Hun blir leder for ny TV 2-avdeling: - Det er mange muligheter

Mari Grønvold ble headhuntet da TV 2 var på jakt etter en leder til kommersiell innholdsavdeling.

Publisert / Oppdater

Øyvind Hofsrud
Øyvind Hofsrud Journalist

For knappe tre uker siden startet Mari Grønvold i TV 2 som leder for kommersiell innholdsproduksjon. Hun kommer fra content marketing-selskapet Strossle som i 2021 ble kjøpt opp av spill- og teknologiselskapet Azerion.

- Det var flere grunner til at jeg ville jobbe i TV 2. Jeg har samarbeidet med TV 2 i flere år, så jeg vet hvor mange flinke og uredde folk som jobber her. De har et miljø det var veldig attraktivt å bli en del av, sier Grønvold til Kampanje.

- Også er det produktet i seg selv, innen content, som er et utrolig sterkt produkt og spesielt videoproduksjonen skiller seg ut fra andre i markedet, legger hun til.

Grønvold var i Strossle i syv år før hun i høst bestemte seg for å bytte beite.

- Hva blir de største forskjellene fra Strossle og Azerion til TV 2?

- Den største forskjellen blir nok det at TV 2 driver med egen produksjon av innhold, men ellers så ser jeg at det er mye av kunnskapen og erfaringene jeg har fått med meg fra Azerion og Strossle som kan bli brukt i TV 2.

- Hvordan blir det å bytte arbeidsplass etter så lang tid på samme sted?

- Det føltes litt skummelt å skulle hoppe videre, jeg har hatt mange fine år på forrige arbeidsplass. Samtidig har jeg hatt TV 2 i mitt hjerte i mange år, så det føles som et trygt steg og riktig beslutning.

TV 2 tok kontakt: - Den beste blant mange gode kandidater

Jørgen Dønnum, kommersiell leder for tv2.no i TV 2, forteller til Kampanje at Grønvold under ansettelsesprosessen tikket av alle boksene og at det var «full klaff».

- Var det dere som tok kontakt med henne?

- Ja, det var vi som tok kontakt. Vi gikk bredt ut med en stillingsutlysning, men fikk også ekstern hjelp for å finne frem til Mari. At vi kjente Mari fra før gjorde henne naturligvis aktuell, men det var først og fremst fordi hun sto ut som den beste blant mange gode kandidater at vi valgte henne, sier Dønnum.

- Hva er målet med Mari Grønvold som leder?

- Nå handler det om å få henne kjent med TV 2, avdelingen og teamet, og i felleskap utvikle en tydelig strategi med verdiforslag til markedet. Vi har store ambisjoner for kommersiell innholdsproduksjon fremover, og ser også på samarbeidsmuligheter i form av samarbeid med andre aktører i markedet, sier Dønnum.

I vår sluttet Bjørn Gunnar Rosvoll som salgsdirektør i TV 2 etter en varslingssak. Dette førte til omorganiseringer i TV 2s markedsavdeling. Dønnum forklarer at stillingen som Grønvold går inn i er opprettet etter den nevnte omorganiseringen. Marius Høgebøl overtok som leder i markedsavdelingen, og det ble bestemt at content skulle legges under Dønnums ansvarsområde.  

- Dette var en naturlig endring og vi bestemte oss raskt for å for å rekruttere inn en ny leder. Med vekstambisjonene til tv2.no var det viktig for oss, sier Dønnum.

-Tar hun over for noen? Er det noen som går ut av stillingen?

- Content har vært knyttet til vår Konsept-avdeling, men nå skiller vi ut content som egen avdeling. Avdelingen skal bygges som en mer selvstendig enhet for å bli en tydeligere aktør i markedet.

- Nedgangstider skaper ofte grobunn for innovasjon og nytenkning

Grønvold får altså ansvaret for kommersiell innholdsproduksjon for Norges største kommersielle kringkaster i en tid hvor det som kjent er tunge økonomiske tider, både hos annonsører og privatpersoner.

- Har du tatt på deg en skikkelig utfordring?

- Det kan man sikkert si, men det er likt for hele bransjen. Uansett hvor man hadde begynt, hadde det blitt en utfordring. Jeg ser på det som spennende å kunne skape vekst for et produkt i generell nedgangstid, sier Grønvold og legger til:

- Jeg synes ikke det er skummelt eller negativt. Det er nok av eksempler på satsninger som er gjort i nedgangstider og lykkes. Nedgangstider skaper ofte grobunn for innovasjon og nytenkning. Det er mange muligheter for produktet og tjenesten TV 2.

Grønvold har nå vært i stillingen i om lag tre uker og forteller at TV 2 så langt har møtt forventingene som arbeidsplass. Nå ser hun frem til å kunne starte content-arbeidet for alvor.

- Som ny leder for avdelingen er det veldig moro å få et så utrolig bra team, og avdelingen i TV 2 har solid kunnskap om content og produksjon som jeg gleder meg å bli en del av, sier hun.

Hun blir leder for ny TV 2-avdeling: - Det er mange muligheter