Tidligere SMFB-sjef går til Hyper: - Et utrolig moderne, kreativt miljø med nogo attåt

Avtroppende byråsjef og partner i SMFB, Kristian Schøning-Kristiansen, blir ny strategidirektør i Hyper.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Kommunikasjonskonsernet Ahead Group, som er eid av mediekonsernet Aller Media, fortsetter å hente inn tidligere byråledere til sin reklamesatsing. I august ble det klart at Ahead hentet inn Anders Waage til å lede Hyper og der målet var å gjøre byrået til «et kreativt spydspiss-byrå.» Nå er det også klart at Ahead henter inn en ny, tidligere byråleder i Kristian Schøning-Kristiansen, sist kjent som sjefen i reklamebyrået SMFB.

- At en så sterk bransjeprofil som Kristian velger Hyper fordi han har så troen på vårt konsept ser vi på som en stor bekreftelse på at vi er på riktig vei, sier byråleder i Hyper, Anders Waage, til Kampanje

Kristiansen går inn i stillingen som direktør for strategi og merkevare i Hyper og skal jobbe tett med Waage i det som etter hvert skal bli en ledergruppe i Hyper. Han sier arbeidet med å hente inn en strategidirektør allerede var i gang da han selv tok over.

- Det handler om posisjonen og profilen Hyper skal ha og at vi trengte en person som kunne styrke oss på strategi, merkevare og reklame og bygge det området videre og her var Kristian Kristiansen en utrolig god match, sier Waage.

Les også: Tidligere Schjærven-sjef får jobben med å ta Hyper til topps: - Skal konkurrere på det høyeste nivået

Hjertet kommer alltid til å banke for SMFB, men nå er så jeg heldig at det SMFB jeg har vært en del av, det finnes jo ikke lenger. Kristian Schøning-Kristiansen, ny Hyper-direktør

- Sluttet i SMFB før jeg takket ja til jobben

Kristian Schøning-Kristiansen kommer til Hyper etter 12 år i SMFB. Han sluttet i reklamebyrået tidligere i høst i forbindelse med at reklamebyrået fusjonerte med Dinamo. Den nye jobben i Hyper var ingen medvirkende årsak til at han sluttet i SMFB, ifølge den tidligere SMFB-partneren.

- Jeg hadde sluttet i SMFB før jeg takket ja til denne jobben, men dialogen startet litt tidligere. Det passet seg sånn at når fusjonen mellom Dinamo og SMFB fant sted og jeg ikke skulle være med videre på det, så tok jeg en del dialoger og en av dem var med Hyper, Anders og Kjetil (Botten Skogly, red.anm.). sier Kristiansen.

Han sier det var flere dialoger med både andre byråer og investormiljøer, men at jobben i Hyper var «den mest spennende».

- De beskrev en utfordring som skal skje i Hyper og Ahead Group som skal skje fremover som var god til å kunne si nei til også var jeg veldig bevisst på hva jeg ønsket å gjøre mer av og hva jeg ønsket å gjøre mindre av etter 12 år i SMFB, sier han.

Les også: Slutter i SMFB etter 12 år: - De siste årene har vært tøffe

Gleder seg til å konkurrere med SMFB Dinamo

Han sier ønsket om å være mer «hands on» og det «å kunne skape», har vært viktig for ham i valg av ny jobb.

- Det å kunne jobbe ut kule strategier og lage fantastiske løsninger for kunder var noe jeg fikk mindre tid til å gjøre i SMFB, sier Kristiansen.

- Hvordan blir det å konkurrere med SMFB nå fremover?

- Det blir kjempegøy. Jeg gleder meg.

- Banker ikke hjertet litt ekstra for SMFB etter 12 år?

- Hjertet kommer alltid til å banke for SMFB, men nå er så jeg heldig at det SMFB jeg har vært en del av, det finnes jo ikke lenger. Nå er det jo SMFB Dinamo og det er jo annet.  Jeg kommer til å konkurrere med brask og bram med Dinamo. Det kan jeg love deg, sier han.'

Les også: Reklamebyråene SMFB og Dinamo slår seg sammen - vil ta opp kampen med de aller største

Vil opp på Byråprofil-listene

Da Kampanje sist uke kunne presentere resultatene fra den nye Byråprofil-undersøkelsen kom det frem at Hyper ikke var å finne på Topp 10-listen over landets best ansette reklamebyråer. De to Hyper-toppene sier begge at det ikke er godt nok.

- Er det et mål om å se Hyper oppe på listene neste år?

- Ja absolutt, får se hvor langt vi kommer, sier Waage. 

- Hvor høyt?

- Jeg mener helt klart vi bør ligge på Topp 10. Det får være den første milepælen, så får vi ta det derfra.

- Jeg synes et perfekt Hyper på litt sikt bør ligge på førsteplass. Så får vi se hvor lang tid vi bruker på det. Men ambisjonen må jo være at vi skal være best. Vi kan ikke gå inn i dette med et mål om være nest best, det ligger i hele kroppen min at vi skal være best, sier Kristiansen.

Les også: Try med ny milepæl i Byråprofil – går til topps for 20. gang

- Et utrolig moderne, kreativt miljø

Kristian Schøning-Kristiansen beskriver Hyper som et sted hvor man har mulighet til å bygge et sterkt kreativt posisjonert byrå, med en kompetanse langt utover «normalen».

- Det jeg synes er spennende er den muligheten som ligger i å være i et tydelig kreativt byrå som lager fantastiske løsninger for kundene, men med den ballasten som historien til Hyper er både hva gjelder kreativ tech til det Redink tilførte med sin kompetanse på historiefortelling. Det et utrolig moderne, kreativt miljø, men med nogo attåt. Det er den posisjonen jeg synes er spennende, sier han.

Waage sier planen om å posisjonere Hyper som et byrå som er «god kreativitet og god kompetanse på content» ligger fast.

- Det handler om å gjøre gode jobber for kundene. Den neste jobben du gjør er den beste jobben du gjør. I Ahead er det et uttalt at «vi vil hverandre vel». Det er en del av kulturen og et bra premiss for å jobbe godt sammen. Det opplever jeg er godt forsont med det Kristian står for, sier Anders Waage.

Tidligere SMFB-sjef går til Hyper: - Et utrolig moderne, kreativt miljø med nogo attåt