Nær tredobling av resultat for ny Los & Co-sjef

I sitt første hele driftsår løfter den nye Los & Co-sjefen byrået tilbake til gamle høyder resultatmessig.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Los & Co er først ut av reklamebyråene med å legge frem tall for 2018 og de viser at byrået som ble startet av blant andre Jan Christian Fosseidbråten kan skilte med et pent overskudd i jubileumsåret. I fjor feiret selskapet ti år og med et driftsresultat på ni millioner kroner, ble det mer enn bløtkake og ballonger på kommunikasjonsbyrået.

Driftsresultatet var også nær tredobling av resultatet fra 2017 for byrålederen som hadde sitt første fulle driftsår som sjef i 2018. 

  - Vi er veldig fornøyde og vi har hatt en positiv utvikling, men vi ser samtidig at vi har et interessant utviklingspotensial. Vi håper at den utviklingen fortsetter i 2019, sier byråleder Bård Skjørtorp til Kampanje.

Les også: Lederskifte i Los & Co - Fosseidbråten overlater roret til ny partner

Byråinntekten ender på 81 millioner kroner, opp syv millioner fra 2017. Det gir Skjørtorp og resten av gjengen i Los & Co en driftsmargin på ni prosent. Av det Kampanje kjenner til sikter byråene seg normalt inn mot en margin på mellom 10 og 15 prosent.

- Dere opplever en markant økning i byråinntekt og resultat - hva skyldes dette?

- Det skyldes at vi vant ganske mange kunder i 2017, som vi da har jobbet med gjennom hele året. Nå har vi også en kundeportefølje som står veldig godt til byrået vårt, og vi tilbyr flere tjenester til kundene enn tidligere. Vi har mer omfattende kundeforhold nå, svarer Skjørtorp.

- Hvilke nye tjenester er det snakk om?

- Vi har stadig flere tjenester knyttet til produktutvikling og digital innovasjon, og det ser vi øker ganske kraftig. Vi er også et sterkt miljø knyttet til design og media, i tillegg til reklame. 

Vi har også brukt mye krefter på og skaffe nye kunder, som jo også er en investering Bård Skjørtop, Los & Co

- Vi har investert en god del

Med de ferske 2018-tallene er Los & Co resultatmessig tilbake der de var i årene 2012 til 2015, hvor de jevnt over oppnådde resultater på åtte millioner eller mer. Så kom det et par år med et markant fall i resultat, særlig fra 2015 til 2016 da driftsresultatet falt fra 9,1 millioner kroner til 2,8 millioner. Veksten i byråinntekten har for øvrig ikke stoppet opp i disse årene.

- Det har vært en god del investeringer, særlig i 2016, hvor vi også slo oss sammen med digitalbyrået Jimmy Royal. Det er også sånn at dette markedet er i ganske stor endring, og for å være det riktige valget for kundene våre, har vi derfor valgt å investere i kompetanse en periode. Vi har også brukt mye krefter på og skaffe nye kunder, som jo også er en investering, kommenterer Skjørstorp.

Les også: Telia bryter med DDB – inngår ny avtale med Los & Co

Av nye og viktige kunder som har kommet til, trekker Bård Skjørtorp frem Aftenposten, Statens Vegvesen og Telia. Den svenske telekjempen var for øvrig den siste av disse tre til å legge reklamemillionene hos Los & Co, da byrået danket ut Nord DDB i 2018. 

Skjørstad understreker likevel at det er et betydelig engasjement blant kundene de har hatt fra tidligere av.

- De står for vel så mye av verdiskapingen som nye kunder, kommenterer han.

- Er det noen spesiell områder dere ser et utviklingspotensial?

- Vi er jevnt over sterke på rådgivning, og vi jobber mer og mer med strategiarbeid som ikke nødvendigvis ender opp med produksjon. Der har vi utviklet oss mye, i tillegg til produktutvikling som ender i kommunikasjon i etterkant.

Los & Co øker også omsetningen gjennom kjøp av medier og totalt nærmer topplinjen seg nå nesten 200 millioner kroner.

- Fått lønnsomheten på plass

Mangeårig byråleder og største eier i Los & Co, Jan Christian Fosseidbråten, gleder seg over de sterke tallene i sin nye rolle som strategisk rådgiver, forretningsutvikler og arbeidende styreleder. 

- Vi er veldig fornøyd med at vi har bygget systemverdi og fått lønnsomheten på plass. Der har Bård Skjørtorp gjort en kjempejobb, sier Fosseidbråten.

- Savner byråleder-jobben?

- Det har vært befriende å kunne konsentrere seg om å jobbe med nye kunder, utvikle eksisterende og drive med forretningsutvikling, sier Fosseidbråten.

Her ser du regnskapstallene til Los & Co i 2018Nærmer seg 200 millioner i omsetning

Los & Co 2018 2017 Endring i prosent
Omsetning 192 139 + 38
Driftsresultat 9,0 3,2 + 181
Resultat før skatt 9,0 3,2 + 181

Nær tredobling av resultat for ny Los & Co-sjef