Sponsorer om Braathen-sjokket: - Overraskende

- Først og fremst synd for sporten og Braathen selv, sier Audi. DNB er «spent på hva fremtiden bringer».

Publisert / Oppdater

Dag Robert Jerijervi
Dag Robert Jerijervi Journalist
Dag Robert Jerijervi
Øyvind Hofsrud Journalist

Tre dager etter at stjerneskuddet Lucas Braathen overrasket hele det internasjonale alpinmiljøet med å legge opp i en alder av 23 år, kommer det norske alpinlandslagets sponsorer med sine første uttalelser.

Braathen har i lengre tid vært i konflikt med skiforbundet om bilderettigheter etter at han tidligere i høst stilte opp i en reklamekampanje for det svenske klesmerket J. Lindeberg, som er en direkte konkurrent til landslagets sponsor Helly-Hansen.

På pressekonferansen fredag karakteriserte Braathen behandlingen han har fått fra skiforbundet som «ekstremt respektløs».

- Da gleden ikke lenger er til stede, velger jeg å begynne på min neste reise. Livet er for kort til å holde på med ting som ikke gjør meg glad, sa Braathen.

Les mer: PR-rådgiver om Braathen-sjokket: - Kan ikke huske en sterkere pressekonferanse

Alpinlandslaget har en rekke sponsorer, inkludert Audi Norge. De uttrykker stor overraskelse over meldingen fra Braathen.

- Dette kom overraskende også på oss, og det er først og fremst synd både for sporten og for Braathen selv, skriver Christine Eiken Winther, kommunikasjonssjef for Audi i Harald A. Møller, i en e-post til Kampanje.

Verken Audi eller de andre sponsorene Kampanje har fått kontakt med, ønsker imidlertid å svare på spørsmål om hvordan de synes konflikten har blitt håndtert av forbundet.

- De øvrige spørsmålene må vi få tid til å fordøye, og vi ønsker ikke å kommentere på det nå, skriver Winther.

- Spent på hva fremtiden bringer

Markedsdirektør Aina Lemoen Lunde i DNB er hakket mer ordknapp og kryptisk når hun svarer på våre spørsmål på SMS.

- Vi er i dialog med alle parter, og er spent på hva fremtiden bringer, skriver hun om utfallet saken har fått.

- Er dere fornøyd med hvordan forbundet har håndtert saken?

- Tilbakemelding til partene tar vi i direkte dialog med dem.

Kommunikasjons- og merkevareansvarlig i Frydenbø-konsernet, Helene Myking, er lei seg for at Lucas Braathen ikke lenger skal være en del av landslaget.

- Det er synd at en dyktig, ung utøver som Lucas velger å legge opp. Lucas har gitt oss mange gode minner i og utenfor løypen, som vi som samarbeidspartner har satt stor pris på. Vi i Frydenbø ønsker Lucas alt godt videre og heier på ham i hans neste kapittel, skriver hun i en e-post til Kampanje.

- Vi ser samtidig frem til å følge de andre flotte utøverne våre gjennom sesongen vi har foran oss og det videre samarbeidet med NSF alpint, fortsetter hun.

Sponsorer om Braathen-sjokket: - Overraskende