Konserntillitsvalgt håper Adevinta-gevinst kan åpne for nye medieinvesteringer

- Vi bør bruke tid på å finne ut om det er noe vi bør investere i, sier Rune Berge om Schibsteds potensielle gevinst på 25 milliarder kroner.

Publisert / Oppdater

Tobias Fredø
Tobias Fredø Journalist

Tirsdag ettermiddag bekreftet mediekonsernet Schibsted at de stiller seg bak gigantbudet på alle aksjene i det internasjonale rubrikkselskapet Adevinta. 

I en stor og kompleks avtale skal Schibsted selge 60 prosent av sine aksjer i Adevinta til en kurs på 115 kroner per aksje. Det vil i så fall gi mediekonsernet 25 milliarder kroner på konto og det uten at skattemyndighetene får en eneste krone.

Konserntillitsvalgt i Schibsted, Rune Berge, forteller de ansatte stiller seg positive til et salg og at det er «gøy å se at denne satsingen har gitt så stor avkastning».

- Det er et tegn på at selskapet har lyktes godt over tid. Samtidig har vi forståelse for at store deler av pengene vil gå til aksjonærene, sier Berge til Kampanje.

Les mer: Schibsted-sjefen om gigantsalget: - Det er veldig, veldig mye penger

 

Vil se på muligheter for å investere i medier

Rune Berge har selv vært i møte med Kristin Skogen Lund i Stockholm onsdag.

- Hun har snakket litt om hva hun mener om budet. Jeg tror mange ansatte tenker at vi kan bruke det til hva vi vil, men dette er aksjonærenes penger først og fremst. De forventer at de selv kan få investere de midlene fra et salg slik de tenker er riktig, sier Berge til Kampanje.

Han legger samtidig til at det «ikke betyr at Schibsted ikke skal kunne investere i det selskapet bør styrke seg på».

- Men da må vi mene at vi skal klare å få noe ut av reinvesteringer som aksjonærene ikke er i stand til selv, vi må ha et godt case. Jeg tenker vi bør bruke litt tid på å finne ut om det er noe vi bør investere i og eventuelt om vi skal betale ned gjeld.

- Nevnte Kristin Skogen Lund noe om det?

- Nei, ingenting konkret, men jeg tenker likevel det er naturlig at vi gjør den øvelsen, altså tar oss tid til å se på muligheter. Vi vet at aksjonærene er mest opptatt av markedsplassene våre, men det kan også tenkes at det er områder innen medievirksomheten vi kan styrke oss på som på sikt kan komme aksjonærene til gode.

Les mer: Her er Schibsted-teamet som landet gigantavtalen: - Hadde all trumfen

 
Positiv til salg:

Konserntillitsvalgt i Schibsted, Rune Berge, synes det er «gøy å se at denne satsingen har gitt så stor avkastning».

- Medier er et kjerneområde

Rune Berge oppfordrer nå ledelsen til å bruke tiden godt, og peker samtidig på at ingenting vil antageligvis bli klart før andre kvartal neste år.

- Det kan godt tenkes at de allerede har en plan, men jeg tenker vi bør gå den runden og se om det er noen områder som kan gjøre oss sterkere som selskap. Nå har vi et vindu til å gjøre en slik vurdering, sier den konserntillitsvalgte.

Schibsted-sjefen svarte følgende på Kampanjes spørsmål onsdag om de vil investere enda mer i medier fremover:

- Nå gjorde vi jo et forsøk på det i sommer uten at det ble så godt mottatt i aksjemarkedet, men medier er ett av våre kjerneområder. Selv om de fleste investorene er inne i Schibsted på grunn av markedsplassene, har vi et oppdrag der vi skal sikre at mediene våre blir godt ivaretatt, sier Skogen Lund.

Hun viser til at Schibsted i sommer kjøpte seg inn i Viaplay, til analytikernes store forvirring.

Les mer: Schibsted-eier med sviende kritikk av mediegigantens Viaplay-kjøp: - Få som skjønner noe av

Konserntillitsvalgt håper Adevinta-gevinst kan åpne for nye medieinvesteringer