To byråer skal dele på Forskningsrådets kommunikasjonsmillioner

20 byråer kjempet om avtalen som har en samlet verdi på opptil 36 millioner kroner.

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist

Denne høsten har Forskningsrådet vært på jakt etter ett eller flere byråer som skal bistå dem med strategisk kommunikasjon og digital markedsføring i en avtale som har en estimert verdi på opptil 36 millioner kroner over en fireårsperiode.

Forskningsrådet investerer hvert år ti milliarder kroner i forsknings- og innovasjonsprosjekter og er myndighetenes sentrale rådgiver i forskningspolitiske spørsmål. 

Kampanje har tidligere omtalt anbudskonkurransen, som måtte stanses da Forskningsrådet brøt med egen kjøreplan og inviterte 20 byråer til å levere tilbud på kontrakten, ikke fem som opprinnelig planlagt.

Flere byråer som allerede hadde begynt å forberede sitt tilbud fikk derfor beskjed om at de likevel ikke var med i finalen.

Les mer: Forskningsrådet ba 20 byråer levere tilbud på millionkontrakt: - Uprofesjonelt

Da Forskningsrådet startet andre runde på nytt, var det fem av 20 tilbydere som kvalifiserte seg. Fire av disse leverte tilbud på strategisk kommunikasjonskompetanse, og tre leverte tilbud på digital markedsføring.

Anti: - Naturligvis utrolig glade

Nå er Forskningsrådet kommet i mål og oppdraget med strategisk kommunikasjon har landet hos Anti.

- Hovedgrunnen til at vi valgte Anti var deres tunge strategiske erfaring og gode forståelse for de utfordringer Forskningsrådet står overfor, og deres evne til å utfordre oss for at vi skal oppnå de ambisjonene vi har fremover. Dessuten tilbød Anti et usedvanlig kompetent team og kunne presentere flere relevante caser som ble avgjørende for valget vårt, sier områdedirektør for kommunikasjon og brukeropplevelser i Forskningsrådet, Cathrine Torp.

Anti kjempet mot Los & Co, Scandinavian Design Group og Boldt i finalen. 

- Det er viktig for oss å poengtere at det var veldig jevnt og små marginer som skilte rangeringen av de fire leverandørene vi hadde med i siste runde på strategisk kommunikasjonsrådgivning, sier Torp.

Administrerende direktør Kenneth Pedersen i Anti legger ikke skjul på at de er glade for å ha sikret seg avtalen i tøff konkurranse med andre byråer.

- Alle konkurranser av denne størrelsen er harde. Og med alle de utrolige flinke byråene som var med i denne finalen så blir det nok de små marginene som skiller oss. Vi er naturligvis utrolig glade for å ha vunnet denne kontrakten, sier han til Kampanje.

- Hva gjør Forskningsrådet til en spennende kunde?

- Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning kan bidra til omstilling og gjennom det skape et mer bærekraftig samfunn. De gjør en ekstremt viktig jobb som vil være med på å prege samfunnet vårt i overskuelig framtid. Hvem synes ikke det er spennende å være med å jobbe på?

Avtalen Anti har sikret seg med Forskningsrådet inkluderer oppgaver som PR-rådgivning, strategisk kommunikasjonsrådgivning, strategisk merkevarerådgivning og designtjenester.

- Det betyr at vi sammen med Forskningsrådet vil utvikle merkevaren Forskningsrådet både strategisk, visuelt og kommunikativt. Vi må gjøre forskning viktig for folk. En stor oppgave vi allerede er i gang med, sier Pedersen.

- Hva gjorde dere for å skille dere ut i konkurransen?

- Her i Anti er vi så heldige at vi har jobbet med overordnede strategier for de største selskapene i Norge. Gjennom denne erfaringen har vi rett og slett blitt svært gode på å forstå kundenes behov. Vi er gode på å lytte og destillere slik at vi treffer godt på hva kundene ønsker å oppnå og da kan gi gode råd på hvordan treffe riktig. Vi jobber tverrfaglig og involverer alle fagområdene våre, som gjør at vi nok får litt annet syn på strategiene og løsningene. Sist men ikke minst. Ved siden av å ha drivende dyktige kolleger, så trives folka våre på jobb - vi har det hyggelig sammen. Det tror jeg kundene også opplever. 

Tre byråer i digital-finale

Oppdraget om digital markedsføring stod mellom Curamando, Los & Co og Scandinavian Design Group. Det var Curamando som trakk det lengste strået.

- Det stod til slutt mellom tre byråer, som alle er svært kompetente og leverte gode tilbud. Curamando ble valgt på grunn av deres sterke kompetanse innen digitale verktøy og den mer tekniske siden av digital markedsføring, med svært høy kompetanse på SEO, CRO og innsiktsbasert videreutvikling av digitale kanaler, sier Cathrine Torp i Forskningsrådet.

Curamando skal blant annet bistå Forskningsrådet med sosiale medier og andre digitale kampanjer. Det innebærer rådgivning og praktisk bistand med digital markedsføring, kampanjerådgivning, strategisk rådgivning av digitale kampanjer, planlegging, produksjon og gjennomføring av videoproduksjon.

Begge avtaler har en varighet på to år med en opsjon på å forlenge avtalene med ytterligere to år.

Les også: Brennhett marked for offentlige anbud: - Det sier noe om hvor krevende markedet er

To byråer skal dele på Forskningsrådets kommunikasjonsmillioner