Schibsted-topp varsler Tinius-avtale innen to uker: - Kommer til å skje ganske snart

STOCKHOLM (Kampanje): Samtidig pågår arbeidet med å danne det nye Schibsted Media-styret for fullt.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist
Øyvind Hofsrud
Dag Robert Jerijervi Journalist

I løpet første halvår skal Schibsted etter planen deles i to selskaper. Rubrikkselskapene, inkludert norske Finn og svenske Blocket, skal drives videre som et børsnotert selskap med et nytt navn, mens mediehusene samles i Schibsted Media, tas av børs og blir heleid av Stiftelsen Tinius.

Schibsted inngikk en intensjonsavtale med Stiftelsen Tinius i desember i fjor. Planen har hele tiden vært å signere en endelig avtale i løpet av årets første kvartal, og selv om tiden begynner å løpe ut, «går alt etter planen».

Det fortalte Siv Juvik Tveitnes, som skal lede Schibsted Media, da hun gjestet mediekonferansen Media Summit i Stockholm tirsdag.

- Planen er nå at vi skal signere i løpet av Q1. Det er bare et par uker igjen av Q1, så det kommer til å skje ganske snart. Det er ingen grunn til at det ikke kommer til å skje i løpet av de neste ukene, sier hun fra scenen.

Der gjentok hun også at oppdelingen vil skje i løpet av andre halvår. Da skal også alle ansatte få beskjed om hvilket selskap de hører hjemme i.

- I disse dager rekrutterer vi ledere inn i nye posisjoner og alle skal vite hvor de skal være i løpet av andre kvartal.

Les mer: Datatilsynet skuffet over nytt Schibsted-grep: - Har allerede fått klager

- Det begynner å nærme seg

Schibsted-sjefen understreker overfor Kampanje at hun ikke selv sitter i forhandlingene.

- Målsettingen har hele tiden vært at vi skal signere i løpet av første kvartal, og lukke i løpet av andre kvartal. Ting går etter planen og sånn som det ser ut nå skal vi signere i løpet av første kvartal, sier Siv Juvik Tveitnes til Kampanje.

- Det begynner å nærme seg påske?

- Ja, virkelig, det begynner å nærme seg, men 31. mars er 31. mars.

- Blir det jobbing i påskeferien også?

- Det vet jeg ikke enda.

- Får et godt og kraftfullt styre

På mediekonferansen, som arrangeres av Bonnier-eide Dagens Media, ble hun også utfordret på hvordan styret i nye Schibsted Media skal se ut.

- Det er satt ned en valgkomité som jobber med å finne riktige styrerepresentanter for oss. Det kommer til å være representanter fra Tinius-stiftelsen der, og så vet jeg at de jobber med å finne et kraftfullt styre som representerer Norge og Sverige, sier Tveitnes fra scenen.

- Vi er opptatt av å få inn kompetanse som vi trenger innen medieutvikling, forretningsutvikling og teknologi. Jeg er sikker på at vi får et godt og kraftfullt styre, legger hun til.

Les også: Tinius-topper rigger seg for ny kamp mot tech-giganter: - Har vært bekymret i 15 år

Schibsted-topp varsler Tinius-avtale innen to uker: - Kommer til å skje ganske snart