Tidligere Nent-sjef har fått ny jobb – skal slåss mot Google og Facebook på digitalt reklamemarked

Starter opp i det norskbaserte teknologiselskapet Adnuntius.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det begynner å bli en stund siden Vegard Klubbenes Drogseth sluttet som toppsjefen i Nent i Norge. Høsten 2019 sluttet Drogseth etter til sammen ni år i det børsnoterte, svenske mediekonsernet med sine mange TV- og radiokanaler og strømmetjenesten Viaplay.

Nå har Drogseth funnet seg en ny arbeidsgiver i det norske annonseteknologiselskapet Adnuntius med røtter tilbake til den internasjonale teknologiplattformen Cxense. Drogseth starter i jobben denne uken i stillingen som kommersiell direktør eller chief commercial officer som det heter internasjonalt.

- Hva har du gjort siden du sluttet i Nent for halvannet år siden?

- Det er klart koronaen traff meg også, men jeg har allikevel fått gjort mye forskjellig. Jeg har tatt kurs ved London School of Economics, dyrket hobbyer som flyging, fiske og fransk dessertbaking, møtt mange inspirerende mennesker, samtidig som jeg selvfølgelig har fått være mye sammen med familien min. Etter syv år som leder i Viasat og Nent i Norge var det godt med en pustepause og tid til refleksjon. Jeg har tenkt å jobbe i minst 30 år til, så jeg har brukt tid på å finne ut hva jeg har lyst til å gjøre videre. Jeg har søkt etter den rette muligheten for meg, og er veldig glad for at denne rollen dukket opp, sier Drogseth.

Les også: Vegard Drogseth om Nent-avgangen: - Det har vært en spesiell tid

Konkurransen mot Google og Facebook er selvfølgelig tøff, men med et programmatisk marked på over 125 milliarder amerikanske dollar som kan og må forbedres, så er potensialet vårt enormt. Vegard Drogseth, Adnuntius

Skal jobbe globalt

Adnuntius er et norskbasert teknologiselskap som gjør publisister og mediekjøpere i stand til å møte den kommende generasjonen av digitalannonsering med og uten bruk av data. Selskapet ble etablert i 2016 og har hovedkontor i Oslo sentrum, men er til stede i hele verden og leverer teknologi til kunder på fire kontinenter.

- Hva var det som trigget deg med Adnuntius?

- Det som trigget meg var at de har utviklet løsninger som relativt enkelt kan skape verdier for både publisister og annonsører og at de er en utfordrer med globale ambisjoner. Konkurransen mot Google og Facebook er selvfølgelig tøff, men med et programmatisk marked på over 125 milliarder amerikanske dollar som kan og må forbedres, så er potensialet vårt enormt. Det at Adnuntius nå er inne i en scale up-fase motiverer meg, sier Drogseth.

Adnuntius ble grunnlagt av Mikal Rohde og Stian Remåd og har vært gjennom flere faser på produktsiden. Selskapet har hatt en omsetning på rundt 11 millioner kroner de siste årene, viser de siste innleverte regnskapstallene fra 2019. Underskuddene på driften har vært store de siste årene, men utviklingen har gått rett vei og i 2019 hadde Adnuntius rundt 1,5 millioner kroner i driftsunderskudd.

- Jeg er begeistret for at Vegard med all sin tyngde og erfaring har valgt å bli del av Adnuntius-teamet. Han vil ha en sentral rolle i arbeidet med å ekspandere kundebasen vår, og kommer til å ha et spesielt ansvar i arbeidet med å etablere private markedsplasser i utvalgte markeder, sier co-founder og administrerende direktør i Adnuntius, Stian Remåd.

I tillegg til Rohde og Remåd er også partner i investeringsselskapet Hercules Capital, Gert Munthe, inne på eiersiden i Adnuntius. 

- Utrolig spennende å ta fatt i det som er litt nytt

I dag jobber selskapet mye med å løse utfordringene knyttet til blant annet programmatisk annonsering. Ser en på mediebyråenes tall over norske reklameinvesteringer for 2020 kommer det frem at rundt 900 millioner kroner handles på de programmatiske plattformene, eller rundt 25 prosent av det digitale reklamemarkedet i Norge.

- I Viasat ble det mye jobbing med distribusjon, nå blir det mer i annonsemarkedet?

- Ja, men særlig i perioden som Nent-sjef var mye av fokuset på annonsemarkedet. Det er utrolig spennende å ta fatt i det som er litt nytt og å se på både det nordiske og internasjonale markedet, sier Drogseth.

- Er det meningen at du også skal bli partner i Adnuntius?

- Det er mulig, men det er litt tidlig å snakke om, sier han.

- Hvordan blir det å starte opp i en ny jobb i disse hjemmekontortider?

- Det er uvant å begynne i en ny jobb kun med videomøter, men det viser seg å fungere godt. Vi må bare tilpasse oss nå og se frem til en tid med flere fysiske møter, sier Drogseth.

Tidligere Nent-sjef har fått ny jobb – skal slåss mot Google og Facebook på digitalt reklamemarked