Aller Media om tapet av Tusvik og Tønne: - Ingen hemmelighet at vi har hatt stor suksess med annonsesalget

Forhandlingsdirektør i Group M mener overgangen til Tusvik og Tønne er positivt for de som er igjen i markedet.

Publisert / Oppdater

Ragnhild Aarø Njie
Ragnhild Aarø Njie Journalist

I går ble det kjent at podkasten Tusvik og Tønne, som hittil har vært Norges største frittstående podkast, går til Schibsted-plattformen PodMe. 

Komiker-duoen, bestående av Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne, har drevet podkasten siden 2012. Produksjonsbyrået Både Og stod for produksjonen de første årene, men i 2016 begynte Tusvik og Tønne også å samarbeide med Adlink, som senere byttet navn til Aller Social Club. I 2017 forlot de Både og for godt, til fordel for Aller Social Club. 

- Vi elsket å være hos Både Og, men vi ville stå mer fritt og sa opp kontrakten. Nå har vi full kontroll og bestemmer selv, og jobber med Adlink som skaffer oss sponsorer, sa Tusvik da til Kampanje.

Petter Leknes, podkastansvarlig i Aller Social Club, sier nå til Kampanje det er klart det er trist å miste «så dyktige profiler som Tusvik og Tønne». 

- Vi har jobbet tett med dem i mange år og hatt stor suksess ut i markedet. Vi ønsker dem selvsagt lykke til hos PodMe, og gjengen i Aller Social Club kommer til å heie på Tusvik og Tønne fra sidelinjen, sier Leknes. 

Han ønsker ikke å røpe hvor stort inntektstapet blir nå som duoen forlater dem. 

- Det er neppe noen hemmelighet at vi har hatt stor suksess med annonsesalg på Tusvik og Tønne. Med satsningen Aller Social Club har vi kanskje Norges sterkeste salgsorganisjon på podkast, og vi ser frem til å fortsette å lage godt kommersielt innhold på podkast og influencere. 

Les også: Nå må Tusvik og Tønne følge presseetikken: - Blir ikke mindre morsomme av å ikke slenge dritt

I tillegg til å hente til seg Tusvik og Tønne, har Schibsted tidligere hentet Herman Flesvig og Mikkel Niva, i tillegg til gjengen tidligere kjent som «Radioresepsjonen», som begge gikk fra NRK. 

- Ser et større potensial i abonnenter

Mediebyråforeningens oversikt over reklameomsetningen i årets ti første måneder viser at salget av podkast-reklame har mer enn doblet seg så langt i år. Det er likevel snakk om beskjedne summer - 25,8 millioner kroner i årets ti første måneder - sammenligned med 342,8 millioner på radioreklame.

Forhandlingsdirektør Jarle Thalberg i Group M mener dette er én av årsakene til at Schibsted satser så hardt på brukerbetaling.

- Dette er en del av en større plan Schibsted har for å få et univers av innloggede brukere på tvers av plattformer, for dermed å kunne utnytte reklamemarkedet bedre på disse flatene ved å kunne skape målrettede annonser til deres innloggede brukere, sier Thalberg.

Han setter det i sammenheng med at det blir vanskeligere å bruke tredjepartsdata til målretting av reklame.

- Dette kommer jo nå spesielt frem siden tredjepartscookien forsvinner og man leter etter andre løsninger for hvordan man kan treffe målgrupper og forbrukere. Dette er en del av Schibsteds langsiktige plan, og da blir podkast en liten brikke i det. De tjener mer på innloggede brukere enn det de ville tjent på podkast-reklame, fortsetter han.

- Hvordan påvirker dette resten av markedet for podkast-reklame?

- Der det er reklame, vil de jo nyte godt av det, for da blir jo en konkurrent borte. Etterspørselen etter podkast-reklame er voksende. Mye av TV- og videoreklamen er utsolgt fremover, så da er podkast svært etterspurt hos annonsørene. Det er positivt for aktørene som blir igjen på markedet.

Tror på podkast:

- Mye av TV- og videoreklamen er utsolgt fremover, så da er podkast svært etterspurt hos annonsørene, sier Jarle Thalberg i GroupM.

Ser veldig positivt på fremtiden

Petter Leknes i Aller Social Club ønsker ikke å svare på hvem som seiler opp som deres største podkast nå som Tusvik og Tønne forlater dem, men han er optimistisk med tanke på reklamesalget på podkast fremover.

 - Vi har heldigvis fortsatt mye godt innhold på podcast og vi ser at annonsering lever godt. Det er forventet vekst i reklamemarkedet fremover - også på podkast, og når store navn går bak bak betalingsmur gir jo det samtidig et stort mulighetsrom for de podcastene som ligger åpent. Vi ser veldig positivt på fremtiden og er trygg på at annonsefinansiert podcast absolutt har sin plass også i årene som kommer, avslutter han. 

Les også: Én av tre vil betale for podkast: - Veldig gode nyheter

Aller Media om tapet av Tusvik og Tønne: - Ingen hemmelighet at vi har hatt stor suksess med annonsesalget