Vipps dropper byråkonkurranse i jakten på ny reklamepartner - nytt stjerneteam klar med sine første Smiley-filmer

- Tre år er en evighet i reklameverden, sier merkevaresjef i Vipps.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger

Den mobile lommeboken Vipps har vært en merkevaresuksess siden tjenesten ble lansert for seks år siden og har samarbeidet med reklamebyråer som Pol, Kitchen og Anorak på ferden. Men nå er det klart at en av Norges mest populære merkevarer gjennomfører nok et byråbytte, når de flytter millionkontoen fra Anorak til Try.

- Vipps har hatt et godt samarbeid med Anorak i tre år. Når vi nå bytter til Try Reklame, handler det om noe så enkelt som at vi ønsket å prøve noe nytt. Tre år er en evighet i reklameverden. Vi har vokst kraftig i løpet av det siste året, og hadde lyst til å utforske det kreativet rommet med helt nye øyne. Signalene vi har fått så langt fra Try-teamet er veldig positive, og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier den nye lederen for marked og merkevare i Vipp, Lars Istre.

Byråbyttet skjer direkte og uten at Vipps gjennomfører noen byråkonkurranse. Dermed er Try allerede nå klare med sine første filmer.

- Vi begynte å jobbe med Try rett etter sommerferien og gikk offisielt i gang 1. oktober. Vi har jobbet med nytt, kreativt konsept og er klare med de første uttakene nå, sier Istre.

- Hvorfor ble det ingen byråkonkurranse?

- Vi kjenner ganske godt til byråbransjen og jeg kommer selv fra bransjen og er ganske trygg på hva vi kunne vi kunne få av Try. Så vi startet dialogen med dem, sier han.

Istre har selv lang fartstid både fra mediebyråbransjen og reklamebransjen. Før han kom til Vipps var han en del av SMFB.

Les også: Han er Vipps sin nye markedssjef - forlater SMFB

Her kan du se en av de nye reklamesnuttene Try har laget for Vipps. 

 

Det er jo nesten en naturlov i vår bransje at store omveltninger i markedsavdelingen medfører endringer på partnersiden. Torgeir Vierdal, Anorak-sjefen

- Må finne den oransje tråden

Fremover blir det Trys kreative team Camilla Bjørnhaug og Preben Moan som skal lage kommunikasjonen fremover. De to er blant annet kjent for sine filmer «Money back on the skætt» for Skatteetaten.

- Vi har fått et skikkelig stjerneteam til å jobbe med oss. Camilla og Preben skjønner moderne markedsføring og har en imponerende CV. De sitter med nøkkelen til å finne den røde tråden, eller den oransje tråden, som vi liker å kalle det i Vipps, med kommunikasjonen vår. Vi er trygge på at dette blir veldig bra, sier han.

- Mistet dere tråden sammen med Anorak?

- Nei, Anorak har gjort en kjempejobb, men alt har sin tid og vi opplevde at vi stod foran et veiskille. Derfor bestemte vi oss for å se oss om etter en ny partner.

Les også: «Mo money back on the skætt» - slik skal Skatteetaten få unge til å sjekke skattemeldingen

Depper ikke:

Torgeir Vierdal i Anorak depper ikke selv om han må se kunden Vipps forsvinne til Try. - Vi er glade for at vi ikke skilles helt ettersom vi fortsatt skal jobbe på spennende prosjekter for BankID, sier Vierdal. Foto: Eivor Eriksen.

- Vi er stolte over forskjellen vi har gjort

Reklamebyrået Anorak og administrerende direktør og partner Torgeir Vierdal er likevel raus når han kommenterer kundetapet og viser til en sterk merittliste med kunden.

- Vi ser tilbake på nesten fire år sammen med et fantastisk team i Vipps som har invitert oss inn som en av sine.  Sammen har vi gitt merkevaren Vipps en sterk og tydelig stemme og fått muligheten til å bidra til utviklingen av Vipps, sier han.

Det har blant annet gitt resultater i form av et sterkt omdømme og en topplassering på YouGovs merkevareindeks for 2020 og flere medaljer i konkurranser som Anfo Effekt, MMM, Gulltaggen og Gullblyanten.  

- Vi er stolt av den forskjellen vi har gjort både for merkevaren og forretningen til Vipps, også er vi glade for at vi ikke skilles helt ettersom vi fortsatt skal jobbe på spennende prosjekter for BankID, og at vi som NoA fortsatt vil være involvert i strategisk prosjekter, sier han.

I lys av mange utskiftninger på markedssiden i Vipps den siste tiden er ikke Anorak-sjefen overrasket over at det kommer en endring.

- Selv om vi allerede savner dagene med Vipps opplever jeg at Even Westerveld og Lars Istre har drevet en ryddig og åpen prosess. Det er jo nesten en naturlov i vår bransje at store omveltninger i markedsavdelingen medfører endringer på partnersiden så vi takker av med å si takk for tilliten og masse lykke til videre. Kjør romskip, sier Vierdal.

Noen av de som har sluttet på markedssiden i Vipps den siste tiden er markedsdirektøren Hanne Norstrøm-Ness, som gikk til nettopp North Alliance, mobilsjefen i Vipps, Elisabeth Haug og kommunikasjonsansvarlig Hanne Kjærnes.

Les også: Vipps mister markedsdirektøren - blir ny North Alliance-partner

- Leken merkevare

Vipps har store ambisjoner for det ferske samarbeidet og fremtidige markedsaktiviteter.  Omsetningen har doblet seg til 1,5 milliarder kroner de siste tre årene og selskapet har tidligere uttalt at de ser en vekst i antall betalte transaksjoner på over 100 prosent i bedriftsmarkedet i tillegg til at nordmenn bruker Vipps til å sende og betale over én million ganger daglig.

- Vipps er et merkevaredrevet selskap og nå hever vi ambisjonen for vår eksterne kommunikasjon. I dag er vi mest kjent for vennebetaling, men målet er å bli den foretrukne betalingsløsningen i alle situasjoner. Da må vi forsterke og bygge flere mentale knagger i folks hoder. Veien dit ønsker vi å skape med et tydelig gjenkjennbart univers som underholder det norske folk, sier markedsdirektør Lars Istre i Vipps.

Camilla Bjørnhaug og Preben Moan sier de skal fortsette å leke med merkevaren Vipps.

- Vipps har lenge vist at de er en leken merkevare, og i den første kampanjen gjør vi det både lekent og enkelt. Fram mot jul vil folk møte den kjente Vipps-smileyen i mange kanaler og i settinger vi fram til nå ikke har vært vant til å se den. Å leke med smileyen kjentes som et fint sted å starte. Smileyen skal fortelle folk hvor enkelt der er å handle på nett når du bruker vipps, sier Camilla Bjørnhaug.

Konsulent på kontoen blir Try-partner Lars Mitlid.

- Siden lanseringen i 2015 har Vipps jobbet aktivt med å fjerne knot rundt betaling. Med Vipps trenger du hverken kortnummer, CVC-koder eller kontonummer. De har gjort betaling veldig, veldig enkelt. En viktig grunn til at Vipps raskt har blitt så populært er fordi sluttbruker får servert enkle løsninger på utfordringer vi lenge tok for gitt, sier Mitlid. 

Her  kan du se en av de nye reklamesnuttene Try har laget for Vipps. 

Vipps dropper byråkonkurranse i jakten på ny reklamepartner - nytt stjerneteam klar med sine første Smiley-filmer