Finn kutter Try - går til utbrytere

Følger tidligere Try-ansatte ut døra. - Det er alltid trist når kunder velger å forlate oss, sier Kjetil Try.

Publisert / Oppdater

Hilde Nyman
Hilde Nyman Journalist

De siste årene er det teamet Sebastian Prestø og Anders Muurman Holm som har vært Trys kreative team for kunden Finn. Da teamet i høst forlot Try for å bli med-gründere i Morgenstern, avviste de at kunden Finn ble med på lasset. Nå viser det seg at Finn likevel blir å finne på kundelisten til det nystartede byrået. Og daglig leder Ole Hustad er naturligvis glad.

- Selvfølgelig er vi glade. Dette er en stor tillitserklæring, sier han.

Les også: Try-utbrytere starter eget reklamebyrå

Før han gikk inn som med-gründer av Morgenstern, sto Hustad bak satsingen Sporten.com, som skulle ta opp kampen om sportsnyhetene med blant annet VG og Dagbladet. Nå er det klart at nettselskapet er solgt.

Les også: Kjendistung nett-sport gir opp - selger til polsk selskap

Les også: Milliontap for Sporten.com - eierne gir seg ikke

- Finn kom til oss
Hustad forteller at det ikke er i strid med noen klausuler at Finn nå blir å finne på Morgenstern sin kundeliste og ikke Trys.

- Det jeg kan si, er at dette har vært Finn sitt ønske. Vi har ikke jaktet på Finn - de har kommet til oss, sier Hustad til Kampanje.

Han forteller at de fremdeles har et godt forhold til de tidligere kollegene i Try reklamebyrå.

- Reklamebransjen er en fryktelig liten sandkasse. Men dette har vært en ryddig prosess og vi har fortsatt gode venner i Øvre Slottsgate, bedyrer han.

Try: - Alltid trist
Administrerende direktør Kjetil Try i Try Reklamebyrå innrømmer at det er leit at Finn bytter byrå.

- Det er alltid trist når kunder velger å forlate oss, men med Finn er det jo litt annerledes fordi Finn velger å følge de menneskene som sluttet i Try før sommeren. Dette er folk som har jobbet med Finn i flere år både i Try og Apt. Jeg har forståelse for at Finn velger som de gjør og ønsker både våre tidligere kollegaer og Finn lykke til med samarbeidet, sier Try til Kampanje.

Han sier dette om konsekvensene av kundetapet:

- For oss betyr det at vi mister en ikke veldig stor, men veldig spennende oppdragsgiver som har vært kunde i systemet vårt i fire-fem år. Når det gjelder kontrakter og konkurranseklausuler er det ingen uenighet mellom våre tidligere medarbeidere og Try i denne saken.

 Artikkelen fortsetter etter bildet.

Mister kunde: - Når det gjelder kontrakter og konkurranseklausuler er det ingen uenighet mellom våre tidligere medarbeidere og Try i denne saken, sier Kjetil Try.

- Flere oppdrag på blokka
 
Daglig leder Ole Hustad i Morgenstern forteller at det ikke er inngått noen rammeavtale med Finn, men at det er enighet om at Morgenstern skal være hovedbyrå for Finn.

- Det er ikke gjort en byråavtale - dette går på tillit. Nå jobber vi med Finn og da er det om å gjøre å levere så best vi kan. De har ikke lovet oss noe, men det ligger flere Finn-oppdrag på blokka, blant annet skal vi lage reklamefilmer før jul, sier han.

Siden Finn ikke har låst seg til Morgenstern, åpnes det for at annonsøren kan benytte Apt når det kommer til digitale tjenester, forteller Hustad.

Blåmandag for Finn
Teamet Prestø og Holm har så sent som i juni i år vunnet sølvfisk for Finn-reklamefilmen «Veteranbil» - som Try-team. Det var dermed andre sølvfisk til Finn, siden filmen «Piano» også vant sølvfisk - for mars.

Les også: Dobbel sølvfisk-fangst for Finn

Morgenstern har allerede produsert sin første Finn-kampanje – med stuntet #Blåmandag – som skulle være et alternativ til Black Friday.

- Vi er overveldet over responsen Blåmandag har fått blant folk. Spesielt stolte er vi over å ha klart å bryte gjennom i en støyende uke med massiv promotering fra mange aktører ­ nesten helt uten bruk av tradisjonelle medier, sier markedsdirektør Janne Jacobsen i Finn.no.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Ny kampanje: #Blåmandag-kampanjen er Morgensterns første kampanje for Finn.no. Den besto blant annet av live-katte-tv på Facebook.

- Ble tatt på senga
Kampanjen besto blant annet av live-katte-tv på Facebook, og det ble også solgt en Nissan Leaf fra 2015 til 149 kroner. Budskapet fra Finn.no var å be folk bli hjemme – og responsen uteble ikke. Mer en 150 000 nordmenn engasjerte seg i Finn.nos bærekraftige alternativ til Black Friday, og det ble satt nedlastningsrekord av Finn-appen med en økning på 95 prosent.

- Det har rett og slett vært utfordrende å få kjøpt plass i og med at både utendørs og tv har vært utsolgt. For å være ærlig ble vi tatt litt på senga av det enorme trykket fra utenlandske konkurrenter den siste måneden. Forrige uke slo vi tilbake og satt sammen en større kampanje på rekordtid, uttaler markedsansvarlig Hanne Lill Johnsen i Finn.

I tillegg til Facebook, har Finn brukt egne kanaler, influencers, web-tv og radio i kampanjen.

- Gjennom uken har vi kjørt 10-15 ulike budskap som går på dette med å få folk til å sette seg på lommeboka og bli hjemme på Black Friday. En kombinasjon av delbare bilder, video, konkurranser og bruktkupp har gjort at vi klarte å passere alle konkurrenter med god margin i Appstore og Google Play. Folk synes Brukthandelens dag var en fin ting, og mer enn 12.000 annonser ble publisert med taggen #blåmandag. En ny merkedag er rett og slett født, sier Jacobsen håpefullt.

Mediebyrå for kampanjen har vært Red Media, og PR-byrået WergelandApenes har også bidratt til kampanjen.

Finn kutter Try - går til utbrytere