First House vil utfordre reklamebyråene - lanserer det kreative byrået Hekt

Landets største PR-byrå henter inn profilerte navn fra både Hill+Knowlton og JCPR til nysatsingen Hekt.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Nylig kunne Kampanje omtale de ferske regnskapstallene til First House som viste at PR-byrået fortsetter å vokse. Byrået landet en byråinntekt på 132 millioner kroner etter å ha lagt på seg med noen millioner kroner på toppen.  Men utsiktene for videre vekst synes nå mer begrenset og toppsjef Per Høiby kunne fortelle at PR-byrået nå begynner å bli så store at det det blir mer krevende å vokse på det tradisjonelle markedet for PR- og kommunikasjonstjenester. Samtidig utfordres First House av stadig nye og større grupperinger som sprer sine satsinger både på PR, reklame, rådgivning, digital kommunikasjon og innholdsmarkedsføring det være seg Try-huset, Geelmuyden Kiese eller mer spissede satsinger som Trigger. 

I dag er First House-sjefen klar for å lansere et svar på den økte konkurransen med det kreative kommunikasjonsbyrået Hekt.

- Etableringen av Hekt er en viktig satsing for oss på vei mot en horisontal vekststrategi og i ekte First House familie-ånd; når vi først skal starte noe, skal vi ha de dyktigste i bransjen om bord, sier Per Høiby til Kampanje. 

- Behovet definerte vi allerede i 2020 og det er fordi vi ser at den digitale verden krever en del kunnskap som det er naturlig å legge utenfor First House, men samtidig som en del av vår byråfamilie, sier Per Høiby.

- Så nå kan endelig et First House-byrå vinne en reklamepris? 

- Ja, det hadde vært veldig morsomt, og det er flinke folk som jobber der, sier Høiby.

Les også: Landets største PR-byrå fortsetter veksten – samtidig utvider First House byråfamilien med nye selskaper

Tar byrålederjobben:

Marius Myhrvold kommer fra Hill+Knowlton til First House-familien der han skal lede nysatsingen Hekt.

Henter inn markedstoppen til Hill+Knowlton

Og First House sikter høyt når de har hentet inn sine nye kreative ansatte. Marius Myhrvold tar på seg jobben som daglig leder i det nye kreative byrået og blir også partner i Hekt. Han kommer fra stillingen som avdelingsleder for markedskommunikasjon i Hill+Knowlton og har tidligere vært medgründer og byråleder i det digitale byrået Colt Kommunikasjon.

- Det å lede en byråsatsning med Norges sterkeste kommunikasjonsmiljø i ryggen var rett og slett umulig å takke nei til. Når vi samtidig delte samme tanker om strategi og innretning for det nye byrået, var det bare å kjøre på, sier Myhrvold til Kampanje.

Ambisjonen er intet mindre enn å være «best på markedskommunikasjon og kampanjer.»

- Men alltid med en solid samfunnsforståelse i bunn, sier Myhrvold.  

Han tar med seg mye erfaring fra mer markedsrelatert kampanjejobbing fra Hill+Knowlton hvor han vært de siste 13 årene.

- Får du litt «samme» jobben som du hadde i H+K i First House med lanseringen av Hekt?

- Det er noen likhetstrekk, men nå skal vi bygge opp et nytt byrå i markedet. Samtidig skal vi samarbeide med rådgivningsmiljøer som har sin styrke innenfor politikk, finans, bærekraft og selskapsstrategi. Sammen tilbyr vi et bredt spekter av rådgivningstjenester under samme tak.

- Hvordan opplevde dere First House som konkurrent i H+K?  

- Sjelden vi møtte First House i pitsj-sammenheng, men inntrykket var at First House hadde et sterkt team på politikk, virksomhet og finans.

Får med seg tidligere byråleder

I tillegg til Myhrvold har First House også fått med seg Henrik Juel Teige og Emely Sjøsåsen med på laget. De to går inn i byrået som seniorrådgivere. Teige er tidligere gründer av PR-byrået Teige Goodchild og byråleder i JCPR, mens Sjøåsen kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i ingeniørselskapet Cowi.

- Henriks kombinasjon av markeds-PR, kreativitet og samfunnskampanjer er en kompetanse som er enormt ettertraktet, men sjelden vare i disse dager. For å rekruttere en gründer, måtte jeg visst bli gründer selv, sier Myhrvold.

Emely Sjøåsen kaller han «en allsidig digital rådgiver som lager kampanje- og innholdskonsepter like lett som hun setter opp smarte annonser.»

- Jeg trives veldig godt i miljøer som dette, som jobber i skjæringspunktet mellom samfunnskommunikasjon og det markedsrettede. Du kan trygt si at dette er mitt drømmebyrå, sier Sjøsåsen. 

Begge har også bakgrunn fra Hill+Knowlton i ulike tidsperioder.

- Når Marius og First House ringte, var jeg sikkert overraskende lett å overtale. For dette er en no-brainer. Hvis partnerne bak Norges mest anerkjente PR-byrå skal starte med markedskommunikasjon, er det kort og godt noe jeg vil være med på, sier Teige.

Seks byråer i First House-familien

Med Hekt og First House teller nå gruppen seks selskaper, der de fire andre er Vector Consulting, Hastings, Sustainability og et nytt rådgivningsselskap innenfor sport. Ikke alle disse selskapene er lansert, men samlet hadde dene gruppen av byråer en inntekt på 157 millioner kroner i 2022. Til Kampanje kunne Per Høiby fortelle tidligere denne uken at han ikke ser bort fra at disse byråene til sammen vil runde 200 millioner kroner i byråinntekt om noen år. Han tar selv på seg jobben som styreleder i Hekt. 

- Behovet for Hekt definerte vi allerede i 2020 og det er fordi vi ser at den digitale verden krever en del kunnskap som det er naturlig å legge utenfor First House, men samtidig som en del av vår byråfamilie. Nå skal vi levere kompetanse kundene våre har etterspurt i lang tid, og endelig er vi rigget for å gi dem det, sier Høiby.

Det nye byrået skal levere strategisk markedskommunikasjon, konseptutvikling, kampanjer, markeds-PR og digital kommunikasjon og dermed følge kunden enda lenger på veien i kommunikasjonsjobben. Myhrvold sier det fortsatt er littt tidilig å fortelle om hvilke kunder man skal jobbe med. 

- Med tiden skal vi dele kundecaser, men for øyeblikket har vi ikke avklart en slik synliggjøring med kundene våre.

- Blir dette en konkurrent til nettopp din forrige arbeidsgiver og byråer som Trigger og PR-operatørene?

- Vi har større fokus på strategisk rådgivning, men tipper vi møtes i resepsjonen her og der. Konkurranseinstinktet er umettelig, så ser frem til å hilse på bransjekolleger, sier Myhrvold.

First House vil utfordre reklamebyråene - lanserer det kreative byrået Hekt