Allente bryter med Nord DDB - har valgt nytt reklamebyrå

TV-giganten skal vinne nye markeder med nytt byrå.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Nord DDB har vært Allentes reklamebyrå siden selskapet oppstod som følge av fusjonen mellom Canal Digital og Viasat i 2020. Før det jobbet Nord DDB med markedsføringen til Canal Digital. Nå har samarbeidet tatt slutt og Allente har inngått en ny avtale med det svenske byrået BLCK.

- Allente har eksistert i ganske nøyaktig to år som kundemerkevare, og vi har lagt bak oss en utrolig spennende reise med å bygge merkevaren fra bunnen av. Med hjelp av kampanjekonseptet «Bedre sammen» og «King of TV» har vi lagt et skikkelig godt grunnlag når det gjelder både avsender-ID og merkevareoppmerksomhet. Nå går vi som selskap inn i en vekstfase, med nye strømme- og bredbåndsprodukter som har blitt bredt lansert i våre markeder. Da ville vi også ta en gjennomgang av våre kreative konsepter og partnerskap, for å ta riktig steg i den videre merkevarebyggingen vår, sier Caroline Størmer-Nilsen, nordisk direktør for Brand & Marketing i Allente.

Allente hadde 1,04 millioner kunder ved utgangen av 2022. De aller fleste av dem får TV-signalene sine via parabol, men selskapet har også lansert et helt nytt abonnementsprodukt kalt Allente Stream der man kan abonnere på en TV-pakke gjennom selskapets over internett. Det er dette produkten som skal være «vekstmotoren» i Allente fremover og målet er 300.000 strømmekunder innen fem år.

Allente er eid 50-50 av Telenor og Viaplay, som begge har uttalt at de vil ut av selskapet.

Les også: Allente sikter mot 300.000 strømmekunder – Telenor og Viaplay vil selge seg ut av TV-selskapet

- Har jobbet sammen i mange år

Prosessen med å lande ny byråavtale ble igangsatt før jul i fjor og startet med en shortlist på seks byråer. Allente har benyttet seg av Gunilla Bergh fra Engage Marketing til å bistå prosessen.

- Gunilla og Engage Marketing har et stort nordisk nettverk, og kunne raskt hjelpe oss med å definere våre behov og prioriteringer. Vi har fått møte utrolig spennende byråer og blitt veldig imponert av alle de kreative menneskene vi har møtt på veien, sier Tore Kobbeltvedt, kreativ leder for Allente i Norden.

Nord DDB, som har vært helt sentral i utformingen av Allentes merkevare, var blant byråene som ble invitert inn i prosessen. Caroline Størmer-Nilsen avviser at de har vært misfornøyd med leveransene fra byrået.

- På ingen måte. Dette handler mer om at man har jobbet sammen i mange år og det er helt naturlig at man på ett eller annet tidspunkt må se over samarbeidene man har. Vi har en ny strategi og et nytt OTT-produkt (strømming, red. anm.) som hovedfokus og vekstambisjon. Så det var helt naturlig å gå ut og se over avtalene, sier hun.

Oppgaven i byråkonkurransen gikk ut på å videreutvikle «King of TV»-konseptet som ble utviklet av Nord DDB og lansert i fjor sommer.

Les mer: TV-distributør bytter ut reklamekonsept etter et drøyt år: - Nå er kundene kongen

- Dette konseptet har levert godt for oss og det er noe vi vil ta med oss og videreutvikle i strategien fremover, sier Størmer-Nilsen.

- Vil «kongen av TV» fortsatt være et begrep dere bruker i markedsføringen fremover?

- Akkurat ordlyden må vi komme tilbake til, men vi vil holde oss innenfor dette universet, sier Kobbeltvedt.

Må pendle:

Caroline Størmer-Nilsen er markedsdirektør og Tore Kobbeltvedt er kreativ sjef i Allente. Nå flytter de reklamekontoen fra Oslo til Stockholm. Foto: Allente

- Ny og spennende utfordrer

BLCK Communication er et byrå i ARC-gruppen med tilholdssted i Stockholm. 

- De er veldig gode på mange kanaler. Det er et overskudd av kreativitet i løsningene deres, som vi absolutt falt veldig for. Det er også en fordel at de sitter som en part av ARC-familien. Det er kort vei til å optimalisere for ulike kanaler i dette miljøet, sier Kobbeltvedt.

Grunnlegger og administrerende direktør Cecilia Falk i BLCK gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

- Allente er en ny og spennende utfordrer i det konkurranseutsatte TV- og strømmemarkedet, og vi ser frem til å hjelpe de med å nå sine kommunikasjons- og selskapsmål i hele Norden. I ARC-gruppen jobber vi allerede med flere nordiske aktører i ulike bransjer, hvilket innebærer at vi har eksisterende strukturer som vi kommer til å ha stor nytte av i samarbeidet med Allente, sier hun.

Nord DDB har med andre ord ikke fått den beste inngangen på påskeuken. Tidligere i dag ble det kjent at også Ice avslutter samarbeidet. Det har foreløpig ikke lyktes Kampanje å få en kommentar fra byråleder Eddie D'Sa.

Les mer: Ice har funnet tonen med Morgenstern - legger på røret hos Nord DDB

Allente bryter med Nord DDB - har valgt nytt reklamebyrå