Disney+ er landets fjerde største strømmetjeneste - NRK forsvarer posisjonen blant barna

- Vi må lage innhold som barn i Norge velger å se, sier programredaktør Hildri Gulliksen i NRK Super.

Publisert / Oppdater

Jacob Andersen

Disney+ har snart vært tilgjengelig for norske forbrukere i to måneder. Det var knyttet stor spenning til hvem strømmegiganten ville stjele minutter fra før lanseringen i september. Nye tall fra mediebyråkonsernet GroupM viser at Disney+ hadde 505.000 daglige seere i snitt i oktober måned.

Det gjør Disney+ til den fjerde største strømmekanalen forrige måned, etter Youtube, NRK TV og Netflix, ifølge tall fra GroupM. I snitt ser nordmenn fem minutter på Disney+, men dette tallet inkluderer også de som ikke har abonnement. Blant de som faktisk benytter seg av tjenesten, er snittet på 49 minutter daglig.

TV-sjef Glenn Engebretsen i GroupM forteller at den daglige dekningen økte både blant barn mellom 0-12 år og i befolkningen fra 10-79 år da Disney+ kom inn i målingen.

- Dette kan tyde på at konsumet av Disney+ har lagt seg på toppen av konsumet og ikke kannibalisert andre strømmekanaler, sier Engebretsen til Kampanje.

TV-sjefen sier det fremstår som at totalkonsumet øker og at Disney+ ikke henter seere fra enkeltkanaler, men at det er en generell vekst i strømmemarkedet.

Flaggskipet:

Disney+ slapp andre sesongen av den Emmy-nominerte Star Wars-serien «The Mandalorian» 30. oktober. Foto: Disney

- NRK står støtt

Disney+ har bred appell. 60 prosent av de konsumerte minuttene på Disney+ var blant voksne personer mellom 20-49 år forrige måned.

- Dette forteller at det er en større og jevnere fordeling på seingen på Disney+ enn det som var forventet, sier Engebretsen.

Seere mellom 0 og 19 år står for 33 prosent av seingen på Disney+, og blant de aller yngste, mellom 0 og 9 år, er Disney den fjerde største strømmetjenesten på markedet, etter NRK, Youtube og Netflix.

NRK tar 37 prosent av de yngste barnas seertid, fordelt på de to tjenestene NRK og NRK Super. Youtube tar 27 prosent, Netflix 15 prosent og Disney+ 11 prosent.

- NRK sine digitalkanaler står støtt etter introduksjonen av Disney+. NRK sine digitalkanaler har 37 prosent av seerminuttene blant barn 0-9 år, så det er åpenbart at barn og foreldre setter pris på NRK sitt digitaltilbud, sier Engebretsen. 

NRK Supers ambisjon er å være «det sterkeste fellesskapet for alle barn i Norge». Hildri Gulliksen, programredaktør NRK Super

Fornøyd NRK Super-redaktør

Programredaktør Hildri Gulliksen i NRK Super er fremlagt tallene fra GroupM. Gulliksen sier det ser ut som at Disney+ har hatt en relativt sterk åpning, både i barnegruppen og blant voksne. 

- Vi er imidlertid glade for at barnetilbudet på NRK Super og i NRK TV definitivt er mest brukt, også i oktober, sier hun til Kampanje.

Programredaktøren sier NRK Supers ambisjon er å være «det sterkeste fellesskapet for alle barn i Norge».

- Da må vi lage innhold som barn i Norge velger å se. Det ser ut for at vi fortsatt har mulighet til å lykkes med det, sier Gulliksen.

Hit går seerminuttene blant de yngsteNRK fortsatt foran Disney

Her er de fem mest populære strømmetjeneste for barn i alderen 0-9 år i oktober måned. Prosent viser andel av seerminutter i aldersgruppen som har gått til hver strømmetjeneste.

Strømmetjenste  Prosent
Youtube 27 %
NRK Super Online 19 %
NRK TV Online 18 %
Netflix 15 %
Disney+ 11 %

Disney+ er landets fjerde største strømmetjeneste - NRK forsvarer posisjonen blant barna