Heller ikke nestsjefen i Get blir med til Telia – skal følge «guttedrømmen»

- Jeg sa opp i god tid før Telia-transaksjonen, sier han.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det drar seg til i prosessen som skal lede frem til sammenslåingen av tv- og bredbåndsselskapet Get med Telia. Noe av det første som skjer vil være sammensetningen av ledergruppen i «nye» Telia, men allerede er det klart at to av de fremste Get-sjefene ikke vil være en del av denne ledergruppen.

I forrige uke ble det kjent at toppsjefen i Get gjennom de nesten siste 20 årene, Gunnar Evensen, valgte å forlate selskapet og sluttet i stillingen som administrerende direktør umiddelbart.

Les også: Gunnar Evensen slutter - Foss blir toppsjef i nye Telia og Get

Nå blir det også kjent at chief operating officer, som det heter i Get, og Evensens «nestkommanderende» gjennom de siste ti årene, Sondre Aarrestad (52), heller ikke er tilgjengelig for Abraham Foss, den nye administrerende direktøren for det sammenslåtte Telia og Get.

- Jeg kjenner på at hvis jeg skal gjøre noe nytt, er timingen nå riktig. Sammen med min kjære kone så skal vi ta et lite frikvarter som vi skal benytte til å studere litt, oppleve deler av verden vi ikke har vært, samle inspirasjon og energi, sier Sondre Aarrestad til Kampanje.

- Hvor reiser du?

- Vi skal først til Australia og være der et par måneder før vi reiser videre til Asia. Australia har vært en drøm siden guttedagene, og turen skal kombineres som både fritids- og studietur for både min kone og meg, sier han. 

Les også intervju med Gunnar Evensen: - Har lyst til å leke litt, stå mer på ski og bruke tid på mitt privatliv

Les også intervju med Telias toppsjef om Get- og mediekjøpene: - Tv-posisjonen vår utfordres

- Sa opp i forkant:

Sondre Aarestad forteller at han allerede hadde sagt opp da Telias interesse for Get ble kjent internt. - Jeg sa opp min stilling i forkant at av dette og før jeg ble gjort kjent med fremstøtet fra Telia internt, sier han.

Trodd på Telia-kjøp lenge

Dermed er to av Gets fremste ledere ute av den kabalen som Telia nå skal legge på ledernivå. Aarrestad sier hans beslutning ble tatt før kjøpet av Telia ble kjent i sommer og det på en litt spesiell dag.

- Ja, det var midt i juli på bursdagen min det ble offentlig at Telia ville kjøpe Get. Men da hadde jeg allerede bestemt meg. Jeg sa opp min stilling i forkant at av dette og før jeg ble gjort kjent med fremstøtet fra Telia internt, sier han.

Han sier han ikke vet når samtalene mellom Telia og TDC startet «på eiernivå», men at det ble «satt noe som var bortimot verdensrekord på gjennomføring av transaksjonen fra den offisielt startet internt i Get.»

- Når sa du opp i Get?

- Det var i løpet av første halvår og i god tid før Telia-transaksjon også har jeg vært med i dette halvåret for å sikre en så god overgang som overhodet mulig, sier Aarrestad.

- I og med at du fortsatt jobber i Get og til og med har 11 års fartid i det som den gang het Netcom, hva tenker du om Telia-salget?   

- Jeg tenker at salget av Get til Telia er helt riktig industrielt og helt ærlig trodde jeg at Telia ville kjøpe oss ved forrige transaksjon da vi ble solgt til TDC, sier han.

- Så blir det en bra match mellom Get og Telia?

- Ja, det tror jeg. Telia som selskap har jo helt sikkert endret seg mye de siste ti årene hvor jeg ikke har vært der som del av det som den gang Netcom. Men det jeg husker fra starten var utfordrerånden i Netcom og det er noe som matcher veldig godt med det vi i Get har i dag.

- Kunne du sett for deg en rolle i «nye» Telia med et integrert Get?

- Jeg har bestemt meg nå, men skal hjelpe til for å sikre at det nye integrerte selskapet blir best mulig satt opp fra starten, sier han.

- Angrer du på din oppsigelse i ettertid nå som du vet at Telia tar over Get?

- Nei, jeg er en person som når jeg har tatt en beslutning ikke angrer. Det føles riktig for meg, selv om jeg samtidig synes det også er helt riktig av Telia og Get å slå seg sammen. Telia får det benet som de mangler i Norge og med kundegrunnlag, forretningsmodeller og kunderelasjoner som er komplementære til det de i dag har på mobilsiden. Dette kommer absolutt til å bli bra for kundene og for konkurransen i markedet, sier han. 

Ser for seg jobb i startup-selskap

Aarrestad har i sin rolle som chief operating officer vært den som har hatt ansvaret for alt salg, den daglige driften og markedsføringen. I år har han derfor jobbet tett med den nye markeds- og kommunikasjonssjefen Camilla Forberg i tillegg til sjefen selv, Gunnar Evensen.   

- Du skiller da også lag med Gunnar Evensen som du har jobbet tett med i disse årene – kommer dere til å jobbe sammen engang i fremtiden?

- Jeg har hatt ti spennende, lærerike og fartsfylte år sammen med Gunnar. Vi har jobbet sammen i «tykt og tynt» og vi har jo klart og lykkes «rimelig bra…». Vi har et godt forhold og jeg utelukker absolutt ikke at vi også i fremtiden vil gjøre noe sammen. Nå står vi jo litt i samme situasjon så kanskje vi får oss noen skiturer sammen i vinter også, sier Aarrestad. 

At Evensen og Aarrestad har lykkes «rimelig bra» er nok en liten underdrivelse. Verdien av Get har de siste årene steget fra noen milliarder til salgssummen fra i sommer på over 20 milliarder kroner. Verdistigningen har også tilfalt nøkkelpersoner som nettopp Evensen og Aarrestad.

Les også: Get-sjefene «casher» ut på tv-salg

- Du er vel en av de som investerte penger da dere fikk nye eiere for noen år siden og som cashet ut på salget til TDC. Har det gitt deg frihet til å ta den pausen jeg skjønte på Sebastian du skulle ta nå?

- Jeg har vært privilegert som selvfølgelig gir meg noe handlingsrom, men jeg har masse energi og mye å gi – og tenker at kunnskapsplattformen min etter elleve år i NetCom og Telia og nå straks ti år i Get er relevant og skal være aktiv bidragsyter i det norske næringslivet også fremover.

- Hva skal du gjøre nå og etter den lille «pausen» du legger opp til?

- Si det… jeg har bevist valgt å ikke ta den beslutningen ennå. Det er så mye spennende som skjer og jeg har lyst til å bruke litt tid utover vinteren til å bestemme meg for det. Du skal ikke se bort ifra at det blir i et litt mindre «oppstarts selskap» som jobber med innovasjon av eksisterende eller nye forretningsmodeller og tjenestetilbud.

- Kan det bli aktuelt med et gjensyn med tv-sektoren?

- Det tror jeg ikke, selv om man aldri skal si aldri.  Men å starte opp noe som er i veldig direkte konkurranse med tidligere arbeidsgiver, det ville jeg ikke gjøre, sier Aarrestad.

Heller ikke nestsjefen i Get blir med til Telia – skal følge «guttedrømmen»