- Slagordet er ikke dødt

Vil innholdsmarkedsføring ta livet av den betalte reklamen? Norske annonsører svarer.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian Hauger og Hilde Nyman

Ingen av annonsørene Kampanje har snakket med, går med på at den betalte reklamen har mistet all troverdighet slik Presseforbundets egen vakthund, Kjersti Løken Stavrum, har hevdet. Hun mener annonsørene kaster seg over content marketing som en følge av at reklamen ikke lenger fungerer like godt.

- Slagordene var hule og merkevarene har kommet med løfter de ikke kan innfri. Da vender reklamen seg til det feltet som fortsatt har troverdighet: Journalistikken. Da er det paradoksalt om mediene selv skal undergrave denne troverdigheten, sa Kjersti Løken Stavrum nylig til Aftenposten.

Ikke for alle: Tor Anton Bjørge i Volkswagen tror ikke alle annonsører bør kaste seg over content marketing.

- Slagordene er ikke døde. Men det viktigste er likevel at annonsøren har et klokkeklart differensierende løfte. Løftet må gjennomsyre alle markedsaktiviteter for å bygge merkevaren i ønsket retning. Derfor tror jeg ikke content marketing, real time marketing og andre buzz-ord medier skriver om, er noe alle bør kaste seg over med en gang, sier markedssjef for Volkswagen Personbiler, Tor Anton Bjørge.

Heller ikke Janne Espevalen i DNB tror slagord og profilreklame har mistet sin troverdighet nå som reklamen oftere og oftere inntar en redaksjonell presentasjonsform.

- Det er selvsagt viktig å levere et relevant innhold som folk er opptatt av fortalt på en lett tilgjengelig måte, men den gode ideen og den gode historien vil fortsatt være kjernen, også når det kommer til content marketing. Lykkes vi med det, får vi det tilbake både på omdømme og salg, sier Espevalen

Espevalen får støtte av kategoridirektør i Tine, Frode Fimreite, som blankt avviser at slagord og profilannonser er gått ut på dato.

- Med de digitale kanalene får du enda større mulighet til å nå forbrukerne med noe forbrukeren har lyst til å vite om og som han kan engasjere seg i. Men jeg tror ikke det er med på å radere ut for eksempel tv, sier Fimreite.

Også markedssjef Hege Hildeng i Rimi tror de gamle reklameformene vil stå seg.

- Man kan si mye om at markedsføring har endret seg, men det går fortsatt på å tilpasse innholdet ditt og være relevant. Da funker også den gamle avisannonsen. Samtidig må en huske på at det er forskjell på generasjoner. De yngre sitter på nettet og engasjerer seg i en rekke forskjellige sosiale medier, men den målgruppen Rimi er ute etter nå, gjør ikke kun det. Det har de ikke tid til. De er i tidsklemma og tar heller imot relevante budskap på en sjarmerende måte på tv, enn å bruke for mye tid på søken i sosiale medier, sier Hildeng.

Markedssjefen sier hun tror norske annonsører kommer til å ta i bruk mer innholdsmarkedsføring fremover.

- Men vi må som annonsører og markedsavdelinger prioritere råere. Vi kan ikke spre oss utover alle kanaler. Det mediet det eventuelt vil gå utover tror jeg er print, sier Hildeng.

Alle foto: Eivor Eriksen

- Slagordet er ikke dødt