PR-rådgiver kaller Hans Geelmuyden «en kødd»: - Bergestuen må prestere bedre enn dette

Hyllesten fra de tidligere GK-rådgiverne ble ikke tatt så godt imot av PR-nestoren som er i ferd med å forlate bransjen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Hyllesten kommunikasjonsrådgiverne i Sannum & Bergestuen publiserte på Facebook og LinkedIn har ikke falt i god jord hos adressaten Hans Geelmuyden. Mandag denne uken ble det kjent at Geelmuyden vil forlate PR- og kommunikasjonsbransjen etter over 30 år som profilert rådgiver, partner og leder av PR-byrået han selv grunnla, Geelmuyden Kiese, og i et innlegg signert Svein Tore Bergestuen og flere av hans partnere i Sannum & Bergestuen står det blant annet å lese:

- Hans Geelmuyden er en kødd. Men han er en sånn kødd vi liker. En som kødder med alle, skriver den erfarne kommunikasjonsrådgiveren Svein Tore Bergestuen.

Både Bergestuen og hans partner Eva Sannum har begge jobbet i Geelmuyden Kiese og dermed sammen med Hans Geelmuyden akkurat som flere av de øvrige rådgiverne i Sannum & Bergestuen som Kristine Meek og Maria Nakken.

- Læring er det som faktisk står igjen som den viktigste arven etter vår nestor når han nå slutter i selskapet han skapte, Geelmuyden Kiese. Selv om mange andre sikkert forbinder ham med en offentlig bajas med litt for skarp tunge. Hans, vi er deg evig takknemlig, heter det i innlegget.

Men hovedpersonen selv er ikke imponert over hva hans tidligere kolleger skriver.

- Jeg kjenner Svein Tore godt. Jeg vil nesten kalle oss venner. Samtidig vet jeg at ingen liker «kødder», og i hvert fall ikke Svein Tore. Derfor må du spørre Svein Tore hva han egentlig mener, sier Hans Geelmuyden til Kampanje. 

Les mer: Geelmuyden får PR-nekt: - Må finne andre måter å plage medmennesker på

- Ikke bestått

Geelmuyden kaller innlegget «systematisk dobbelkommunikasjon», og ber i kommentarfeltet Bergestuen «om å klargjøre premisset» for innlegget.

 - Han tror kanskje han er retorisk snedig, men jeg synes ikke det. For meg er hele posten hode- og holdningsløs. Hvis Bergestuen skal overleve som kommunikasjonsrådgiver, må han prestere bedre enn dette, sier Geelmuyden.

- Ble du irritert?

- Nei, men jeg tenker at hvis han skal drive med kommunikasjon så må han være redelig og presis. I innlegget kaller han meg nestor og læremester. Så nå får eleven Bergestuen refs av sin gamle lærer Geelmuyden. Bergestuen får karakteren «Ikke bestått». Det er sikkert ikke første gang, sier Geelmuyden.

- Åh, ble han sur?

Når Kampanje tar kontakt med Bergestuen for å høre hva han tenker om kommunikasjonsrefsen fra sin gamle læremester, svarer PR-rådgiveren på SMS.

«Åh, ble han sur?! Har ikke tid til å forklare rosen, men sender deg SMS-utvekslingen mellom Eva og meg i dag tidlig, som kanskje kan gi hovedpersonen svar.»

Nedenfor kan du se et bilde fra SMS-utvekslingen Svein Tore Bergestuen skal ha hatt med sin partner Eva Sannum tidligere i dag og som Kampanje fikk tilsendt i ettermiddag. 

Har fått konkurranseklausul

Hans Geelmuydens exit fra PR-bransjen skjer litt over ett år etter at han solgte Geelmuyden Kiese til holdingsselskapet Paritee. Ifølge den nye eieren inngikk gründeren en avtale om å arbeide ut 2023 som en del av salget, men som en takk for innsatsen vil Paritee la Geelmuyden fratre sin stilling som seniorrådgiver 31. mars, samtidig som han beholder lønnen ut året.

Som Kampanje omtalte mandag, har Geelmuyden fått konkurranseklausul inntil januar 2025.

- Hvis jeg hadde ønsket å fortsette i «PR-bransjen» hadde jeg ikke solgt GK. Dessuten har jeg konkurranseklausul frem til 14/1 2025, så Rocambole må nok finne andre måter å plage medmennesker på, sa Geelmuyden til Kampanje mandag.

Les mer: Hans Geelmuyden slutter i GK - vil ut av PR-bransjen

PR-rådgiver kaller Hans Geelmuyden «en kødd»: - Bergestuen må prestere bedre enn dette