Tidligere Amedia-topp tar over salget i Google Norge: - Et arbeid jeg virkelig ser frem til

Som medietopp var Victoria Schultz flere ganger kritisk til de store plattformselskapene. Men nå gleder hun seg bare til å begynne i Google.

Publisert / Oppdater

Knut Kristian  Hauger
Knut Kristian Hauger

Det er en person med lang salgserfaring fra mediebransjen som nå går til Google. Tidligere salgstopp i Amedia og i dag sjef for Norgesgruppens «mediebyrå» Sylinder, Victoria Schultz blir ny Head of Google Ads i Google Norge.

- Det er vemodig å forlate de veldig flinke og hyggelige menneskene hos Norgesgruppen og Sylinder, en flott gjeng med fremragende produkter. Dette er derimot en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg har jobbet med Google som teknologileverandør hos Amedia og NorgesGruppen, og bistått annonsører fra begge leire, sier Schultz til Kampanje.

I Google skal hun blant annet lede en salgsavdeling som den nye Google-sjefen Tine Austvoll Jensen er i ferd med å bygge opp og etter at flere ledende Google-navn forsvant for et par år siden.

- Dette er rett og slett en stjernesignering, og jeg er storfornøyd med å ha fått Victoria på laget. Hennes brede og lange erfaring kommer til å komme alle kundene våre til gode, og jeg ser frem til å jobbe sammen med Victoria for å hjelpe norske bedrifter opp og frem i årene som kommer, sier Tine Austvoll Jensen, Country Director i Google Norge.

Det var i 2020 at nesten hele ledelsen forsvant med Jan Grønbech, Siri Børsum og Oddgeir Garnes i spissen forsvant. Senere har også Kjetil Angell Kjerstad forsvunnet til Telia og Stian Giskeødegård til Elkjøp.

Austvoll Jensen har på sin side fått inn den kommunikasjonssjef Sondre Ronander fra Släger og Winta Negassi fra Warner Bros. Discovery.

Les også: Lederflukt i Google skjemmer jakten på ny sjef – men én kandidat peker seg ut

Setter laget:

Google Norge er i ferd med å bygge opp en helt ny organisasjon rundt sin nye sjef Tine Austvoll Jensen. Her Google-sjefen sammen med sin nye kommunikasjons- og PR-sjef, Sondre Ronander.

Gikk til angrep på Google

Victoria Schultz, som altså kommer fra Norgesgruppens senter for forbrukerinnsikt, digital kundedialog og kommersialisering av fordelsprogrammet Trumf, sier hun er imponert over verdens største søkeselskap og alle verktøyene selskapet besitter.

- Jeg ser nå frem til å jobbe hos Google med den imponerende verktøykassen de har, ikke bare fra et produkt- og teknologiperspektiv, men også kompetansemessig. Sammen med det særs kompetente teamet i Oslo, er ambisjonen å bistå norske annonsører med den digitale transformasjonen, vekst og internasjonalisering. For meg er dette en helt unik og fantastisk mulighet som jeg har gledet meg veldig til å ta fatt på, fortsetter Schultz.

Les også: Amedia mister salgsdirektør - nå går Victoria Schultz til Norgesgruppen og Sylinder Media

Som salgs- og markedsdirektør i Amedia hadde Schultz også mye med Google å gjøre, både på godt og vondt. Amedia valgte til slutt Google som teknologiplattform for programmatisk annonsesalg, men jobbet også for å fremme betydningen av norske, redaktørstyrte medier i kampen mot de globale gigantene.

- Hvordan blir det å gå over til «den andre siden» med din bakgrunn fra  Amedia og redaktørstyrte norske medier?  

- I store deler av min karriere har en av ambisjonene mine vært å bidra til å utvikle og styrke norske virksomheter, noe har jeg gjort gjennom finansiell rådgivning, konsernutvikling og annonsesalg. Dette er på ingen måte endret som følge av overgangen til Google. Det er heller ikke mitt syn på viktigheten av redaksjonelle medier, og det harmonerer godt med Google sin rolle i økosystemet - både når det gjelder kommersielle samarbeid og ansvaret for å løfte informasjon av høy kvalitet. Det var erfaringer jeg gjorde meg allerede da jeg jobbet i Amedia, der vi også samarbeidet med Google. Mitt fokus inn mot våre kunder i Google vil være digital transformasjon og internasjonalisering, og det arbeid seg jeg virkelig frem til, sier Schultz til Kampanje.

Som en av konserntoppene i Amedia skrev Schultz blant annet kritisk om de globale selskapenes bidrag til fellesskapet i Norge over skatteseddelen og oppfordret norske annonsører som valgte å kjøpe annonser fra Google og Facebook til å kreve «faktura fra deres norske selskap og ikke fra selskapet i Irland»

- Hvordan opplever du relasjonen mellom Google og norske medieselskaper er i dag?

- Jeg antar at det er lite som har endret seg på 1,5 år, men det må du nesten spørre bransjen om, sier Schultz.

Tidligere Amedia-topp tar over salget i Google Norge: - Et arbeid jeg virkelig ser frem til