Netlife-sjef tror på koronaeffekt: - Mange faller hodestups inn i digitaliseringen

- Det er mange aktører som faller hodestups inn i digitaliseringen nå, sier vinneren av «Årets teknologi- og designbyrå» på Byråprofil-undersøkelsen.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Teknologi- og designbyrået Netlife virker uslåelige på Kampanje og Kantars Byråprofil-undersøkelse. Men bak byrået kommer det flere nye selskaper inn på pallen. For første gang har Eggs Design fått mange nok vurderinger til å bli rangert og byrået gjør en kanondebut og går rett inn på sølvplass. Bak Eggs følger en mer kjent traver og det er det digitale designmiljøet til kommunikasjonshuset Try, Try Apt, som tar steget opp fra en fjerdeplass og kommer seg med på pallen.  

Les også: Brakdebut for Eggs Design i Byråprofil: - Veldig overraskende

I tillegg har bransjen lenge slåss mot teknologi- og designsatsingene til de store konsulenthusene, Accenture og Deloitte. Netflifes posisjon jaktes med andre ord både fra de mer tradisjonelle kommunikasjonshusene, konsulentgigantene og de mindre spesialistbyråene.

- Først og fremst, hva tenker du om konkurrentene som kommer bak dere på listen?

- Det vitner om en bransjetutglidning, men designbyråene satser mye mer på teknologi og prøver å ta nye posisjoner og jeg tror også at de har et veldig godt utgangspunkt fordi de har designmetodikken med brukerorienteringen i bunn. Kobler man teknologi på det så blir det veldig, veldig bra, sier daglig leder i Netlife, Beth Stensen, til Kampanje. 

- Hvor ser du konkurransen komme sterkest nå?

- Lenge har vi sett de små spesialistbyråene, men det kan hende koronaen har gjort noe akkurat der. At vi får en endring i markedet, der de som kommer styrket ut av dette er de som har økonomisk soliditet, høyt engasjement blant ansatte og en trygg kundebase. Det skal bli spennende å se, jeg har ikke noe svar på det akkurat nå, men markedet er i voldsom endring, sier hun.

Denne uken tar hun imot diplomet som viser at hun leder «Årets teknologi- og designbyrå» og det for sjette året på rad. Stensen har ikke vært med hele veien og i år er faktisk første hun selv tar imot prisen. Da Netlife vant prisen i fjor hadde Stensen knapt rukket å begynne i stillingen, men hun er like overrasket i dag som for ett år siden.  

- Nok en gang er det en overraskelse, sier Stensen.  

Her kan du se et videointervju med Netlife-sjefen der hun også røper at digitaliseringen har nådd julebordet til årets teknologi- og designbyrå.

- Vi har ikke permittert en eneste sjel

Hun tok over et byrå i fjor høst som opplevde svært stygge tall for første gang nærmest siden starten for 20 år siden. Underskuddet stoppet ikke før det var på hele 22 millioner kroner i fjor etter lederbytter og feilslåtte teknologisatsinger.  Nå sier Stensen at økonomien er på stell igjen og byrået har klart å drive gjennom koronakrisen uten permitteringer for selskapets rundt 80 ansatte.  

- Ja, ting er mye mer på stell nå. Jeg kan ikke garantere noe voldsomt pluss, men det blir mye bedre enn i fjor. Vi har en langt mer stabil kundeportefølje, har klart å få opp engasjementet til de ansatte og girer opp på salgssiden. Men som alle innenfor både design og medier og reklame, er vi sosiale folk som liker å være sammen både med kunder og kollegaer. Vi har tett dialog hele tiden, men vi savner det sosiale aspektet, sier hun.

Hun anslår et nullresultat for 2020 selv om det fortsatt står igjen en drøy måned av året.

- Vi har ikke permittert en eneste sjel og vi kommer til å gå i bortimot null. Vi har klart å komme ut av denne turbulente perioden uten å tenke på kutt, og således klart å drive stabilt og godt. Det har en oppside å slippe å tenke på kutt og det lønner seg nok på kort sikt, sier hun.

- Hva venter oss i 2021?

-  Vi må bare venne oss til endringer. Dette kommer ikke til å gå over med det første. Vi er forberedt på at dette er en situasjon som varer i alle fall frem til sommeren og at det vil medføre varige endringer på kundesiden for oss som byrå.

Samtidig har koronapandemiene og tiltakene som er satt i gang fra myndigheter både på lokalt og nasjonalt nivå bidratt til å skyte fart i digitaliseringen og fremveksten av nye tjenester.

- Det må være søt musikk i dine ører?

- Ja, akkurat det er kjempegøy. Det er mange aktører som faller hodestups inn i digitaliseringen, og da står vi parat for å kunne hjelpe de med å gjøre det mer målrettet og effektorientert slik at de får mer verdi ut av det, sier Stensen.

Stensen sier hun både på jobb og privat har tatt i bruk nye digitale tjenester som den norske videokonferanseløsningen og ikke minst flere digitale bestillingstjenester.

- Ja, det har vært mye hjemtransport. Men sånn er det. All adferden også den private flyttes over på digitale flater og det er noe vi bare må ta med oss, sier Netlife-sjefen.

Byråprofil er landets største og gjeveste byråkonkurranse der Kampanje i samarbeid med Kantar og Kommunikasjonsforeningen rangerer landets beste byråer innenfor en rekke ulike byråkategorier. Også INMA og IKT Norge er med og støtter aktivt opp om kåringen.

Les mer: - Slik blir Byråprofil i 2020. Nærmere 500 annonsører har svart

Jeg kan ikke garantere noe voldsomt pluss, men det blir mye bedre enn i fjor. Beth Stensen, Netlife

Netlife-sjef tror på koronaeffekt: - Mange faller hodestups inn i digitaliseringen