Rakettvekst for TV 2 Play – har lagt på seg med over 500.000 kunder på ett år

De tøffe forhandlingene med TV-distributørene begynner å betale seg Ifølge TV 2 har de nå Norges største strømmetjeneste i TV 2 Play.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

TV 2s strømmetjeneste TV 2 Play har lagt på seg med en halv million kunder i løpet av det siste året og mediekonsernet når i dag sterke 1,3 millioner kunder. Det mener TV 2-sjef Olav Sandnes sender selskapet til topps på listen over Norges største strømmetjeneste som samme dag som TV 2 la frem sine regnskapstall kunne slå i bordet med den nye Altibox-avtalen.-

- Er dere landets største strømmetjeneste?

- Vi har i hvert fall 1,3 millioner som har tilgang på TV 2 Play ved inngangen til 2023. I tillegg blir TV 2 Play nå tilgjengelig for alle som har et Altibox-abonnement samtidig som vi utvider avtalen vår med Allente, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Olav T. Sandnes til Kampanje.

For på selveste kvinnedagen 8. mars er TV 2 Play-produktet «TV 2 Play Basis» tilgjengelig for alle med TV fra Altibox. Dermed får Altibox-kundene tilgang til et stort utvalg filmer, serier, nyhetssendinger, aktualitetsprogrammer og hele underholdningsarkivet til TV 2.  I tillegg frister de tidligere kranglefantene alle kunder med poengpakker til en verdi av 50 eller mer, en automatisk tilgang til strømmetjenesten uten ekstra kostnad fra 8. mars til 8. april, men kundene må fremover velger om de ønsker å beholde tjenesten eller ikke.

- Vi vet at kundene ønsker tilgang til mest mulig underholdning, og er derfor veldig glade for å få TV 2 Play Basis inn i vårt valgfrie underholdningsunivers, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox. 

Les også: TV 2 og Altibox enige om ny avtale - én million seere får tilbake TV-kanaler

Hadde vi hørt på mange av de digitale evangelistene som snakket om disrupsjonen av TV-mediet for ti år siden, så er jeg overbevist om at vi ikke hatt den samme styrken som vi har i dag. Olav Sandnes, TV 2

- Stadig flere tar i bruk vårt digitale tilbud

I store deler av fjoråret lå TV 2 i en bitter konflikt med Altibox noe som medførte en periode på seks måneder med svarte skjermer, men konflikten løste seg på slutten av oktoberr.

- Vi ønsker å tilgjengeliggjøre strømmetjenesten TV 2 Play mest mulig. Akkurat som hovedkanalen vår har vært allemannseie i alle år, gjør de nye samarbeidsmodellene med distributørene at også TV 2 blir allemannseie. Men parallelt med at vi tar allmennkringkasteroppdraget over i en ny, digital tid, er det fortsatt mange som ser programmene våre lineært på TV 2 og det er vi veldig glade for. Hadde vi hørt på mange av de digitale evangelistene som snakket om disrupsjonen av TV-mediet for ti år siden, så er jeg overbevist om at vi ikke hatt den samme styrken som vi har i dag. Ja, det er fall i lineær seing, men fortsatt brukes det mye tid på denne formen for TV-seing, sier Sandnes.

- Du har mange TV 2 Play-kunder på papiret, men har du noen tall som også viser økt bruk av TV 2 Play?

- I fjor så vokste TV 2 med 25 prosent i aktive brukere og det er en vekst på 160.000 nye abonnent så veksten er sterk og vi ser også at stadig flere seergrupper nå tar i bruk vårt digitale tilbud, sier han.

Ved utgangen av 2021 hadde TV 2 Play hele 780.000 abonnenter, kraftig opp fra den halve millionen med kunder som TV 2 Play hadde høsten 2020.

Les også: TV 2 har for første gang større inntekter enn NRK – nærmer seg 800.000 strømmekunder

Kniver med Viaplay på måling

Ved utgangen av 2021 hadde TV 2 Play derfor hele 780.000 abonnenter, kraftig opp fra den halve millionen med kunder som TV 2 Play hadde høsten 2020.

Ferske tall fra Kantar for fjerde kvartal viser ifølger leder for forskningsavdelingen, Knut-Arne Futsæter at det i hans målinger er tett mellom Viaplay og TV 2 Play.

- Det er flere personer som har tilgang på Viaplay enn TV 2 Play, men det er flere som bruker TV 2 Play daglig enn Viaplay. Det er likevel NRK TV som hadde flest aktive brukere, sier han.

Nesten åtte av ti nordmenn hadde i fjerde kvartal i fjor tilgang til minst én betalt strømmetjeneste, og i snitt hadde vi 2,7 abonnement, ifølge Kantar Media.  Strømmetoppen fra Kantar viste i tillegg at hele 61 prosent abonnerte på Netflix, 38 prosent på HBO Max og 38 prosent på Viaplay. TV 2 hadde på den måingen 34 prosent. 

Les også: - Ny rekord i strømmeabonnement og Amazon vokser mest

Strømmetoppen:

Strømmetoppen fra Kantar viste i tillegg at hele 61 prosent abonnerte på Netflix, 38 prosent på HBO Max og 38 prosent på Viaplay. TV 2 hadde på den måingen 34 prosent. 

Rakettvekst for TV 2 Play – har lagt på seg med over 500.000 kunder på ett år