Årets contentbyrå angripes fra alle hold: - Konkurransen er tøffere fra alle kanter

Den voldsomme trafikkveksten til Schibsteds medier løftet også resultatene til årets content- og performancebyrå.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Når Kantar og Kampanje i dag rangerte de beste content- og performancebyråene, var det Schibsted Partnerstudio som går til topps og det er første gang byrået til Norges største mediekonsern stikker av med seieren med det navnet.

Les også: Schibsted-byrå best på innhold – kåres til Årets contentbyrå

De siste to årene er det VGs innholdsbyrå som har vunnet, men på starten av året i år ble det klart at mediekonsernets innholdsbyråer, VG Partnerstudio og Schibsted Brand Studio, skulle slås sammen til Schibsted Partnerstudio.

Les også: Slår sammen content-byråer – blir Schibsted Partnerstudio

- Det ble et annerledes år også for dere i Partnerstudio? 

- Ja, vi begynte året med å skulle slå sammen to sterke kulturer til ett selskap, og så kom korona. Men det fremskyndet også arbeidet med å bygge samhold. Vi var i samme båt og kjempet for hverandre i et annerledes år, sier administrerende direktør i Schibsted Partnerstudio, Jonas Ibsen Brynildsrud, til Kampanje. 

Det nye miljøet, som i dag teller rundt 50 ansatte og har en omsetning på rundt 170 millioner kroner, kaster med andre ord ikke bort tiden. Også som Schibsted Partnerstudio går byrået til topps og selv om lederen, Jonas Ibsen Brynildsrud, er den sammen, kan enda flere Schibsted-ansatte glede seg over seieren.

- Og nå blir det dobbelt så mange som kan feire seieren?

 - Ja vi er blitt dobbelt så mange og det spørs om alle hadde fått plass på scenen, sier han.

Her kan du se en video der Schibsteds byråsjef tar i mot Byråprofil-diplomet. 

- Det har vært et krevende år

VG Partnerstudio og nå altså Schibsted Partnerstudio har vært en suksess siden byråsatsingen fant sted. Pilene har pekt oppover helen veien, men hvordan slo koronaåret inn?

- Det har vært et krevende år og vi hadde noen dager i mars hvor vi ikke anta hva som kom til å skje. Men for vår del har vi opplevd at content er noe av det som har gått og som det har vært etterspørsel etter. Så resultatmessig for vår del så har det gått veldig bra, sier han.

Han vil ikke røpe tall, men sier det nye og sammenslåtte selskapet har økt omsetningen gjennom året og legger bak seg et år med positivt resultat.

- Men det har krevd mye av oss. Vi er en sliten gjeng nå, som trenger juleferie, sier han.

Han sier usikkerheten over ikke å vite hva som venter neste måned, er noe av det som har vært opplevd som krevende.

- Nå begynner vi nesten å bli vant til å leve med den, men usikkerheten og mye kortere frister på konseptualisering og produksjon er krevende. På den andre siden har det vært gøy med dialogene med kundene våre om å hjelp og løse utfordringene som dukker opp, sier Brynildsrud.

Nyter godt av leserveksten

Koronaåret har for mediene vært en fantastisk med voldsom trafikk- og leservekst. Det har også Schibsted Partnerstudio nytt godt av, erkjenner contentsjefen til Schibsted.

- Ja det har det, så det er vi veldig glade for. Vi har klart å nå ut til enda flere, enda raskere og enda mer treffsikkert. Så det henger heldigvis sammen. Den fantastiske jobben som redaksjonen har gjort, kommer oss og kunden til gode, sier han.

Les også: Norske korona-artikler lest over én milliard ganger: - Et vanvittig høyt tall

Markedet for content eller innholdsmarkedsføring har eksplodert de siste syv-åtte årene, men med markedsveksten har stadig flere forsøkt å ta posisjoner innenfor dette markedsføringsområdet, det være seg de store reklamebyråene, mindre oppstartsmiljøer og de store mediehusene som Schibsted, Amedia og Egmont.

- Er content blitt et oppgjør mellom mediehusene?

- Det er et godt spørsmål, men jeg opplever at konkurransen er tøffere fra alle kanter. Samtidig er det et voksende marked og dermed plass til mange. Det lages mange gode jobber, men både mediene og reklamebyråene og alle de andre flinke folkene der ute har også en rolle å spille. Det er tøff konkurranse og det er i utgangspunktet veldig bra, sier Brynildsrud.

Nye Spoon-eierne:

Tre av de nye norske eierne i contentbyrået Spoon, Aisha Furuberg Landsverk, Marte Ramborg og Siv Tonje Solfjeld kan glede seg over sølv i kategorien Årets content- og performance-byrå.

Spoon tar andreplassen

I tillegg til Schibsted Partnerstudio har Kampanje og Kantar også målt byråene Spoon, Iprospect, Red Performance, Sempro, Hyperredink og Metro Branding. Men i denne kategorien rangeres kun de tre øverste byråene og det var Spoon og Iprospect som la beslag på de neste plassene.

- Nei, så kult! Det visste jeg ikke. Det er kjempegøy, og som du skjønner overraskende, sier Marte Ramborg i Spoon til Kampanje.

Spoon var tidligere eid av Bonnier, men byrået med over 50 millioner i omsetning ble tidligere i år overtatt av flere av de ansatte. 

- Hvorfor tror du dere klatrer?

- Det er fordi jeg har fantastiske ansatte! Så handler det selvfølgelig også om kundene. Vi har kunder som er solide, profesjonelle oppdragsgivere som gir oss utfordringer og tillit, og så har vi dedikerte og superflinke ansatte, sier byrålederen.

- Hva blir målet neste år?

- Man skal aldri bli høy på seg selv, det er det farligste vi kan gjøre som byrå. Jeg er ydmyk og glad for andreplassen fordi jeg synes veldig mange andre byråer er så gode. Det gjør det enda morsommere å komme på pallen når konkurransen er hard, sier hun.

Les også: 17 byråledere kjøper Bonniers byrågruppe

Her kan du se de fem beste i kategorien «Årets content- og performancebyrå» på Byråprofil 2020Størst på medier - best på content

Plassering Byrå Endring fra i fjor
1. Schibsted Partnerstudio (1)
2. Spoon (-)
3. Iprospect (-)

I denne kategorien publiserer Kantar og Kampanje kun rangeringen av de tre øverste byråene.  

Årets contentbyrå angripes fra alle hold: - Konkurransen er tøffere fra alle kanter