Omnicom må ut og jakte ny mediebyrå-sjef

PHD-sjefen slutter etter et drøyt år. - Noen forhold er ment for å vare, andre er det ikke, sier han.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Etter et drøyt år i stillingen slutter Severin B. Hanssen som administrerende direktør i mediebyrået PHD. Hanssen tiltrådte stillingen i januar 2015 da han tok over etter Maria Aas-Eng som gikk til konkurrenten Red Media Consulting.

- Jeg har valgt å takke for meg i PHD og slutter kort og godt for å utforske nye muligheter. Tiden i Phd har vært både lærerik, krevende og spennende og jeg sitter igjen med en svært verdifull erfaring, sier avtroppende leder Severin B. Hanssen.

Hanssen kom den gang fra Creuna fra en stilling som seniorrådgiver hvor han har jobbet med digital strategi, kommunikasjon og forretningsutvikling.

- Hvorfor slutte etter bare et drøyt år?

- Noen forhold er ment for å vare, andre er det ikke. Noen kan tenke at det er kort tid, men erfaringen og bekjentskapene jeg tar med meg fra tiden i PHD ville jeg absolutt ikke vært foruten. 

- Du kom fra Creuna til PHD. Fant du deg ikke helt til rette i et mediebyrå?

- Jeg fant meg absolutt til rette i PHD og Omnicom Media Group, både når det gjelder alle de flinke folkene i byrået og byråets leveranser. Med nærmere fem år fra ulike rådgiverstillinger i PHD og Omnicom Media Group hadde jeg fra tidligere et solid innblikk i hva et mediebyrå er og står for, sier han.  

- Hva er det som har vært krevende slik du sier i meldingen?

- Det å lede et byrå i disse dager er, og skal være, krevende. Byråledelse i dag er etter mitt syn implisitt med endringsledelse. Det å lede i endring er både spennende, lærerikt og krevende. Dersom man ikke synes at endringsledelse er krevende er jeg redd man tar for lett på endringene som kreves i dagens marked.

- Kommer du til å søke deg tilbake til rådgiverrollen i et annet byrå eller har du fortsatt byrålederambisjoner?

- Det er for tidlig å si. Jeg trives både i leder, fagleder og fagrollen og ønsker ikke å utelukke noe. Nå har jeg innvilget meg selv litt ekstra påskeferie, denne tiden skal blant annet brukes til å foksere på fremtiden og alle de fantastiske mulighetene som finnes i og utenfor bransjen vår, sier Severin B. Hanssen.

Må på sjefjakt: Sjefen for mediebyrået PHD slutter etter bare et drøyt år i stillingen. Nå vil Espen Klepper, toppsjef for hele Omnicom-gruppen, ha en leder «med tydelige ambisjoner». - Vi har noen spennende navn på blokka, sier han. 

PHD er et av to mediebyråer under Omnicom-paraplyen som til sammen handler reklame og medier for 2,1 milliarder kroner. Det andre mediebyrået i gruppen er OMD som ledes av Torstein Rafgård, men det er PHD som de siste årene har vokst raskest.

Les også: Omnicom-rekord ikke nok til å matche rivalen

- Det er selvfølgelig synd at Severin forlater oss, men jeg har samtidig respekt for at han nå velger å søke nye utfordringer. Mye av Hanssens arbeid har vært fokusert rundt etablering av nye strukturer, samt utvikling og integrering av byråets digitale tjenester. Vi skal selvfølgelig bygge videre på dette fundamentet, samtidig ser jeg frem til å starte prosessen med å finne en ny leder med tydelige ambisjoner om å ta Phd ytterligere noen skritt videre, sier Espen Klepper, konsernsjef i Omnicom Media Group.

Omnicom jobber i dag med noen av landets største annonsører som Orkla, Coop, If, Europeiske, HTC, Specsavers, Bademiljø og Disney. Selskapet er en del av det globale og amerikanske, kommunikasjonskonsernet Omnicom Media Group.

- Det ryktes at man i Omnicom alltid har liggende en liste med fem potensielle nye lederkandidater dersom en sjef slutter. Stemmer det?

- Det stemmer at vi er kjent i bransjen for å være en talentfabrikk, og at vi opp gjennom årene har vært flinke til å rekruttere flere dyktige ledere fra egne rekker. I dette tilfellet har vi som alltid noen spennende navn på blokka, og vi kommer helt klart til å gå både bredt og ambisiøst til verks. Det blir nå utrolig spennende å starte dialogen med potensielle kandidater, avslutter Klepper.

Tall for 2015 foreligger fortsatt ikke, men tallene fra to år tilbake i tid viser at PHD hadde en medieomsetning på 827 millioner kroner og et overskudd før skatt på 6,6 millioner kroner.

Samtidig må det kunne sies at det ikke har haglet med nyheter fra PHD det siste året. Byrået utmerket seg hverken på Kampanjes «Byråprofil»-undersøkelse og skåret heller ikke spesielt på mediebyråenes egen undersøkelse Recma.

Les også: OMD lover Byråprofil-revansje

PHD opplevde i 2015 også at deler av Telenors enorme mediekonto ble splittet i to og delt med Starcom.

Les også: Telenor splitter mediemillionene

- Har du vært fornøyd med utviklingen i PHD under Hanssen?

- Jeg er blant annet meget godt fornøyd med at PHD virkelig har befestet sin posisjon som et av de mestvinnende byråene i INMA Performance Awards og dagens omtale på Kampanje vedrørende SFs lansering av «Batman vs. Superman»-filmen hvor Snapshat inngår som en del av mediemiksen viser også med all tydelighet at byrået ligger langt fremme når det gjelder kreativitet og være tidlig ute med å ta i bruk nye mediemuligheter, sier Klepper.

Omnicom må ut og jakte ny mediebyrå-sjef