Mistet førsteplassen til Trigger etter tre år på toppen: - Det er alltid noe å lære

Zynk måtte se seg slått av både Trigger og Apeland på årets «Byråprofil.»

Publisert / Oppdater

Caroline Walø Harstad Journalist

Under onsdagens store Byråprofil-kåring stakk Trigger av med tittelen «Årets PR-byrå» og tok dermed sin sjette seier i denne kategorien siden PR-byråene for første gang ble en del av kåringen. Trigger vant foran Apeland og Zynk, og vippet dermed gullvinneren fra de siste tre årene ned fra tronen. Zynk hadde før årets Byråprofil fire seiere i denne kategorien og hadde altså muligheten til å utligne Trigger i antall gull, men måtte til slutt se seg slått av konkurrenten.

Ingvar Sandvik i Kantar synes det er vanskelig å svare på hvorfor Zynk faller to plasser ned.

- Trigger har hatt et godt oppsving i scoren på indeksverdien fra i fjor til i år, samtidig som Zynk har en tilsvarende tilbakegang, sier han.

Svarene på undersøkelsen viser at Trigger gjør det spesielt bra i år sammenlignet med i fjor på totalinntrykk, i tillegg til at annonsørene og kommunikasjonsfolkene som har svart på undersøkelsen mener fremtidsutsiktene til byrået er gode etter noen litt tøffere økonomiske år.

- Her gjør de det også bedre enn fjorårsvinneren Zynk. I markedet er det også slik at Trigger har en høy kjennskap som slår ut positivt på den totale «Byråprofil»-indeksen. Begge har god score blant både kunder og ikke-kunder, men totalt sett ligger Trigger et lite hode foran Zynk, legger Sandvik til.

Les mer: Trigger tilbake på PR-toppen etter tre andreplasser på rad: - Vi er ikke her for å leke

- Skal videreutvikle tjenestene våre

Guri Størvold, daglig leder i Zynk, forteller at heller ikke de har noe godt svar på hvorfor de faller på listen.

- Men vi har tenkt å dukke ned i de bakgrunnstallene vi får tilgang på. Det er alltid noe å lære, sier hun.

Hun sier videre at de ikke anser Trigger som noen stor konkurrent i kampen om kunder og oppdrag.

- Vi samarbeider og heier på Trigger og opplever ikke dem som en konkurrent. Det er også veldig sjelden vi møter Apeland i konkurranse, men har stor respekt for det de står for, fortsetter hun.

Ifølge daglig leder Guri Størvold handler det nå om å klatre på listen gjennom å gjøre gode jobber for kundene «samtidig som man utvikler faget, overrasker og fornyer seg».

- Slik vi gjorde med stordata. Vi kommer til å videreutvikle tjenestene våre i året som kommer, sier hun og legger til at de har ansatt åtte nye så langt i høst.

- Vi heier på Trigger

Tidligere denne uken ble det blant annet klart at Zynk hentet to rådgivere med tung erfaring fra media, politikk og organisasjonsliv i tidligere Aftenposten-journalist Frank Lynum som kom fra Storm Communication og Vegard Einan som kom fra jobben som statssekretær for arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i Arbeids – og sosialdepartementet.  

- Vi har lagt en ny strategi for Zynk hvor vi skal løfte oss faglig, kraftsamle om bransjer og kunder og bruke hver eneste dag til å strekke oss og bli faglig sterkere. Så får vi som det gir gull i byråkåringen neste år, legger hun til.

Les mer: Zynk henter statssekretær fra Høyre og tidligere Aftenposten-journalist fra konkurrenten 

Zynk står med totalt fire seiere i Byråprofil siden «Årets PR-byrå» ble en egen kategori i 2013, mens Trigger nå er oppe i seks. I 2014 delte byråene på førsteplassen. Størvold understreker at det ikke er viktig å unngå at Trigger får et enda større forsprang.

- Vi heier på Trigger! Vi er ikke konkurrenter, vi samarbeider tvert imot med Trigger og vi utfyller hverandre godt på kompetanse. De fortjener virkelig å vinne førsteplassen etter et år med knallhardt arbeid. Bente gjør en fantastisk jobb sammen med sitt dyktige team, avslutter Størvold.

Her kan du se de fem beste i kategorien «Årets PR-byrå» på Byråprofil 2020.Trigger tilbake på toppen

Plassering Byrå Fjorårets plassering
1. Trigger (2)
2. Apeland (4)
3. Zynk (1)
4. Try Råd (3)
5. Nucleus NY

Mistet førsteplassen til Trigger etter tre år på toppen: - Det er alltid noe å lære