogger Trine Sandberg har per uke.
- Oi, sier du det? Det er selvsagt kjempegøy, utbryter Sandberg når Kampanje kontakter henne for kommentar.
Sandberg bestemte seg i 2015 for å si opp jobben som jurist for å satse for fullt som matblogger. Hun har siden oppstarten i 2007 gitt ut to kokebøker i tillegg til bloggingen. Sandbergs første kokebok «Trines mat», er Cappelen Damms mestselgende kokebok i Norge noensinne.
Anti er management til matbloggeren Annebrith.no, som har 70.000 unike lesere i uken. Det er omtrent 10.000 færre lesere enn Norges nest største matmagasin, Maison mat og vin. Fjørtoft i Anti har klare formeninger om hvorfor matbloggerne blir stadig større.
- Blogger er lett tilgjengelig og kan enkelt oppsøkes på populære flater som smarttelefon og nettbrett. De fleste matbloggene har også arkiver som man kan lete i, noe som gjør de svært brukervennlig. I Anne Brith sitt tilfelle er hun også tilgjengelig gjennom kommentarfeltet der hun svarer på spørsmål fra lesere. Dette gjør det mulig for leseren å få hjelp underveis, og de får en unik opplevelse som ikke ville vært mulig ved kjøp av et matmagasin.