Mer sex og dop i nytt norsk TV-drama – Einar Film går på lufta med sin første Viaplay-serie

- Gøy å rote i samme grøten som «Exit», sier TV-produsent Pål Kruke Kristiansen.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

Søndag 7. mars slippes det nye tenåringsdramaet «Delete Me», Einar Films første TV-serie, i sin helhet hos Viaplay. Serien – som i følge Rushprint kan hjelpe mot de verste abstinensene etter NRKs supersuksess «Skam» – er skapt av Marie Kristiansen, med tidligere Rubicon-sjef Pål Kruke Kristiansen og Kristin Emblem som produsenter. 

Kristiansen sier til Kampanje at ambisjonen har vært å ta unge voksne på alvor «på en måte de ikke føler at de har sett enda» i Norge. Derfor har de ifølge Kristiansen gått grundig til verks med research av «de rette miljøene».

- «Delete Me» er en serie om vennskap, og om det å falle utenfor i en tid der man er veldig sårbar. Serien er satt i russetiden, som er en periode alt er «skrudd opp til hundre». Det er en dramatisk tid i livet på godt og vondt, sier han. 

Serien følger de to bestevenninnenene Marit (Thea Sofie Loch Næss) og Marion(svenske Amalia Holm) gjennom russetiden. Den ene kommer inn på en russebuss, den andre ikke, men handler også om spredningen av en video som viser Marion ha sex.

- Serien er laget baklengs kronologisk, så vi starter med konsekvensene av utestengelsen og spiller oss bakover i tid. Det er ikke en vanlig, tradisjonell serie, som går fra A til Å. Det er både for at man skal forstå konsekvensene av en slik utestengelse, i tillegg til at det er et sterkt virkemiddel for publikum. Vi håper vi har laget serie som er er spennende å følge med på, sier Kristiansen.

Se seriens trailer lenger nede i saken.

Les mer: Måtte slutte i Rubicon og «røff tv-bransje»: - Det har vært en utfordrende tid

- Gøy å rote i samme grøten som «Exit»

- «Delete Me» er blitt sammenlignet med «Skam». Tror du dette bli den neste store, norske «ungdoms-hiten»? 

- Si det! Skam var helt enormt og definerende. Det hadde vært ufattelig morsomt hvis vi klarte å bryte igjennom lydmuren, for vi vil jo noe med det her. Det er gode intensjoner bak, vi har lyst til å lage et testament of our time.  Vi må alle ta litt ansvar for den tiden vi lever i, og særlig for de unge som står midt oppi det. Jeg håper den når igjennom lydmuren, sier Kristiansen. 

«Skam» er ikke den eneste NRK-suksessen «Delete me» sammenlignes med. Ifølge Dagavisens anmelder – som trillet en firer på terningen for serien – kan den nemlig gi andre sesong av «Exit» kamp om tittelen årets norske sjokk-drama. 

- Blir det drama-kamp om seerne mellom dere og Exit?

- Jeg tror vi henvender oss til forskjellige publikum. «Exit» er blitt en bred folkeserie, mens vi har spisset oss litt mer inn hos de unge. Samtidig håper vi jo at også besteforeldre og foreldre også vil se «Delete Me», sier Kristiansen.

Han mener det hadde «vært veldig gøy å rote i samme grøten som Exit». Serien byr på både sex, dop, fest og nådeløse russejenter. 

- Vi har hele tiden prøvd å lage noe som er spennende for unge seere, og det er jo supergøy hvis vi begge får det til!

- Talentutvikling som trademark

«Delete Me» er som tidligere nevnt Einar Films første TV-serie. De har også produsert konsertfilmen «Adjø Montebello», men har ellers produsert reklamefilmer. Det var i 2018 at de hentet Kristiansen fra Rubicon, og bestemte seg for å satse på TV-drama.  

- For oss på Einar er «Delete Me» et superfint prosjekt å gå ut med som TV-serie. Vi føler denne serien forteller litt om hvem vi er hos Einar, og hva vi vil. Vi vil prøve å dytte litt på noen etablerte sannheter, gi litt innsikt og samtidig underholde, sier Kristiansen. 

Ifølge ham har det vært mange unge talenter knyttet til serien. 

- Skuespillerne er unge og talentfulle, det samme er serieskaper Marie. Det er en liten trademark for vår del, dette med talentsatsingen. Det har vært viktig for Einar Film og eieren der, Guri Neby, i alle år, sier han.

Les også: «Solide strømmetall» for Maxitaxi Driver: - Ligger på et nivå over andre norske dramaserier

Serier i utvikling med NRK og TV 2

- Hvor mye satser dere på drama fremover - har dere noen andre dramaproduksjoner på gang eller i boks? 

- Vi håper veldig at det blir flere nye sesonger av «Delete Me», så vi er i dialog med Viaplay om det. Vi har også fått støtte fra  NFI for spillefilmen «Håndteringen», med regissør Thea Hvistendahl og produsent Kristin Emblem. Den er i disse dager på coproduksjons-markedet i Berlin og henter inn de siste pengene, sier Kristiansen. 

- Vi har også to andre TV-serier i utvikling med henholdsvis NRK og TV2, så vi håper på et bra og dramatisk 2021 for vår del.

- Hvor mye tjener dere på å lage den her type serie? 

- Hvis man skulle tjent masse penger, så måtte man kanskje heller vært meglerne i Exit. Målet for alle produsenter er jo å få en fortjeneste på hver produksjon. Det er målet, at vi skal tjene noe, i tillegg til å lage noe fint, avslutter Kristiansen. 

Mer sex og dop i nytt norsk TV-drama – Einar Film går på lufta med sin første Viaplay-serie