Altså-redaktøren utelukker ikke nye gründer-eventyr: - Dessverre sånn jeg er skrudd sammen

Men først skal Ida Eliassen bruke tid på seg selv.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

Onsdag i forrige uke sendte magasingründer og tidligere redaktør i Altså, Ida Eliassen (43), ut pressemeldingen med nyheten om at magasinet hun ledet hadde gått konkurs.

- Det var en helt uvirkelig uke egentlig. Den føltes veldig lang. Den startet egentlig greit, men så endte vi opp tirsdag kveld med beslutningen om å slå Altså konkurs. Da var det ingen vei tilbake, sier Eliassen til Kampanje.

Les også: Magasinet Altså er konkurs: - En trist dag

Altså har i flere år skaffet seg midler til å unngå konkursdøden, men denne gangen var det ingen vei utenom. Magasinet ble slått konkurs med en gjeld på om lag 800.000 kroner.

- Hva har du gjort den siste uken?

- Det har vært nok å holde fingrene i. Det har vært en del intervjuer og den del formaliteter rundt konkursboet, sier Eliassen.

- Hvordan går det med deg nå?

- Personlig går det bra, men det er veldig trist. Vi er en helg gjeng som står i samme situasjon. Vi var ni personer som hadde verdens beste jobb med en meningsfull visjon, som vi bare måtte gi opp.

Eliassen gründet selv frem som ble lansert i 2019. I 2021 mottok hun og redaksjonen prisen for «Årets magasin» under Nordiske mediedager.

Vant pris:

Under nordiske mediedager i 2021 vant Ida Eliassen og Altså pris. De ble kåret til Årets magasin.

- Sørgestemning

Eliassen forteller at hun aldri mistet troen på magasinet, og at hun alltid har satset alt for at ting skulle gå rundt.

- Det er fryktelig. Jeg har satsa alt jeg eide og hadde på Altså. Jeg var aldri i tvil, og jeg er fortsatt ikke i tvil om konseptet. Det er rammevilkårene som er skylden, sier hun.

Da pressemeldingen gikk ut i forrige uke var Eliassen klar på at rammen rundt å motta pressestøtte var for dårlig.

- Er det noen av de ansatte som har sagt noe om veien videre eller har det vært sørgestemning?

- Sørgestemning. Alle må vel en tur innom NAV, og det er kjipt. For min egen del er det første gang jeg er arbeidsledig, sier Eliassen.

Les også: Magasinvinner håper på millionstøtte fra staten: - Går ofte uten å få lønn i tide

Ny bedrift?

Ida Eliassen forteller at hennes lodd i livet er å skape nye ting. Om det blir i mediebransjen gjenstår å se. Foto: Rikke Øren.

Trenger hvile og trygg lønn

- Er det noe du tenker at du kunne gjort annerledes?

- Jeg kommer ikke på noen store feil. Jeg gjorde selvsagt mange små feil som jeg lærte av, men jeg kommer ikke på noe stort som kunne gjort en forskjell, sier Eliassen.

- Har du tenkt noe på veien videre?

- Nei, men jeg har en god CV så jeg er ikke bekymret for å ikke finne meg jobb, men jeg er usikker på om den blir like meningsfylt.

- Kommer du til å gründe frem noe nytt?

- Akkurat nå trenger jeg hvile og en trygg lønn en liten stund. Jeg er ikke så sikker på bransje enda, men jeg er leder og utdannet journalist, så det kan være at jeg fortsetter som redaktør eller noe annet spennende, sier hun og fortsetter:

- Jeg kommer sikkert til å starte noe nytt. Det er dessverre sånn jeg er skrudd sammen. Det er et lodd i livet. Jeg føler alltid jeg er nødt til å starte ting, sånn har jeg alltid vært.

- Men det er ikke sikkert det blir mediebransjen?

- Ikke nødvendigvis. Jeg er opptatt av å endre samfunnet og kommunisere, så det kommer sikkert ikke til å bli helt annerledes.

- Hva tenker du om veien videre akkurat nå?

- Akkurat nå er jeg mest opptatt av å ta hensyn til meg selv. Jeg har satt Altsås behov for mine egne, nå er det på tide å sette mine egne behov først, sier Eliassen.

Altså-redaktøren utelukker ikke nye gründer-eventyr: - Dessverre sånn jeg er skrudd sammen