Amazon brenner millioner på utendørsreklame: - Vår største kampanje for en TV-serie

Strømmekampen er hardere enn noen gang, mener reklamestrateg.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger

Det drar seg stadig mer til i markedet for strømmetjenester der flere internasjonale aktører melder seg på i kampen om de digitale TV-kundene. En av de sist ankomne er nettgiganten Amazon og deres TV-tilbud Prime, som er mest kjent for serier som «The Grand Tour», Tom Clancys «Jack Ryan», «The Marvelous Mrs. Maisel» og nå den nye serien «The Wheel of Time».

- Konkurransen er stor i dette markedet, men det er den uansett hvor i verden man befinner seg akkurat nå. Dette er aktører som bruker mye penger på kommunikasjon og både Viaplay, Disney+, TV 2 Play, HBO Max og Discovery+ har hatt sine kampanjer. Men da er kreativitet en fin måte å skille seg ut på, sier strategidirektør i mediebyrået Initiative Kåre Hauge som jobber med Amazons markedsføring i Norge til Kampanje.

Og akkurat kreativitet er stikkordet for Amazons nyeste markedsføringsstunt knyttet til den nye sci-fi-serien Tidshjulet som den heter på norsk.

- Tidshjulet er en veldig viktig lansering for Amazon og målet var å skape oppmerksomhet rundt en av de viktigste kampanjene dette året. Kreativitet er en viktig del av kampanjene til Amazon Prime Video så det var helt naturlig for oss å gjøre utendørs til en av hovedkanalene i dette arbeidet, sier Hauge.

Her kan du se en film som viser hvordan den nye 3D-installasjonen på Oslo S fungerer. 

- Dette er rett og slett imponerende

Denne gangen har Amazon og Initiative vært tidlig ute med å ta i bruk en 3D-løsning i form av buet storskjerm på Oslo S.

- Vi har hatt andre store aktiviteter på Oslo Sentralstasjon den siste uken, og det er selvfølgelig ekstra gøy å være først med en 3D-løsning på den flotte storskjermen. Dette er rett og slett imponerende og alle annonsører og kreatører bør ta seg en tur for å se løsningen på Oslo S denne uken, sier Kåre Hauge.

Det er JCDecaux som står bak reklameplasseringen og teknologien som blant annet kalles for Anamorphic.

- Teknologien har fått mange navn. Vi har valgt å gå for det enkle, å kalle det for det det er nemlig 3D på digitale utendørsflater. Allerede effektive reklameflater, som kommuniserer med et attraktivt publikum, blir med dette enda mer effektive. Det vil ta litt tid før dette er den nye standarden, men vi håper raskt at flere annonsører vil gripe muligheten, sier Stian Stark Husby, i JCDecaux.

Bruker nesten halvparten av reklamebudsjettet utendørs

Ser en på tallene til Nielsen kommer det tydelig frem at strømmeselskapene er glade i utendørsreklamen. Største annonsør i utendørskanalen så langt i år er TV 2 med brutto reklameinvesteringer på 71,1 millioner kroner. Ser en på oktober isolert er det også TV 2 som topper med drøye ti millioner kroner like foran Disney som svidde av 9,2 millioner kroner brutto i oktober.

Amazon på sin side brukte fem millioner kroner brutto i oktober i utendørskanalen. 

- Strømmeselskapene er veldig glade i utendørskanalen noe omsetningstallene også viser, også har Norge gjenåpnet igjen og folk er tilbake i gatene og reiser kollektivt, sier Inger Lise Gundersen, kundedirektør i Nielsen.

Så langt i år har Amazon brent av rundt 100 millioner kroner i reklameomsetning brutto i år og litt under halvparten, 44 millioner kroner, av budsjettene ble satt av til utendørsreklame.

Amazon brenner millioner på utendørsreklame: - Vår største kampanje for en TV-serie