Try-huset i rute med kjønnsbalanse i styrerommet: - Merker det godt på arbeidsmiljøet

- Man var ikke i mål her heller for noen år siden, påpeker Try Råd-sjefen.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Som Kampanje omtalte tidligere fredag, må flere norske kommunikasjonstopper på kvinnejakt for å oppfylle det nye kravet om en kvinneandel på minst 40 prosent i styret. I første omgang gjelder kravet for aksjeselskaper med minst 100 millioner kroner i driftsinntekter, og det inkluderer konsern som The North Alliance og Oceans.

- Vi har hatt kvinnelige styremedlemmer som har gått ut av styret, og derfor har vi satt i gang en aktiv rekruttering av minst to kvinnelige styremedlemmer, sier styreleder i NoA, Thomas Høgebøl, til Kampanje.

Norges mest kjente kommunikasjonskonsern, Try-huset, er på sin side allerede i mål med en kvinneandel på 50 prosent i sine styrer.

- Ferd arbeider for å ha en inkluderende bedriftskultur i eget selskap og selskaper vi investerer i. At Try har blitt mer likestilt på flere nivåer er veldig bra og noe vi støtter som eiere, sier sjef for Ferd Capital, Rikke Reinemo, i en tekstmelding til Kampanje. Hun er selv styreleder i Try.

Les også: Byråtopper legger ut på kvinnejakt - oppfyller ikke nytt lovkrav

- Det ble tatt en del grep

Også datterselskapene i Try-huset har minst 50 prosent kvinner i styrene sine. I tillegg er åtte av 14 toppledere i selskapene kvinner. Det inkluderer Try Råd-sjef Stine Grøndahl Sesseng.

- Likestilling og mangfold er ekstremt viktig i enhver bedrift. Vi merker det godt på de resultatene man skaper sammen for kundene, og ikke minst på arbeidsmiljøet vi er en del av. Det har en god betydning for rekrutteringen vår, sier Grøndahl Sesseng til Kampanje.

Hun er glad for at Try er i mål med en kvinneandel på 50 prosent, både i styret og ledelsen.

- Man var ikke i mål her heller for noen år siden, men det ble tatt en del grep for å sikre at vi har likestilte styrer og er likestilt i ledelsen. Det er ekstremt viktig for at man skal være en god arbeidsplass.

- Hva tenker du om det kanskje er et nytt lovkrav som gjør at det blir en bedring i bransjen?

- Det viktigste er at man motiveres av verdien likestilling og mangfold har, og så kan lovkrav være et tiltak for å skape den ønskede effekten. Men jeg skulle ønske vi hadde kommet så langt at man ikke måtte ha lover og reguleringer for å sikre god likestilling og mangfold.

- Har skjedd mye de siste årene

- Hvor viktig er kjønn som parameter for å sikre mangfold?

- Kjønn er en viktig parameter for å sikre godt mangfold i arbeidsmiljøet, men det er også viktig at folk kommer inn fra ulike ståsteder og ser ting på ulike måter. Det gir en ekstrem verdiøkning på kundeprosjekter og leveransene.

- Kommunikasjonsbransjen har fått mye kritikk for å være mannstung. Hva er status i bransjen nå?

- Jeg tror det har skjedd veldig mye de siste årene, heldigvis. Og så er det klart at noen ting tar lengre tid, men det betyr ikke at det er spesielt vanskelig. 

Akkurat nå er det faktisk ikke mangelen på kvinner som skaper størst skjevhet i byrået, ifølge Stine Grøndahl Sesseng.

- I Try Råd ønsker vi oss flere mannlige prosjektledere. For oss handler det mer om at vi på noen områder er mer kvinnedominerte og skulle ønske oss flere menn inn, som prosjektledere.

Try-huset i rute med kjønnsbalanse i styrerommet: - Merker det godt på arbeidsmiljøet