Markedssjef bytter ut øl og brus med potetgull: - Nå har jeg tidenes «party-CV»

Maria Brennodden tar over som markedssjef etter Cathrine Moksnes i Maarud.

Publisert / Oppdater

Anette Johansen-Desjardin
Anette Johansen-Desjardin Journalist

- Det har vært vanvittig moro å være en del av Ringnes de siste ti årene. Vi har vært gjennom en ellevill reise og jobbet beinhardt for å posisjonere alle merkevarene og produktkategoriene. Jeg har hatt det kjempefint, og derfor føles det fint å forlate et sted som jeg fortsatt er så glad i, sier Maria Brennodden, til Kampanje.

Hun har også jobbet i Coca Cola, MediaCom, Ipsos og Markup, og kommer sist fra Ringnes, og flere ulike roller. Brennodden fikk rollen som markedssjef i Ringnes i februar 2020. Nå skal hun bygge videre som markedssjef for snacksprodusenten.

- Nå har jeg tidenes party-CV med brus, øl og snacks, sier hun. 

- Spesielt gøy blir det å jobbe med reklame igjen

Den nye markedssjefen har bare vært i Maarud i noen få uker og er fortsatt i lære- og lyttemodus. 

- Jeg har vært flere dager i fabrikken i Sør-Odal for å lære mer om produksjonen og ser frem til å bli ordentlig godt kjent med alle nye kolleger. Deretter skal jeg lytte til erfarne kollegaer og byråkontakter, og grave meg ned med innsikt og fakta for å få full oversikt og peile ut veien videre. 

Som markedssjef i Ringnes handlet det mye om prioriteringer. 

- Det har vært mange faglige problemstillinger som har vært veldig spennende å jobbe med. I tillegg til at det er mange og sterke merkevarer, som krever at man hele tiden gjør prioriteringer i porteføljen. Den største forskjellen blir nå å jobbe med én merkevare som hele selskapet brenner for.

En annen fordel er at verktøykassa blir større. 

- Når man jobber med alkoholprodukter blir det mange begrensninger, selv om dette åpner for mer kreativitet og har tvunget oss til å tenke annerledes. Det som blir gøy i Maarud er at verktøykassa blir mye større, spesielt gøy blir det å jobbe med reklame igjen. 

- Handler ikke om å risikere mer

Nylig la Anfo frem «Den Store Annonsørrapporten», som avdekker hvordan markedsførere tenker og jobber. Årets undersøkelse bygger på et grunnlag som er hentet inn mellom juli og september i år fra Anfos database. Totalt har 161 respondenter svart i undersøkelsen.

For Brennodden var den største overraskelsen at 81 prosent av respondentene har svart at markedsførere bør bli modigere og at de må våge å ta større risiko når de vurderer strategier og kreative løsninger.

- Den påstanden kjenner jeg ikke igjen. Som markedsfører vet vi aldri hva slags effekt vi oppnår, det eneste vi kan bygge opp er en magefølelse basert på innsikt og forståelse for forbruker og kategorier. Jeg tror egentlig ikke at det handler om å ta større risiko, men at man må være mer åpen og søkende for å finne nye muligheter, sier hun og fortsetter:

- For meg handler det i hvert fall ikke om å risikere mer, men å være mer nysgjerrig.

Les mer:
 Boliggiganten Obos vraker Meta - norske annonsører kjenner seg igjen i kutt-rapport

Et annet punkt i rapporten handler om at 80 prosent mener at markedsbudsjettene kuttes for raskt i økonomiske nedgangstider. To av tre synes også at det er utfordrende å argumentere mot at det gjøres kutt i budsjettene.

- På lang sikt mener jeg at de som klarer å holde investeringene oppe, også i tøffe tider, er de som klarer og har klart seg best. Vi vet jo også at det er dokumentert at man ikke skal kutte i nedgangstider hvis man skal ha sjans for vekst.

- TV er fortsatt et viktig sted for å bygge oppmerksomhet

Rapporten avslører også at 36 prosent av norske annonsører vil redusere pengebruken i betalt reklame, og at nesten halvparten (47 prosent), vil redusere pengebruken. Vinnerne i kanalkampen er e-post og SMS, søk, sosiale medier og online video. Dernest finner vi utendørs og podkast, mens display/banner har en liten økning å vise til. Verst står det derimot til for TV, hvor 25 prosent vil redusere budsjettet for TV som reklamekanal.

- Det er klart at TV er et medium der man når flest mulig på kortest mulig tid, og er fortsatt et viktig sted for å bygge oppmerksomhet og penetrasjon. Men det er helt klart en dyr investering ikke alle har budsjetter til. Og skal man lykkes må man ha godt nok materiale for å oppnå oppmerksomhet som gjør det verdt investeringen. 

Markedsavdelingen til Maarud teller syv personer og holder til på Helsfyr sammen med salgsavdelingen. Maarud er markedsleder på snacks i Norge og er en enhet i Intersnack Nordics, som er en del av den største snacksprodusenten i Europa, Intersnack Group.

Markedssjef bytter ut øl og brus med potetgull: - Nå har jeg tidenes «party-CV»