Kaia Tetlie rakk å bli PR-sjef før hun fylte 35 år: - Jeg trives utrolig godt

Reagerer sterkt på angrepet fra Senterpartiet-lederen Trygve Slagsvold Vedum.

Publisert / Oppdater

Caroline Walø Harstad
Caroline Walø Harstad Journalist

Nylig skrev Kampanje om lederskiftet i PR-byrået Corporate Communications, hvor 35-åringen Kaia Tetlie tar over etter Are Slettan, som ny sjef for byrået. Hun skal dele på jobben som sjef i PR-byrået sammen med Håkon Rønning, men blir like fullt en av de yngste byrålederne i PR-bransjen.

Tetlie selv har ikke full oversikt over alle byråer og byråledere, og vet dermed ikke om hun er bransjens yngste leder.

- Men så vidt jeg vet er kun Celine Gran i Pressure yngre enn meg, sier hun til Kampanje.

Tetlie har en bachelorgrad i sammenlignende politikk fra Universitetet i Bergen, samt mastergraden i politisk kommunikasjon fra Tel Aviv University. På spørsmål om hvordan hun havnet i denne bransjen forteller den nye lederen at det første frøet ble sådd da hun var styremedlem i Studentersamfunnet i Bergen under studietiden.

- Vi fikk et hyggelig gratistilbud på medietrening fra Geelmuyden Kiese, og da oppdaget jeg at kombinasjonen politikk og kommunikasjon var spennende, sier hun.

Derfra gikk hun videre til å ta mastergraden i Israel.

- Mens jeg var der oppdaget jeg at Corporate Communications, som jeg hadde et godt inntrykk av, hadde en spennende jobbutlysning som traff meg rett i hjertet, forteller Tetlie.

Hun sendte en søknad, fikk svar etter noen timer, var på intervju uken etterpå og endte opp med å få jobben.

- Og her er jeg åtte år etterpå, sier hun.

Det er synd fordi holdningene deres i stor grad er basert på feiloppfatninger, fordommer og uvitenhet. Kaia Tetlie om Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum

Reagerer på Vedums konsulent-angrep

Tidligere denne måneden skrev Kampanje om Senterpartiets slakt av Abelias kartlegging av verdiskapingen i konsulentbransjen. Om dette sier den ferske Corporate Communications-sjefen:

- Dette, er synd fordi holdningene deres i stor grad er basert på feiloppfatninger, fordommer og uvitenhet. Vi tror kunnskapsbaserte diskusjoner er mer nyttige, sier hun.

Videre kommer Tetlie med noen betraktninger rundt offentlige innkjøp av konsulenttjenester:

- Det er irrasjonelt å skille konsulenter som bistår med kommunikasjon fra andre konsulenter. Uansett hva Sp måtte mene, vil det offentlige alltid være avhengig av å kjøpe inn konsulenttjenester, rett og slett fordi det ikke er mulig å se for seg at staten skal besitte all kompetanse og kapasitet selv, mener hun.

Hun nevner at det «ikke var en gjeng med revisorer fra Skatteetaten som lagde Altinn», og at det «ikke er byråkrater ved Statsministerens kontor som tegner det nye Regjeringskvartalet».

- Sånn vil det fortsatt være, selv om Vedum blir statsminister, legger den nye lederen til.

Tetlie tror informasjonsbehovet i offentlig sektor vil vokse fremover.

- Med de økonomiske utsiktene som presenteres i for eksempel «Perspektivmeldingen» er det ingen kommende finansministre som vil si at «det vi trenger nå er en fetere offentlig sektor», fortsetter hun.

God kommunikasjon er viktig for de fleste virksomheter, også offentlige, ifølge Tetlie. Det mener hun vi har sett spesielt gjennom det siste året:

- Vi tror virksomhetene selv er best i stand til å vurdere om behovene deres bør løses ved hjelp av interne medarbeidere eller ekstern hjelp.

 

- Aldri har hatt to like arbeidsdager

Kaia Tetlie rakk akkurat å bli sjef i byrået før hun fylte 35 år 12.mars. Hun beskriver det som «veldig stas» å få sjansen.

- Jeg føler en veldig sterk tilknytning og identitet til både selskapet og mine kolleger. Jeg har visst i mange år at dette er noe jeg er motivert for, og jeg er veldig glad for å ha fått sjansen av de andre i partnerskapet, sier hun og legger til:

- Ikke minst er det stas å gå inn i denne rollen sammen med Håkon, som var den første jeg møtte i Corporate Communications, og som jeg deler både verdier og idéer med.

I 2018 ble Tetlie partner og medeier i byrået, fem år etter at hun ble ansatt. Nå som hun har rykket opp til lederstilling innrømmer hun at det ikke føles som hun noen gang kan forlate byrået.

- Jeg trives utrolig godt, og jeg elsker at jeg gjennom snart åtte år aldri har hatt to arbeidsdager som er like. Jeg har lært at man aldri skal si aldri, forklarer hun.
Videre legger hun til at alt kan skje, men understreker at «det skal mye til» for at hun forlater byrået.

- Var vettskremt

Også Håkon Rønning gleder seg til å dele rollen med Kaia Tetlie. Han var med å starte byrået sammen med Petter Halvorsen og Geir Bjørlo i 2011.

- Da vi startet Corporate Communications var jeg 27 år og vettskremt, innrømmer han.

- I dag er Corporate Communications et solid og rasktvoksende kommunikasjonsbyrå, med et fantastisk lag av dyktige rådgivere innen virksomhetskommunikasjon, public affairs, ESG- og finansiell kommunikasjon, fortsetter han.

Han trekker frem alt han har lært og opplevd med kollegene i byrået, både i oppdragene og i byggingen av byrået, som det viktigste gjennom byråets levetid.

- Alle gangene vi har ledd oss ihjel og jobbet hardt sammen i spennende prosjekter. Jeg ville ikke vært ett minutt foruten, og gleder meg til mer moro i årene som kommer, sier han.

Sammen gleder lederduoen, som begge er partnere i byrået, seg til å fortsette å bygge kultur, og til alle nyansettelsene som kommer fremover Lederduoen er enige om at det viktigste for de som vil inn i bransjen er å vise interesse. De oppfordrer studenter til å være aktive også utenfor lesesalen.

- Vi er interesserte i deg som person, ikke bare vitnemålet ditt, sier Tetlie.

Rønning oppfordrer studenter til å skaffe seg en så bred og relevant erfaring som mulig, enten gjennom engasjement i studentforening eller deltidsjobb.

- Vis at du har engasjement og kapasitet for noe mer enn kun studiene. Vis at du brenner for noe, enten det er politikk og samfunnsliv, media, finans eller husflid, sier han og legger til:

- Energi og engasjement er vel så viktig som gode karakterer.

Kaia Tetlie rakk å bli PR-sjef før hun fylte 35 år: - Jeg trives utrolig godt