Schibsted vil ha mer TV-sport: - Skal være med å by på det som er riktig

STOCKHOLM (Kampanje): Kilder Kampanje har snakket med knytter Schibsted til den pågående budkampen om europeisk toppfotball.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist
Øyvind Hofsrud
Dag Robert Jerijervi Journalist

Det skjer mye rundt Schibsted for tiden med nedsalget av Adevinta, det mislykkede oppkjøpet i Viaplay og salget av mediedivisjonen til Stiftelsen Tinius. Parallelt jobber påtroppende administrerende direktør i det nye selskapet Schibsted Media, Siv Juvik Tveitnes, med å løsrive selskapet fra rubrikkdelen. Ny ledelse er allerede på plass og i går kunne Tveitnes fortelle at en avtale med Tinius-stiftelsen er ventet i løpet av noen uker.

Den nye toppsjefen i Schibsted har tidligere uttalt at mediekonsernet fremover må utvide tilbudet sitt innenfor sport og underholdningen. En drøy måned etter fiaskoen med Viaplay, gjentar den nye konsernsjefen i Schibsted beskjeden på en større mediekonferanse i Sverige.

- Når vi skal videreutvikle våre posisjoner som mediehus i dag, må vi tenke mer sport, mer underholdning, mer video og mer lyd, sa Siv Juvik Tveitnes på mediekonferansen «Media Summit» i Stocholm torsdag.

Parallelt pågår det for tiden en heftig budkamp om europeisk toppfotball i Norge og Norden. I potten ligger rettighetene til både Champions Leauge, Europa League og Europa Conference League. I dag er det TV 2 og Viaplay som har disse rettighetene, mens TV4 har rettighetene i Sverige. Med VG og Aftonbladet er Schibsted godt posisjonert i disse to markedene.

- Rettigheter er viktig i abonnementsøkonomien vår. Vi kommer til å være opptatt av sportsrettigheter fremover og skal være med å by på det som er riktig for oss og vår strategi, sier Schibsted-sjefen til Kampanje.

- Kan mer fotball være en løsning?

- Det kan det være.

Tidligere har Schibsted sammen med Adresseavisen og Amedia forsøkt å kjøpe norske fotballerettigheter sammen uten og lykkes. 

Les også: Slår seg sammen i fotballkampen – Schibsted, Amedia og Polaris Media med felles bud

Sulten på sport:

Den nye konsernsjefen for Schibsteds medieselskap, Siv Juvik Tveitnes, er sulten på sport og utelukker ikke at fotball er noe av det som står på ønskelisten.

Peker på Schibsted som mulig budgiver

Det var i oktober i år at UEFA gjennom sitt rettighetsselskap Team Marketing gikk ut i markedet med sitt anbudsdokument og med budfrist 28. november. Over tre måneder senere er det fortsatt ingen løsning.

Les mer: Sliter med Champions League-salget: - Får ikke den ønskede prisen

Kilder Kampanje har vært i kontakt med, peker på Schibsted-eide Aftonbladet som en mulig kjøper av Europa League og Europa Conference League på det svenske markedet.

- Stemmer det at Aftonbladet er en av budgiverne på Europa League og Europa Conference League?

- Det må du nesten spørre Aftonbladet om, sier Siv Juvik Tveitnes.

- Er det noen rettigheter du kan se for deg?

- Da må jeg svare generelt at rettigheter er en viktig del av abonnementsøkonomien vår og vi må være med å by på det som er riktig for oss, sier Tveitnes.

- Et absurd prisnivå

Avtroppende administrerende direktør i Aftonbladet, Lena K. Samuelsson, var også til stede på «Media Summit» i Sverige. Hun plukker opp ballen fra sin norske sjef.

- Jeg tror ikke du får noen til å kommentere på hva man har bydd på eller tenker å by på, sier hun til Kampanje.

Sport er imidlertid spesielt viktig for Aftonbladet, som eier den populære nettavisen Sportbladet i Sverige.

- Vi har i over 20 år bygget en enorm posisjon innen sport med Sportbladet. Sportsinteresserte går til Sportbladet for nyheter, videoer, podkaster og for å følge våre profiler. De sitter timevis og ser på TV fra kjelleren når det er «Silly Season» og «Deadline Day». Vi har flere veldig sterke sportformater, men live-rettigheter er så klart en naturlig del av det, sier Samuelsson.

Hun tror likevel ikke at sportsrettigheter alene er svaret.

- Fotball er en naturlig del av vårt tilbud, men det er et ekstremt konkurranseutsatt marked, for å si det forsiktig og med et absurd prisnivå, sier hun.

Nå er markedet i ferd med å nå en grense for hvor mye kostnadene kan øke, ifølge Samuelsson.

- Det er vanskelig å se at dette kan fortsette. Flere tenker seg om én og to ganger og jeg tror også at man kommer til å se flere partnerskap. Ingen kan bære dette alene, sier Samuelsson.  

Aftonbladet-sjefen:

Lena K. Samuelsson har lang erfaring som Schibsted-sjef i Sverige. Hun tror nye partnerskap vil tvinge seg frem på markedet. Her Samuelsson sammen med den svenske mediesjefen Jimmie Näslund på Media Summit i Sverige. Foto: Knut Kristian Hauger.

Schibsted vil ha mer TV-sport: - Skal være med å by på det som er riktig