Obos bytter ut Anorak etter fire år: - Samarbeidet stivnet litt

Boligbyggeren har håndplukket nytt byrå som overtar den norske reklamekontoen om kort tid.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

Etter å ha vært i varmen hos Obos siden 2019, erstattes North Alliance-byrået Anorak av Morgenstern, som blir nytt hovedbyrå like etter påsketider. Boligbyggeren droppet byråkonkurranse og fant veien til reklamebyrået Morgenstern på egenhånd.

- Vi ønsket ikke å sette i gang en større og tidkrevende byråpitch denne gangen, ettersom vi ikke var helt sikre på om vi ville bytte byrå eller hvem vi i så fall skulle bytte til, sier direktør for merkevare og samfunnsansvar i Obos, Svein Sælid til Kampanje.

Han forklarer at valget med å droppe byråkonkurranse i dette tilfellet ikke får innvirkning på hvordan fremtidige byråvalgprosesser vil gjennomføres.

Ifølge Sælid hadde boligbyggeren flere byråer i kikkerten gjennom sonderingsrunden, men ett byrå stakk seg ut.

- Vi hadde i utgangspunktet flere byråer på blokka som vi vurderte å snakke med, men vi ønsket å snakke med Morgenstern først, ettersom dette er et byrå flere av oss har god erfaring med fra tidligere, forteller han.

Les mer: Obos og Hafslund døper om nytt strømselskap – lite designkontor fikk jobben

Bytter reklamebyrå:

Obos og direktør for merkevare og samfunnsansvar Svein Sælid, ser frem til å ønske Morgenstern velkommen rett over påske.

- Både den faglige og personlige kjemien matcher

Morgenstern forsvarte nylig Gullfisken-seieren fra i fjor og gikk helt til topps sammen med Finn for noen uker siden, men det er ikke prisene som har vekket Obos interesse.

- Morgenstern har levert høy kreativ kvalitet over tid og samtidig ligger byrået konstant i toppen i Byråprofil. Det er selvfølgelig viktig. 

Les også: Kjemper om pallplasser på Byråprofil - WAL skyter fart

Sælid trekker frem at Morgenstern er godt rigget for å håndtere en kunde som Obos.

- Sett fra utsiden opplevde vi også at de har hatt en spennende utvikling de siste årene hvor de har levert høy kvalitet for sine kunder både kreativt, samtidig som de har bidratt til gode forretningsresultater. De har også rigget seg bedre for å håndtere en komplekskunde som Obos, og etter å ha gjennomført flere møter hvor vi kjente på kjemi, team og ikke minst forståelse for oss som kunde, ble vi enige om å velge Morgenstern.

Byråleder Camilla Kim Kielland forteller at de gleder seg til å jobbe med Obos.

- Både på grunn av sterk merkevare og historie med fortsatt stort potensial, men ikke minst på grunn av folkene der som vi skal jobbe med, sier hun.

- Vi vet at både den faglige og personlige kjemien matcher, så utgangspunktet er det aller beste.

- Ambisjoner om et langvarig samarbeid

Obos og Morgstern hadde tre møter før de endte opp med å skrive kontrakt. Avtalen gjelder for reklametjenester på alle nivåer i Norge, og selv om Sverige ikke er en del av avtalen, utelukker ikke Sælid at samarbeidet kan bære frukter for begge markedene.

- Vi ser alltid etter muligheter for å kombinere de behovene vi har, så samproduksjoner kan absolutt være aktuelt der det er hensiktsmessig, sier Sælid, som ikke ønsker å utdype noe rundet de økonomiske forholdene:

- Vi vil ikke si noe om verdi, men vi har definitivt ambisjoner om et langvarig samarbeid, tilføyer han.

Og legger til at forventingene til Morgenstern-samarbeidet er høye.

- Det er vel tidlig å si hva vi kan forvente helt konkret, men det er klart at vi har skyhøye forventinger til samarbeidet og håper og tror at dette vil kunne løfte oss enda et hakk både kreativt og effektmessig.

Les mer: Gullfisken-krangel la ingen demper på Morgenstern-festen: - Årets finalister kan ikke sies å være svake

- Alle relasjoner har godt av vitalisering iblant

Merkevaredirektøren forklarer at Obos har hatt et godt samarbeid med Anorak de siste årene og at det er mye positivt å si, og mange gode resultater å se tilbake på.

- Men når vi valgte å gjøre et skifte skyldes det at vi over tid kjente at samarbeidet stivnet litt og at nok begge parter følte at vi ikke helt klarte å få det maksimale ut av samarbeidet lengre, sier Sælid.

Han forklarer at Obos har ett hovedbyrå, men at de også samarbeider med andre byråer. Morgenstern er altså valgt som nytt hovedbyrå.

- Hvilken rolle skal Anorak spille fremover?

- Når det gjelder Anorak vil vi gradvis overføre oppgaver til Morgenstern i et tempo som er hensiktsmessig for å beholde god fremdrift og kvalitet i pågående prosjekter, svarer Sælid.

Anorak-sjef Pelle Josephson bekrefter at Obos har gitt beskjed om at de ville teste ut et nytt byråsamarbeid.

- Vi har hatt et langt og fint samarbeid, men alle relasjoner har godt av vitalisering iblant, sier han, og legger til.

- Vi jobber for fullt med oppdrag for Obos nå – og kommer til å fortsette med det frem til vi får en annen beskjed.

Obos bytter ut Anorak etter fire år: - Samarbeidet stivnet litt