Telia i tredje TV-konflikt på ett år - får kjeft av kunder

- Ikke en ønskelig situasjon, sier Telias kommunikasjonsdirektør om bruddet med Nent Group.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen
Jacob Andersen

Natt til mandag ble det kjent at Telia og Nordic Entertainment Group ikke har klart å bli enige om vilkårene for en ny distribusjonsavtale. Det betyr at Telias 470.000 TV-kunder mister tilgang til kanalene TV3, Viasat 4 og TV6, V sport-kanalene, V Film og strømmetjenesten Viaplay fra og med i dag, mandag 1. mars.

Les også: Brudd mellom Telia og Nent

Dette er tredje gang på under ett år at Telia går i brudd med et mediehus. På denne tiden i fjor var det Discovery Telia kranglet med. Konflikten førte til at en halv million Telia-kunder (den gang Get-kunder), gikk nesten seks dager uten tilgang til TVNorge og 13 andre kanaler. I fjor sommer var TV-distributøren i konflikt med TV 2

- Hvorfor skjer dette igjen?

- Kjernen i forhandlingene handler om kundenes valgmuligheter, og at Telias kunder ikke skal måtte betale for innhold som de ikke har interesse av, sier Telias kommunikasjonsdirektør Henning Lunde til Kampanje.

- Vårt fokus nå er å finne en rask og god løsning med Nent, slik at vi sammen kan fortsette å skape gode seeropplevelser i tiden fremover til glede for alle kunder og seere, fortsetter kommunikasjonsdirektøren.

Misfornøyde kunder

Facebook-siden til Telia Norge er det flere kunder som uttrykker misnøye. Natt til mandag publiserte Telia et Facebook-innlegg hvor de skrev at bruddet kommer som følge av at de utfordrer Nent.

Telia har som kjent satt seg som mål å bli Norges største utfordrer.

- Vi i Telia vil alltid jobbe for å gi deg som kunde det aller beste innen TV og strømming. Nå utfordrer vi Nent på nettopp dette. Vi har dessverre ikke blitt enige om en ny avtale helt ennå. Derfor har vi ikke lov å vise Nent sine kanaler akkurat nå, skrev Telia på Facebook.

Innlegget har i skrivende stund over 240 kommentarer hvor flere klager på telekom-giganten.

- Skal vi være nødt til å miste tjenester hver eneste gang dere i Telia skal reforhandle en avtale? Har dere ikke evnen til å gjennomføre en normal forretningsforhandling uten at det skal medføre slike brudd, skriver en Facebook-bruker.

Telias kommunikasjonsdirektør Henning Lunde sier følgende til Facebook-kommentaren:

- Dette er ikke en ønskelig situasjon, og vi beklager veldig overfor alle våre kunder. Vi skulle gjerne blitt enige med Nent om en ny avtale innen tidsfristen for utløp av tidligere avtale, men det klarte vi dessverre ikke denne gangen. 

- Vi fortsetter samtidig med å jobbe for fullt for å finne en løsning, og vi håper at motparten også er innstilt på det, fortsetter Lunde.

Les også: Telia sparker I gang storstilt 5G-kampanje: - Skal definere hele 2021

- Dere skriver på Facebook «Nå utfordrer vi Nent». Er det dette som er å være Norges største utfordrer, å pushe så hardt at det går i brudd?

- Dette handler om å sikre valgfrihet for våre kunder, og i Telia vil vi alltid jobbe for å levere Norges beste og mest fleksible TV-produkt til en fornuftig pris, svarer Lunde.

Vi skulle gjerne blitt enige med Nent om en ny avtale innen tidsfristen for utløp av tidligere avtale, men det klarte vi dessverre ikke denne gangen.  Henning Lunde

Nent: - Ikke en konflikt

Kampanje har vært i kontakt med Nent og spurt om det kan være aktuelt for dem å drive uten distribusjonen til Telia på lang sikt. 

Kommersiell sjef Kim Poder i Nent har ikke svart på alle Kampanje spørsmål, men skriver følgende i en kommentar:

- Etter flere års samarbeid er vi blitt enige med Telia om å avslutte forhandlingene om en ny avtale. Vi ser ikke på dette som en konflikt, og er sikre på at kundene finner det fantastiske innholdet vårt ved å tegne et abonnement på Viaplay eller oppsøke våre øvrige partnere i distribusjonsmarkedet, sier Poder.

- Vi har en fantastisk line-up av norske dramaserier, populære programformater og sport i verdensklasse som vil vi er sikre på at vil appellere til både gamle og nye kunder i årene fremover, fortsetter han.

Les også: Nent og RiksTV enige - forlenger og utvider TV-avtale til 2023

Tilbake hos Telia og Henning Lunde så svarer kommunikasjonsdirektøren følgende på spørsmål om når han ser for seg at Nent-samarbeidet fortsetter igjen:

- Vi håper fortsatt å finne en rask og god løsning med Nent. Vår dør står åpen og vi setter oss ned når som helst for å diskutere veien videre, sier Lunde.

Telia i tredje TV-konflikt på ett år - får kjeft av kunder